Moć pozitivnog razmišljanja

- Važno je kako gledate na život

18.08.2022#Općenito

“Najveće oružje koje imamo naša je sposobnost da odaberemo jednu misao umjesto druge.” William James

Uspijevate li u teškim i zahtjevnim situacijama zadržati pozitivan stav ili ste skloniji negativnim "crnim" mislima? Optimisti će reći da je čaša napola puna, a za pesimiste napola prazna. No ako imamo pozitivan pogled na život, zapravo i nije bitno da li je čaša punija. Važno je znati da nam određeni način razmišljanja nije nužno urođen i da postoje tehnike koje nam mogu pomoći na putu pozitivnih misli.

Kako zračiš tako privlačiš

Pozitivno razmišljanje direktno utječe na zdravlje, uspjeh i sreću. Brojna su istraživanja dokazala da ljudi koji razmišljaju pozitivno žive duže i sretnije, manje obolijevaju, uspješnije se nose sa sveprisutnim stresom i uspješnije koriste raspoložive resurse. Manje su skloni depresiji i kardiovaskularnim bolestima te imaju niži krvni tlak.
Ako uvijek pretpostavljate najgore, vjerojatnost da će se manje sretan scenarij i dogoditi je puno veća. Mislite pozitivno i budite otvoreni prema novim iskustvima. Pozitivan stav privlači bolje prilike i u svakom slučaju garantira više zabave.

 

 

U teoriji zvuči lako

"Misli pozitivno!" jednostavno zvuči u teoriji, no u praksi je situacija ipak malo drugačija. Strahovi i negativne misli sastavni su dio života i ne postoji čarobni štapić kojim ćete ih pretvoriti u pozitivne. Ipak, uz puno volje i motivacije možete naučiti kako promijeniti perspektivu gledanja na život. Postoje mnoge učinkovite i jednostavne strategije i tehnike koje će vam pomoći osvijestiti mogućnost izbora u kritičnim situacijama i značajno mogu unaprijediti vaš način razmišljanja na bolje.

 

Nadjačajte negativne misli

Probajte uvesti nekoliko jednostavnih metoda u svoj svakodnevni život. Malim koracima do većih promjena.

Po jutru se dan poznaje
Započnite dan na pravi način, mirno i bez strke uz neki opuštajući ritual. Neka ispijanje jutarnje kave bude prava mala ceremonija, uzmite si vremena i popijte ju u miru i tišini. Nemojte započeti dan onako kako drugi misle da treba, nego odaberite ono što vi volite i u čemu uživate. Ako već niste, svakako uvedite jutarnje rituale. Hoće li to biti čitanje knjige, topli tuš, vježbanje, doručak, odluka je na vama. Čak i ako to podrazumijeva ranije ustajanje, vjerujte isplati se!

 

 

Sreća je u malim stvarima
Život nije bajka, ali je niz trenutaka i iskustava. Ne moraju nas veseliti samo veliki uspjesi, sreća je u malim trenucima i malim pobjedama. Pokušajte naći nešto pozitivno u svakoj situaciji.

Obratite pažnju na svoje misli
Kad se malo više posvetite svojim mislima, iznenadit ćete se koliko vam toga negativnog vaš mozak može reći u bilo kojem trenutku. Jedan od najučinkovitijih načina da svaki dan budete pozitivniji jest da se upustite u dijalog sa svojim unutarnjim kritičarem. Kada vam servira negativnu misao, odgovorite mu s dvije pozitivne. Tako ćete početi nadjačavati taj negativni glas – sve je stvar navike.

Okružite se pozitivnim ljudima
Ako vam je čaša uvijek napola prazna, okružite se onima koji tu čašu uvijek vide napola punu. Svi imamo prijatelje, poznanike ili članove obitelji koji u svaku prigodu unose dobre vibracije. Okružite se pozitivnim ljudima i pokušajte slijediti njihov primjer, pitajte ih kako im uspijeva biti tako pozitivnima – razumijevanje onoga što pozitivne osobe tjera da vide dobro u životu pomoći će i vama.

 

 

Pozitivne vibracije za vaše financije
Nestabilna vremena i financijsko stanje česti su uzrok stresa i negativnih misli. Dodatno, manjak novca često se doživljava kao neuspjeh, pa u takvim situacijama gubimo sigurnost u sebe i zapravo si ne dopuštamo vidjeti širu sliku. Za svaku situaciju postoji rješenje, a financije nikako ne bi trebale biti bauk. Sasvim je u redu posegnuti za pozajmicom, posebno ako je riječ o manjim iznosima koje u možete lako vratiti u kratko vrijeme.

Neočekivane situacije i promjene su uvijek dobrodošle, pa čak i kada dolaze s određenom cijenom. Kada zaškripi s financijama ili vam jednostavno treba dodatni vjetar, važno je znati da vam netko čuva leđa. U svim situacijama, bile promjene velike ili male.

Kod nas nema kompliciranja, vama treba novac, mi smo tu da ga osiguramo. To se zove finska jednostavnost, brze financije. Naša pristupačna i suvremena rješenja spremna su pratiti vaš životni stil i potrebe. Ferratum je vodeći pružatelj financijskih usluga rođen u Finskoj, s jasnom misijom - učiniti bankarstvo 100% online i dostupno svima, bilo gdje i bilo kada.

Prijave za naše online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun može biti već istog dana! Zahvaljujući Ferratumovoj revoluciji u digitalnom bankarstvu, cijeli proces prijave za brze kredite bez papirologije možete u potpunosti riješiti online.

Takva realizacija brzih gotovinskih kredita najbrži je način da ostvarite svoje želje.


Kako biste provjerili detalje o visinama pozajmica i rokovima otplate, obavezno provjerite naš kreditni kalkulator uz koji možete lako saznati izračun rate kredita.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: