Kako organizirati svoj ormar? 7 lakih trikova za svaki budžet!

Jeste li znali da dobar dan počinje slaganjem kreveta? To nije samo uzrečica kojom su nas nekad roditelji “gnjavili” već ima uvelike veze s načinom na koji započinjete dan - organizirano. No jeste li ste se koji put našli u situaciji u kojoj, primjerice radite od doma, ne možete započeti dan u neurednom ili neorganiziranom prostoru? Ništa čudno jer manjak organizacije u prostoru ujedno znači i više stvari koje će vas dekoncentrirati.

Isti princip možemo primijeniti i za ormare. Koliko puta ste se našli u situaciji da tražite nešto za odjenuti, vaš ormar je pun svega, a vi imate osjećaj kao da nemate ništa što bi ste mogli odabrati za taj dan? Ako bismo mogli pogađati, rekli bismo - mnogo puta. Srećom, postoje brojni savjeti kako organizirati svoj ormar čime ćete bolje organizirati svoje stvari, uštedjeti vrijeme i općenito se osjećati bolje!

Krenite s velikom čistkom

Kako bi rekla Marie Kondo, “čini li vas sretnim?” je rečenica, odnosno stav koji može promijeniti sve. Ponekad nam se teško odvojiti od nekih stvari no radeći to godinama možete se dovesti do situacije da ste jednostavno pretrpani stvarima. Sjećate li se one veste koju niste odjenuli 2 godine? Vjerojatno je vrijeme da ju poklonite nekome ili ako mislite da ipak više nije nosiva, odnesete u reciklažu. Kako krenuti u čistku? Apsolutno sve stvari iz ormara stavite na jednu veliku hrpu, odredite kutiju koja će se zvati Ostaje i još jednu koja će se zvati Ide i krenite u razvrstavanje. Ako vas čini sretnima - ostaje, ako vas ne čini sretnima - ide. Potom odvojite odjeću u kategorije, ljetne stvari na jedno mjesto, zimske na drugo, a odjeću koja nije sezonska također odvojite jer ćete kasnije nju pospremiti na policu koja će vam uvijek biti na dohvat ruke.

Ispraznite i očistite svoj ormar

Nakon što ste napravili čistku i riješili se stvari koje vam ne trebaju, kompletno ispraznite ormar i očistite ga. To je drugi obavezni korak u organizaciji vašeg ormara iz snova.

 

 

Dizajnirajte svoj idealan ormar

Jeste li kad zamišljali svoj ormar iz snova? Je li to jednostavan ormar, ormar s kliznim vratima, walk-in ormar, jednostavna vješalica u vašoj sobi? Vrijeme je da se inspirirate! Pretražite internet i magazine o uređenju interijera i osmislite svoj idealan ormar. Razmislite što vam je neophodno, a što biste htjeli imati. Koliko vam prostora treba, a koliko vam prostora dopušta kvadratura spavaće sobe? Ako imate prostora, preuredite sobu u vlastitu garderobu i napravite otok u sredini kao središnji dio velikog walk-in ormara. Takva rješenja ne samo da su impresivna već su i veoma korisna u organizaciji stvari. Ako pak pokušavate uštedjeti na prostoru, razmislite o kliznim vratima. S nekolicinom vješalica i par polica možete napraviti odličan ormar u koji ćete moći pohraniti sve svoje omiljene stvari. Kliznim vratima možete se i poigrati, na njih staviti ogledalo ili ih pak otvarati i zatvarati kako biste izložili dijelove ormara koji su vam u tom trenutku potrebni.

Kreativno iskoristite prostor

Možda nećete imati dovoljno mjesta za sve stvari koje biste trebali pospremiti u svoj ormar i tada je vrijeme da uključite sve svoje kreativne snage i osmislite alternativna rješenja. Možete iskoristiti visinu stropa u sobi te uz ormar napraviti i jednu visoku policu na koju primjerice možete odlagati sve modne dodatke, poput torbi, nakita, remena i sličnog.

Složite stvari po kategorijama

Ovaj savjet možda se čini doista očitim, no bitno je naglasiti da stvari koje koristite češće ili svakodnevno držite na dostupnim mjestima. Odredite dio ormara koji ćete koristiti za sezonsku odjeću, omiljene komade stavite tamo gdje ih lako možete uočiti, a ako vam se koji put dogodilo da neku odjeću ne iznosite jer ju jednostavno zaboravite - stavite ju na vidjelo. Nije rijetkost da jednostavno previdimo stvari koje nisu izložene na vidjelo, što je još jedan razlog zašto bi vaš ormar trebao biti organiziran. Organizacija je pola posla, jer kad se žurite na posao, bitno vam je da znate gdje što stoji jer ćete tako ujedno uštedjeti i vrijeme.

 

 

Koristite vješalice koje su usklađene

Možda se čini kao nepotreban dodatak, ali usklađene vješalice će vaš ormar automatski učiniti estetski privlačnijim i oku ugodnijim, jer će sve izgledati urednije. Ako naslažete velike, male, plastične, drvene, metalne vješalice jedne na druge ormar će u početku već djelovati pomalno neuredno.

Organizatori, organizatori i samo organizatori

Organizatori za ormare, ladice i police jednostavan su trik kako da vaše stvari koje recimo, ne možete posložiti po kategorijama ili pak ne možete složiti na police jedne na druge poput majici, vesti i hlača, izgledaju organizirano. Ladica s čarapama i donjim rubljem više ne mora biti neorganizirana, možete ju podijeliti na više dijelova - jedan za donje rublje, jedan za čarape, jedan za modne dodatke. Stvari poput sportskih majici, tajica i odjeće za vježbanje odlični su kandidati za tehniku rolanja jer se neće izgužvati, a izgledati će fenomenalno uredno. Sve što trebate napraviti je zarolati ih u male valjke, posložiti vertikalno u ladicu i eto - uštedjeli ste si prostor, a vaše ladice izgledaju odlično i organizirano.

 

 Ako ste raspoloženi za organiziranje svog ormara, ili pak želite svoj ormar pretvoriti u svoj DIY projekt ili ako biste se radije upustili u dizajn i izradu vašeg novog ormara, a potrebna vam je gotovina koju ovog trenutka nemate? Ferratum je tu za vas da vam pomogne da svoj stan ili kuću pretvorite u dom iz snova! Mi želimo da se vaše želje za uređenjem ostvare i zato su Ferratum online krediti brzo i jednostavno rješenje kad vam je potrebna gotovina u kratkom roku.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Prijave za naše online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun stiže u roku od jednog dana! Zahvaljujući Ferratumovoj revoluciji u digitalnom bankarstvu, cijeli proces prijave za brze kredite bez papirologije možete u potpunosti riješiti online.

Takva realizacija brzih gotovinskih kredita najbrži je način da obnovite svoju kuhinju i uživate u čarima kuhanja, svakodnevno.

Kako biste provjerili detalje o visinama pozajmica i rokovima otplate, obavezno provjerite naš kreditni kalkulator uz koji možete lako saznati izračun rate kredita.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: