Svaki problem vezan uz novac ima rješenje: 4 načina kako da povratite snagu

„Hoće li ova situacija biti važna za godinu dana? Ako neće, o tome ne treba ni misliti.“
- Angela Orr

Svi smo to prošli. Bez obzira na specifičnosti, svi smo se bar jednom našli u teškoj financijskoj situaciji i dopustili da nas sustignu drama i emocije zbog te situacije.

Odjednom se osjećamo preopterećeni i naše brige postaju sve veće. I to je najveći problem. Često mislimo da su naši problemi veći nego što jesu.

Bez obzira na problem koji trenutačno imate u vezi s financijama, najmoćniji način njegova uklanjanja jest imati osjećaj kontrole.

Evo četiri načina na koji možete povratiti snagu:

1. Sagledavanje stvari iz druge perspektive

Prvo, važno je napraviti korak unatrag i sagledati stvari iz druge perspektive. Sagledajte situaciju objektivno kao da ste treća osoba, a zatim se zapitajte koliko je taj problem doista ozbiljan.

Je li to opasno po život? Ne. Hoće li stvari uvijek biti ovakve i hoću li se zauvijek osjećati ovoliko pod stresom? Ne. Hoće li to biti važno za tjedan dana, za nekoliko mjeseci ili godina? Vjerojatno ne. Postoje li rješenja? Da.

2. Osnažujuće djelovanje

Donošenje odluke, proaktivnost i djelovanje moćni su načini za borbu protiv negativnih misli ili osjećaja. Kad osjećamo da imamo kontrolu nad svojim životima, osjećamo se pozitivnije.

Djelovanjem možemo zamijeniti negativno s pozitivnim. Ali prije nego što bilo što poduzmemo, važno je da to činimo dok smo u mirnom i usredotočenom psihičkom stanju, a ne da samo reagiramo emocionalno.

Zbog nemogućnosti pristupa novcu možemo se osjećati nemoćnima i kao da su naše mogućnosti ograničene, pitajući se stalno kako se riješiti dugova. Iako novac nije izvor sreće, može nas osnažiti i pomoći nam u stvaranju većih mogućnosti.

Dogovaranje kredita za popravak Vašeg automobila, na primjer, može uzrokovati da se osjećate mobilni i, stoga, da opet imate stvari pod kontrolom. Dogovaranje brzog kredita za plaćanje tih dosadnih računa i uklanjanje onih zastrašujućih „podsjetnika“ može Vam olakšati brige.

3. Shvaćanje da niste sami

Vjerojatno nimalo ne iznenađuje spoznaja da je nedostatak financija vodeći uzrok stresa u našim životima. U stvari, financijske brige često utječu na druge dijelove naših života, kao što su naše veze.

Stoga može biti korisno upamtiti da, kakve god frustracije zbog novca osjećali, niste sami. Vaša situacija, koliko god se može činiti teškom, nije jedinstvena i može se riješiti.

4. Uvijek postoji rješenje

Dakle, ako se radi o vraćanju automobila na cestu, kupnji bicikla kako bi odlazak na posao postao lakši, ili osiguravanju sredstava za letenje na drugi kraj zemlje na važan razgovor za posao, imati pristup novcu je oslobađajući osjećaj.

Ako razmišljate o kratkoročnom kreditu kako biste ponovno imali kontrolu i stvorili veće mogućnosti, pomoć je tu

Kao međunarodni pionir u području financijske tehnologije i mobilnog kreditiranja, Ferratum pomaže ljudima da kažu „da“ prilikama od 2005. godine.

Naša je misija jednostavna - pružiti kreditne i bankarske usluge koje su najbolje, najbrže i najjednostavnije za korištenje, dostupne 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Možete podnijeti zahtjev za online kredit u samo nekoliko minuta i dobiti novac koji Vam je potreban u roku od jednog dana. Eto toliko je jednostavno.

„Ne mari za male stvari... i ostat će male stvari.“
― Richard Carlson

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: