Registracija auta: kalkulator za izračun naknada

Godišnje se u Hrvatskoj u prosjeku registrira oko 140.000 novih vozila te dođe do oko 290.000 promjena vlasništva nad vozilima i oko 250.000 zamjena prometnih dozvola.

Prema novim pravilima koja su stupila na snagu još početkom 2018. godine za registraciju automobila, kao i za izdavanje tablica ili promjenu vlasništva više nije potrebno odlaziti na policiju, već se taj posao može obaviti u bilo kojoj stanici za tehnički pregled na teritoriju cijele Republike Hrvatske.

Registracija koju vlasnici automobila moraju obaviti jednom godišnje obuhvaća ugovaranje police obaveznog auto osiguranja, odlazak na tehnički pregled i na kraju samu registraciju, odnosno produljenje valjanosti prometne dozvole. Troškovi koje pri tom treba podmiriti često zbunjuju mnoge vlasnike vozila jer ne znaju što sve točno plaćaju.

Naknade za registraciju automobila

Prilikom registracije automobila potrebno je platiti naknadu za tehnički pregled vozila, obavezno osiguranje, godišnju naknadu za ceste, posebnu naknadu za okoliš, naknadu za naljepnicu koja je znak tehničke ispravnosti te naknadu za usluge stanice za tehnički pregled vozila.

Prvo je potrebno s nekom od osiguravajućih kuća ugovoriti policu osiguranja. Polica osiguranja vrijedi godinu dana i potrebno ju je svake godine obnavljati, a cijene se razlikuju ovisno o tome u kojoj se osiguravajućoj kući ugovara polica.

Nakon ugovaranja police slijedi obavljanje i plaćanje tehničkog pregleda. Po završetku tehničkog pregleda nadzornik donosi završnu ocjenu tehničke ispravnosti vozila, a ako je sve u redu, slijedi naplata propisanih obaveza i vozilo se može registrirati, odnosno može se produljiti valjanost prometne dozvole.

Uz plaćanje tehničkog pregleda, potrebno je platiti i samu registraciju, koja također uključuje gore spomenute naknade. Osim vlasnika vozila, produženje registracije vozila može obaviti i druga osoba uz predočenje svoje osobne iskaznice i iskaznice vlasnika vozila.

Ukupan trošak registracije automobila možete izračunati uz pomoć kalkulatora za izračun naknada.

Kazne za vožnju neregistriranog automobila

Vozilo koje je tehnički neispravno, nije registrirano i nema prometnu dozvolu ne smije sudjelovati u prometu, a za nepoštivanje tih pravila previđene su dosta visoke kazne.

Ako trenutno niste pri novcu, a morate registrirati svoj automobil, do novca možete doći putem naših brzih pozajmica online. Riječ je o besplatnim online kreditima u iznosu od 300 do 3.000 kuna uz rok otplate do 30 dana. Zatražiti ih mogu svi novi korisnici i pri tom ostvariti pogodnost od 0 kuna troškova za bankovne naknade. Registrirajte svoj auto financijski bezbolno uz samo nekoliko klikova!

Našim postojećim korisnicima dostupni su gotovinski Plus krediti od 2.000 do 10.000 kuna uz rok otplate od 2 do 12 mjeseci.

Prema Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, osoba koja upravlja motornim vozilom koje nije registrirano ili mu je istekla prometna dozvola kaznit će se novčanom kaznom u iznosu od 2.000 kuna, a pravna ili fizička osoba obrtnik koja naredi ili dopusti da njezina neregistrirana vozila ili vozila kojima je istekla prometna dozvola sudjeluju u prometu kaznit će se kaznom u iznosu od 5.000 do 15.000 kuna.

Kako biste izbjegli ove visoke kazne koje vas mogu stajati više nego sama registracija vozila, iskoristite priliku i zatražite brze pozajmice online koje vam omogućuju da potrebni novac dobijete uz samo par klikova.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: