Planirate vjenčanje? Započnite s pripremama što prije

01.09.2021#Općenito

Odlučili ste stupiti u brak, no koraci koji slijede često znaju biti toliko naporni i teški. Vjenčanje je onaj dan u vašem životu kada želite da sve bude savršeno i blistavo. Onoga trenutka kada ste se odlučili na vjenčanje krenite s planiranjem i pripremama. Last minute rješenja mogu dovesti samo do nervoze i napetosti što često rezultira lošom organizacijom, a to je ono što nitko od vas ne očekuje. Svako vjenčanje iziskuje troškove koji se u obliku kapare trebaju uplatiti nekoliko mjeseci prije same svadbe. Da li ćete za to iskoristiti brze pozajmice, kredit, novac od roditelja ... prepuštamo vama na odabir i u skladu s mogućnostima.

Odabir mjesta i haljina

Pod pretpostavkom da ste već odabrali datum vjenčanja ili imate otprilike neki datum, tada dolazi do odabira lokacije. Ona uglavnom ovisi o stilu vjenčanja koje želite imati i količini novaca koji ste spremni odvojiti za to. Također treba razmisliti o tome kako prikupiti sve goste, oni koji dolaze iz drugih gradova vrlo vjerojatno će trebati smještaj, a rezervacija smještaja također košta. Potpuno normalna praksa za sve to je avansno plaćanje. Jedan dio novaca odnosno kapare u većini slučajeva plaća se po pola i više godine u naprijed.

U istom vremenskom razdoblju - 6 do 8 mjeseci u naprijed - mladenka bi trebala riješiti pitanje svoje vjenčanice. Obilaskom sajmova, trgovina i pregledom mnogobrojnih kataloga koji nude različite stilove i materijale spojite svoju maštu i pokušajte dizajnirati vlastiti model. Vjenčanice nisu jeftine i to je jedan od razloga zašto se većina žena odlučuje na najam za koji također trebate platiti polog.

Popis gostiju i glazba

Pripremite popis gostiju jer to je ustvari dobar pokazatelj koliko ćete veliku svadbu imati. Do konačnog broja, u međuvremenu možete pronaći bend, izraditi pozivnice i slično. U slučaju glazbe, želite li live bend njega je također potrebno unaprijed rezervirati. Zato ne čekajte zadnji trenutak. Većina dobrih bendova je mjesecima u naprijed rezervirana, zato bi vam ovo trebala biti jedna od prvih stvari za kojom trebate ići želite li osigurati dobru zabavu.

Vjenčano prstenje

Vrijeme za vjenčano prstenje dolazi oko tri mjeseca prije vjenčanja, upravo iz razloga kako bi zlatarna imala dovoljno vremena za gravuru i prilagodbu veličine. Cijena prstena ovisi o nekoliko čimbenika, no najvažnije je ipak koliko ste spremni odvojiti za njega. Kvalitetniji materijali i teži prsten nose i veću cijenu, kao i prstenje izrađeno po vašem ukusu i mjeri, van kataloške prodaje.

Svadbena torta, hrana, cvijeće, fotograf

Te stvari se počinju organizirati oko dva mjeseca prije vjenčanja. Svadbeni menu je složit ćete se s nama uz glazbu jedna od stvari koju će većina gostiju najviše pamtiti. Zato prilagodite hranu prema tome kakve goste imate. Svadbene torte neki mladenci peku doma, dok drugi naručuju u slastičarni. Sve ovisi koliko se želite oko toga dodatno posvetiti. U cvjećari ne zaboravite naručiti vjenčani buket, kitice i ostalu dekoraciju koja će krasiti salu, vozila, crkvu. Naravno, slažemo se da treba biti fotograf, pogotovo u razdoblju od svibnja do rujna. Snimanje i fotografiranje vjenčanja nije nimalo jeftino, no album i video ostaje doživotno uz vas.

Kao što možete vidjeti iz gore napisanoga troškovi vjenčanja počinju se javljati puno prije nego vjenčanje uopće i počinje. Kapara koja se daje u gotovini zahtjeva da imate novac pored sebe u onom trenutku kada krenete u potragu za salom, bendom, fotografom, vjenčanicom i slično.

 

FerratumBank vam može pomoći da nadomjestite novac koji vam fali. Brzi zajmovi do 6000 kuna s rokom otplate do 150 dana. Već za 15 minuta od dostave potpisane dokumentacije novac može biti na vašem računu. Ne vodite brigu kako ćete platiti svoju svadbu jer uz nas su neke stvari puno lakše.

Obratite nam se s povjerenjem i zatražite novac već danas.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: