Mit 2: Potrošački krediti imaju lošije uvjete od kreditnih kartica

Postoji dosta zabluda vezano za potrošačke kredite i njihove uvjeta. To nam je potvrdila i anketa, koju smo proveli početkom 2021. godine. Na brojna pitanja o fleksibilnosti, kamatnim stopama i ostalim uvjetima, najčešći odgovor ispitanika bio je "ne znam".

Osim što na većinu pitanja nisu imali/znali odgovor, ispitanici su komentirali kako uvjete potrošačkih kredita smatraju lošijima od uvjeta kreditnih kartica.

Dopustite da rasvijetlimo ovaj mit i objasnimo vam uvjete te kako zapravo funkcioniraju potrošački krediti.

Kreditna kartica ili potrošački kredit - vaša osobna situacija i namjena određuju koja je opcija najbolja!

Potrošački krediti i kreditne kartice namijenjeni su za različite situacije, samim time svaka od ovih opcija je dobra u određenim okolnostima.

Kreditne kartice su dobar izbor za troškove koji se mogu odmah otplatiti, no postaju skupa opcija ako ih ne otplatite tijekom kratkog razdoblja bez kamata.

Kreditna kartica dobra je opcija za neposredne, relativno male i brzo otplaćene troškove. Budući da većina kreditnih kartica nudi beskamatni kredit na određeni period, ova vrsta kredita bit će korisna onima koji mogu brzo otplatiti račun prije isteka beskamatnog razdoblja i dodatnih naknada.

Ako ne možete otplatiti kredit u beskamatnom roku, mijenja se kamatna stopa, baš kao i kod potrošačkog kredita. Međutim, u ovoj situaciji, kamatna stopa za kreditne kartice obično je veća nego kod potrošačkog kredita.

Potrošački krediti prikladniji su za veće troškove i imaju dulji rok otplate. Važno je imati na umu da, čak i uz niže kamatne stope, postoje druge naknade i troškovi. Naknade se razlikuju ovisno o davatelju kredita i zbrajaju se s ukupnim troškovima kredita. U Ferratumu uvijek znate sve troškove kredita unaprijed, tako da kasnije nema iznenađenja ili naknadnih troškova.

Pročitajte više o troškovima i naknadama potrošačkih kredita

 

easteregg2.gif

 

Fleksibilnost - otplata i sredstva

Rok otplate: Potrošački krediti fleksibilniji su nego što mislite
Manje je poznato da postoji niz mogućnosti otplate potrošačkog kredita, kao i opcija otplate u cijelosti prije roka. Ako kredit možete vratiti prije otplatnog roka, dodatno ćete smanjiti ukupne troškove.

 

Raspoloživost sredstva: Kreditne kartice omogućavaju brži pristup i korištenje sredstava

Bez obzira na kamatne stope i uvjete otplate, činjenica je da većina ljudi već ima barem jednu kreditnu karticu. Kada vam zatreba novac, lakše ćete posegnuti u novčanik i provući karticu, umjesto da se spojite online i ispunite prijavu za kredit. Kreditne kartice su jednostavno fleksibilnije za kupnju ili plaćanje troškova ODMAH.

Potrošački krediti tako ne funkcioniraju.

Nakon prijave za kredit, prvo morate dobiti odobrenje, a zatim pričekati da novac bude položen na vaš račun. Srećom, postupak prijave je kratak, brz i jednostavan. Zbog automatiziranog postupka odobrenja, većina pružatelja potrošačkih kredita nudi odobrenje i polog već istog dana kada je zahtjev podnesen.

Ako vam sredstva nisu potrebna ODMAH, potrošački krediti su također brz i fleksibilan izvor financiranja.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: