Kako biti financijski neovisan

Ljudi mogu odabrati da definiraju financijsku neovisnost na svoj način. Međutim, postizanje stvarne financijske neovisnosti, a to je sposobnost ugodnog življenja od svoje štednje i ulaganja bez duga mnogo je lakše nego što mislite.

Današnji način života, proces globalizacije, te mnogobrojne promjene u društvu nameću čovjeku potrebu za neovisnošću, tako i financijsku. Financijska neovisnost se ne događa preko noći. Potrebno je vrijeme i strpljenje. Da bismo nešto dobili, trebamo i dati. Primanje je posljedica davanja. Uz malo planiranja i odlučnosti svaki pojedinac može ostvariti cilj i želje. Morate imati visoke ciljeve i motivaciju. Budite ambiciozni, napravite plan i učinite to. Kako?

1) Štedite novac

Novac koji uštedite trošite samo kako bi ste ga investirali i tako umnožili.

2) Budite kreativni

Svoju kreativnost, sposobnost i znanje uložite u više poslova, te tako ostvarite više prihoda.

3) Ne zadužujte se

Ne zadužujte se da bi ste kupovali luksuzne stvari koje vam nisu prijeko potrebne i bez kojih se može.

easteregg1.gif

4) Tražite edukaciju

Tražite edukaciju pomoć banke, financijskih ustanova, iskustva drugih ljudi, ne morate poduzimati taj veliki korak sami.

5) Motivacija

Naravno najvažniji čimbenik je motivacija. To je izazov koji nas potiče na djelovanje. Tjera nas da ostvarimo svoje želje i ciljeve kao što je cilj za financijskom neovisnošću. Htjeli mi priznati ili ne, novac je važan i snažan motivator. Zato težite svom cilju odlučno, pošteno, strpljivo. ne dozvolite da novac potiče pohlepu, te da vodi neetičnom i ilegalnom ponašanju.

Postati financijski neovisni nije jedan cilj već niz podciljeva. To je zato što vaš financijski život ima nekoliko aspekata. Da biste postigli svoj konačni cilj financijske neovisnosti, morat ćete utvrditi ciljeve u različitim područjima vašeg financijskog života, uključujući povećanje prihoda, kontrolu vaših navika trošenja, prijevremenu otplatu postojećeg kredita, određivanje vaših investicijskih ciljeva, definiranje dugoročnih financijskih ciljeva.

Obvezujte se da ćete živjeti ispod svog mjesečnog primanja, što bi trebalo dovesti do toga da vam na kraju mjeseca nešto novaca ipak i ostane. Ako bismo trebali birati korake po njihovoj važnosti onda bi na prvom mjestu to vjerojatno bio ovaj. To je zato što nijedan drugi korak koji ćete poduzeti neće biti moguć, osim ako se potpuno ne obvezujete savladavanju ovog.

Razlog zbog kojeg je on toliko važan je zato što je to jedini korak koji će osigurati veći dio novca potrebnog kako biste ostvarili većinu drugih koraka.

Učiti živjeti ispod razine mjesečnih primanja jedan od glavnih faktora u tome kako postati financijski neovisni.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: