5 Pitanja koja si trebate postaviti prije podnošenja zahtjeva za kredit

Ako razmišljate o podnošenju zahtjeva za kredit, nemate se čega sramiti. Gotovo svaka osoba ima neku vrstu duga ili neki oblik kredita za različite svrhe (podmirenje režijskih troškova, kupnju automobila, adaptaciju kuće ili stana i sl.).

Dakle, ako razmišljate o podnošenju zahtjeva za kredit, najvažnije je da budete informirani prilikom donošenja odluka.

Prvo, provjerite podnosite li zahtjev za razlog iz pravih razloga. Drugo, ključno je istražiti svoje mogućnosti i znati na što treba paziti prilikom podnošenja zahtjeva za kredit.

Prije podnošenja zahtjeva za kredit postoji pet pitanja koja biste si uvijek trebali postaviti.

1. Koliko novca doista trebam pozajmiti?

Prije nego što podnesete zahtjev za bilo kakav kredit, zapitajte se koliko novca doista trebate pozajmiti. Na primjer, ako je svrha kredita kupnja nekog predmeta, možete li uštedjeti za polovicu tog predmeta i podnijeti zahtjev za kredit za ostatak i na taj način smanjili iznos koji vam je potreban za posudbu?

Možda Vam je potreban kredit iz razloga koji su osjetljivi na vremenski faktor i stoga ušteda novca unaprijed nije opcija.

U svakom slučaju, uvijek pregledajte svoj budžet i napravite potrebne prilagodbe. Nakon što ažurirate budžet, moći ćete vidjeti koliko novca imate na raspolaganju za izdvojiti za otplatu kredita.

2. Imam li dovoljno prihoda za otplatu kredita i kamata?

Prva stvar koje trebate biti svjesni kada podnosite zahtjev za kredit jest da potreban minimalni mjesečni iznos Vašeg kredita nije ukupan iznos. Pored minimalne mjesečne otplate, na Vaš će se kredit također zaračunavati kamata. Ovisno o kreditu, kamatna stopa će dospijevati dnevno, tjedno ili mjesečno.

Uz vaš revidirani budžet, provjerite je li vaš mjesečni prihod dovoljan da otplaćujete barem minimalni mjesečni iznos, a u idealnim uvjetima, i kamate zaračunate tijekom tog razdoblja.

Da biste vidjeli koji je ukupan trošak kredita, uključujući kamate i mjesečne rate, pogledajte Ferratumov online kreditni kalkulator.

Ako se nakon korištenja kreditnog kalkulatora i pregleda vašeg budžeta čini da ćete teško moći otplaćivati kredita, tada podizanje kredita nije preporučeno.

3. Koliko vremena imam za otplatu kredita?

Trajanje kredita, ili rok u kojem morate vratiti kredit, varira ovisno o vrsti kredita za koju podnesete zahtjev i iznosu koji želite dobiti. Najvažnije je odabrati hoće li rok otplate biti nekoliko tjedana ili nekoliko mjeseci, iznos kredita, trajanje kredita i povezane kamatne stope prema Vašem budžetu.

Jedna stvar koju treba imati na umu jest sposobnost da rano vratite kredit. Ferratum, na primjer, omogućuje svojim klijentima da otplate svoje neosigurane kredite bez ikakvih naknada za prijevremenu otplatu. Ta opcija omogućuje klijentima da otplatu izvrše na temelju vlastitog budžeta, što čini otplatu kredita fleksibilnijom i ugodnijom.

Pobrinite se da, koju god financijsku instituciju odabrali, imate mogućnost prijevremene otplate bez izlaganja sankcijama.

4. Kako ću upravljati svojim ostalim dugovima?

Ako već imate druge dugove kao što su kreditna kartica ili drugi krediti, dodatno zaduživanje nije dobra ideja jer će samo rezultirati porastom Vašega duga.

Prije podnošenja zahtjeva za kratkoročni kredit, provjerite otplaćujete li trenutačno Vašu kreditnu karticu i druge kredite lagodno. Omogućuje li Vam vaš budžet da izvršite još jednu otplatu?

5. Jesam li odabrao najbolju instituciju za kredit koji želim?

Na tržištu postoji mnogo financijskih institucija koje nude razne opcije za kratkoročne kredite, uključujući banke. Uz naknade, uvjete i odredbe, važno je da ste zadovoljni s financijskom institucijom koju odaberete.

Provjerite jesu li sve naknade jasne i je li tvrtka vjerodostojna i pouzdana. Pročitajte online ocjene drugih korisnika na internetskoj stranici kao što je Trust Pilot da biste vidjeli koje tvrtke imaju dobru reputaciju.

Proces pronalaženja odgovarajuće kreditne institucije pomoći će Vam da budete još sigurniji da je vaš izbor pravi.

Mi u Ferratumu vjerujemo da stvari treba raditi drukčije. Kao međunarodni pionir u području financijske tehnologije i mobilnog kreditiranja, proširili smo svoje djelatnosti na 24 zemlje od 2005. godine.

Kada podnesete zahtjev za jedan od Ferratumovih online kredita, možete biti sigurni da ste u dobrim rukama. Vjerujemo u potpunu transparentnost. Bez skrivenih naknada. Ferratum Bank p.l.c. je ovlašten i uređen od strane Agencije za nadzor ponašanja financijskih ustanova (FCA) i član je Trgovinskog udruženja za potrošačke kredite (CCTA).

Naša je misija jednostavna - pružiti kreditne i bankarske usluge koje su najbolje, najbrže i najjednostavnije za korištenje, dostupne 24 sata na dan uz osobnu službu za korisnike. Podnesite zahtjev putem interneta u samo nekoliko minuta i dobit ćete novac koji Vam je potreban u roku od jednog dana.

Kad je riječ o novcu, uz Ferratum imate jednu brigu manje.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: