Svatko treba heroja ... Ali zašto je to tako

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Što je heroj?

Za neke ljude, riječ heroj podsjeća na Marvelov lik sa nadljudskim sposobnostima. Ali značenje koje ćemo ovdje istražiti je malo realističnije.

Razmislite o osobi kojoj se najviše divite. Je li to roditelj, prijatelj, učitelj, možda čak i slavna osoba? Nekako smo previše uživljeni u ulogu odrasle osobe da smatramo da su heroji samo za djecu. Dok drugi mogu pomisliti „Ne trebaju mi heroji“ ili „Ja sam svoj heroj“ - ali je li to doista tako?

Pronalaženje prvih heroja

Često je točno da počinjemo imati heroje kad smo mali i to je važno u našim mladim životima. Sjećam se da sam, kada sam bio devetogodišnjak, stalno gledao seriju Dragon Ball Z i pokušao dočarati imaginarne Kamehameha napade (ili „energetske zrake“) inspiriran emisijom sa svojim prijateljima. Razlog tome bio je što je glavni lik, Goku, postao moj heroj.

Poput mnogih ljudi, kako sam odrastao, moja potreba za herojem stalno se mijenjala u skladu s očekivanjima koja sam imao za sebe. Također sam prošao kroz fazu „Ne trebaju mi heroji“ u kasnim tinejdžerskim godinama. Danas ponovno vidim potrebu za herojima - imam nekoliko junaka koji su vješti, marljivi, otvorena uma, a ipak skromni.

Važnost heroja

Heroji mogu pomoći u pružanju osjećaja svrhe ili nas usmjeriti u našim životima. Dakle, naš izbor heroja mogao bi se smatrati odgovarajućem onome što bi Sigmund Freud nazvao „super-ego“ ili idealnom verzijom sebe koju nastojimo ostvariti. Imati dobre heroje još je važnije, jer oni mogu biti od velikog utjecaja na osobu.

Također, heroji mogu biti odličan alat za samo-poboljšanje jer su vidljiva referentna točka ili čak mjerilo. Bilo da se radi o nekoj zvijezdi ili ne, možete pogledati njihove kvalitete, osobnost ili vještine, i vidjeti koliko ste blizu da postignete svoje ciljeve s njima kao inspiracijom.

Mnogi uspješni ljudi nisu samo oponašali svoje heroje ili uzore, već su ih na neki način čak nadmašili. Na primjer, argentinska profesionalna nogometna zvijezda Lionel Messi ugledao se u Zinedinea Zidanea kao svog osobnog heroja. Nije prošlo mnogo vremena prije nego što je nadmašio svog idola.

Steve Jobs je smatrao Hewletta Packarda jednim od svojih osobnih heroja dok je bio dijete. Kad je imao 12 godina, slučajno je završio na praksi u HP-u nakon što je nazvao samog Hewletta Packarda u sklopu zvanja novih potencijalnih kupaca i zatražio rezervne dijelove za svoj brojač frekvencija. Kasnije je Steve Jobs postao ključni igrač tvrtke Apple, nadmašivši na mnogo načina uspjeh i postignuća Hewletta Packarda.

No, heroji ne moraju nužno biti u središtu pozornosti i biti međunarodno poznati. Za mnoge ljude, jedan ili oba roditelja su heroji na koje mogu ugledati, čak i u odrasloj dobi.

Poput njemačkog princa Marija Maxa koji vidi svojeg oca kao osobnog heroja zbog njegove hrabrosti, optimizma i spremnosti da ga teška vremena ne slome. Otac princa Marija bio je dijete tijekom Drugog svjetskog rata i suočio se s vrlo teškim vremenima.

Doživotni heroji

Imati heroje jedna je od stvari koje životu daju ljepotu i nadahnuće. Oni mogu imati mnoge uloge od djetinjstva do odrasle dobi - pomažući nam definirati tko smo i tko želimo postati. Pomažu oblikovati naše vrijednosti i motivirati nas da postanemo nešto više.

Tko je Vaš heroj?

U ovo neizvjesno i nepredvidivo vrijeme, savjetujemo Vam da Vaše radno i slobodno vrijeme provedete u toplini svoga doma. A kada je hitno samo jedno je bitno - Ferratum je tu uvijek za Vas!

#ostanidoma

VAŽNO: S OBZIROM NA IZVANREDNU SITUACIJU FERRATUM BANKA ZADRŽAVA PRAVO DODATNO PROVJERITI KREDITNU SPOSOBNOST KORISNIKA (PLATNA LISTA ILI BANKOVNI IZVADAK)

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?