Utjecaj novca na odnos u obitelji i društvu

31.08.2021#Općenito

Život je svestran, pun iznenađenja, neočekivanih obrata i događaja. Svakako je pun stvari iz kojih učimo smatrali ih greškama ili ne. Prijateljstvo koliko god dugo i čvrsto bilo s godinama nailazi na razne izazove, a jedan od njih je svakako posuditi novac prijatelju ili tražiti pozajmicu od prijatelja. Činjenica je da količina novca utječe na međuljudske odnose gdje su jedni siromašni, drugi bogati te im se samim time otvaraju mogućnosti i veći izbori u životu. Da li ste se ikada našli u situaciji da ste posudili novac prijatelju, vrijeme prolazi, a novac vam se ne vraća. Nezavidna situacija koja vas stavlja pred zid. Često ste prisiljeni birati između prijateljstva i novca. Neugodno vam je tražiti vaš novac zbog bliskih i prijateljskih odnosa a s druge strane nevraćen novac ostaje zauvijek nezavršena priča koja stvara jaz i narušava do tada dobre odnose.

Ista stvar je s posuđivanjem novca obitelji. Novac je sam po sebi teška tema za razgovor i morate biti svjesni da taj novac možda nikada nećete dobiti natrag. Iz svih ovih navoda možemo zaključiti da posuđivanje novca od prijatelja i obitelji nije najsretnije rješenje. Da li vrijedi nešto tako sveto kao prijateljstvo izgubiti ili narušiti radi novca, sigurni smo da ne. Novac je banalna stvar u odnosu na prijateljstvo koje se ne bi trebalo mjeriti nikakvim materijalnim dobrima.

Kada postanemo svjesni toga, vrijeme je da se okrenemo alternativnim rješenjima. Možete se odvažiti i uzeti kredit kod nas i tako zadržati korektne odnose s prijateljima i obitelji. Bit svega je da preuzmemo odgovornost za svoje postupke i donosimo odluke kao odrasle i zrele osobe. Posudba novca u banci donosi jedan korektan odnos koji vas ne stavlja u situaciju da birate između prijateljstva, obitelji i slično. Prijateljstvo je nešto što treba njegovati, jačati i graditi. Vraća nam se višestruko jer znamo da je čovjek bez prijatelja sam čovjek. Zato se obratite nama u Ferratumu s punim povjerenjem gdje ćemo stvoriti odnos koji vas neće opterećivati i riješiti situaciju na vaše i naše obostrano zadovoljstvo.

Novac je općenito jedan od najčešćih uzročnika napetosti što među obitelji što među prijateljima i društvom. Bez obzira na svoju financijsku situaciju, postali ste prijatelji ili obitelj iz razloga, pa se usredotočite na ono što imate zajedničko, a ostalo prepustite nama.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: