Putujete li u sljedeće države, ovo su zanimljive činjenice o njima

01.09.2021#Općenito

Putujete li često vrlo je vjerojatno da ste barem jednom naišli na neku neugodnost, bez obzira bilo to u zračnoj luci, autobusnom kolodvoru ili u centru grada. Ipak neugodnosti su sastavni dio putovanja i one čine samo mali dio svega onoga što vas očekuje. Ipak, iskustva putnika su ono što nas najviše privlači u neku destinaciju, riječi i iskustva koja ne možete pronaći u vodičima zaista će vas ostaviti bez riječi.

San Marino

San Marino je otočna država s populacijom od svega 31 tisuću stanovnika. No to ne bi bilo nimalo čudno kada se na otoku ne bi nalazilo više vozila nego što ima stanovnika.

Monako

Monako je grad-država na obali Sredozemnog mora. 2000. godine u njemu je živjelo 32 tisuće stanovnika, dovoljno da ga pretvori u najgušće naseljenu državu svijeta iako je površinom manja od Central parka u New Yorku.

Togo

Putujete li u Togo, a pritom ste još i muškoga spola, tada se svakako čuvajte i pazite što govorite. Naime, u Togu muškarac mora oženiti onu ženu kojoj je dao kompliment.

7 veličanstvenih

Sedam površinom najvećih država na svijetu su: SAD, Australija, Kina, Argentina, Kanada, Brazil i Rusija. Ovih 7 zemalja toliko je veliko da zauzimaju gotovo polovinu teritorija na Zemlji.

Rumunjska

Kao glavni grad Rumunjske Bukurešt se ističe i mnoštvom građevina. Jedna od nje je i palača parlamenta. Želite li iz prve ruke vidjeti kako izgleda jedna od najtežih i površinom najvećih građevina na svijetu predlažemo put u Bukurešt.

Ukrajina

Volite li se voziti podzemnom željeznicom, Arsenalna je postaja koja će vas zadiviti. Naime ona je dio Kijevskog metroa, a ujedno i najdublja metro stanica na svijetu s postajom na dubini 105 metara ispod površine zemlje.

Francuska

Zemlja prekrasnih otoka, obale, poznata po vrhunskim vinima i najboljim sirevima, zemlja u kojoj je simbol Eiffelov toranj ipak ima nešto bizarno. To je zakon koji dopušta da se oženite mrtvom osobom ako pritom možete dokazati da se osoba zaista htjela vjenčati s vama dok je bila živa.

Kanada

Ono što su Alpe i i Švicarska u Europi, to je Kanada u Americi. Okružena prekrasnim prirodnim ljepotama, sviježim i čistim zrakom, u Kanadi se nalazi između 2 i 3 milijuna jezera koja sadrže ukupno 9% slatke vode na Zemlji.

Australija

Australija je ujedno država-kontinent. Jedina je zemlja na svijetu koja cijelom svojom površinom zauzima čitavi kontinent. No ono što je posebno zanimljivo kada spomenemo Australiju jesu njezini geo podaci. Oko 40% površine Australije je niže od 200 metara, dok je samo 6% više od 600 metara. Radi tih podataka Australija je ijedno i najniži kontinent na Zemlji.

Kada pomislite na putovanje vrlo vjerojatno se gotovo uvijek sjetite top destinacija i država, kao što su Engleska, Francuska, Španjolska no da li znate koje se države u prosjeku najmanje posjećuju. Iako svaka od njih ima svoje skrivene dragulje one su statistički najmanje posjećene države svijeta.

U Europi su to Lihtenštajn, Moldavija i San Marino, u Aziji Butan, Bangladeš, Istočni Timor i Brunej, u Oceaniji Kiribati i Tuvalu, Montserrat ( otok na Karibima ), Angvila ( teritorij na Karibima ), u Južnoj Americi to je Francuska Gvajana, u Srednjoj Americi je Belize, Sveti Toma i Princip je malena država s dva otoka u Africi, Komori je državica također u Africi kao Sijera Leone i Džibuti, dok je u Aziji Kuvajt jedna od najmanje posjećenih država.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: