10 najboljih destinacija u 2019. godini i kako pronaći jeftine ponude

0800 7707 ; Prijave 0-24h

U posljednjih nekoliko godina uvelike se povećao broj jeftinih letova. Kako su se troškovi letova snizili, sve je pristupačnije čak i osobama sa skromnim primanjima da posjete mjesta izvan svoje zemlje. Odlučili smo Vam pomoći s nekim preporukama. U nastavku navodimo najtoplije i najpristupačnije destinacije za posjetiti u 2019.:

1 Wadi Rum, Jordan

Wadi Rum je također poznat kao „Dolina Mjeseca“ i najveća je dolina u Jordanu, usječena u pješčenjak i granit. Diči se rimskom arhitekturom i prekrasnim krajolikom. Ako ste gledali film Lawrence od Arabije iz 1962. godine, znate o čemu govorim. Safari i jahanje na devi ili konju, kao i luksuzni kampovi, učinili su ga jednim od najpopularnijih destinacija u regiji.

2 Grčka

Priobalna odmarališta u Grčkoj oduvijek su spadala u najbolje turističke destinacije, pa smo odlučili da ih ne izostavimo. Vrijeme, hrana, plaže i čisto more u Grčkoj, kao i prijateljski naklonjeno lokalno stanovništvo glavni su razlozi zbog kojih ljudi uživaju u mjestima kao što su Lefkada, Santorini ili Rodos.

3 Dubai, UAE

Dubai je najveći i najnaseljeniji grad Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE). Očekujte vruće vrijeme tijekom cijele godine, futurističku arhitekturu i kozmopolitsko stanovništvo, od kojeg je samo mali iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Impresivne strukture kao što su Burj Khalifa ili Burj al-Arab zaštitni su znak ovog „grada budućnosti“.

4 Bali

Bali je otok koji je dio Indonezije, a uz to je i iznimno lijep. To je najistaknutija turistička atrakcija Indonezije i turizam je glavna pokretačka sila u gospodarstvu, jer čini oko 80% njezina gospodarstva. TripAdvisor imenovao je Bali kao najbolju svjetsku destinaciju u svojoj Traveler's Choice nagradi.

5 Maldivi

Republika Maldivi, arhipelag od 1192 koraljna otoka, nalazi se oko 1000 kilometara južno od azijskog kontinenta. To je donedavno bila relativno nepoznata destinacija. Njezin egzotični krajolik, vruća klima i predivni pogledi čine ju savršenom romantičnom destinacijom koja je poput raja.

6 Mauricijus

Republika Mauricijus je otočna država smještena u Indijskom oceanu, u blizini Afrike. Turisti mogu uživati u opuštajućim i sunčanim danima na njezinim egzotičnim plažama. Ako je Republika Maldivi previše ravna za Vaš ukus, onda je Mauricijus baš za Vas. Tropska vegetacija isprepliće se sa strmim planinama koje su stvorili vulkani.

7 Izrael

Izrael je dugo bio svojevrsno mjesto vjerskog turizma za hodočasnike koji žele posjetiti Svetu zemlju u Jeruzalemu. Izraelska blaga klima, ukusna hrana i jeftine avionske karte, kao i blizina triju najvećih gradova, Tel Aviva, Jeruzalema i Haife, čine ga popularnom destinacijom koju ne biste smjeli propustiti u 2019. godini.

8 Tajland

Bilo da tražite egzotične plaže, kulturne znamenitosti ili gužvu i metež velikoga grada, Tajland ima sve. Glavne atrakcije Tajlanda uključuju stotine tropskih otoka, arheološka nalazišta, palače i hramove koji izazivaju strahopoštovanje te živahan glavni grad, Bangkok.

9 Puerto Rico

Portoriko je jedno od odredišta čija je popularnost opala otkako je uragan pogodio zemlju prije gotovo dvije godine. Danas ova španjolska zemlja bilježi značajan rast turizma. Kao i kod većine zemalja na ovom popisu, njegova egzotična priroda opravdava njegovu ljepotu.

10 Njemačka

Njemačka je najprosperitetnija zemlja u Europi i zbog toga postoji nekoliko gradova koje vrijedi posjetiti. Prosperitet također označava stvari koje su stvorene i koje vrijedi vidjeti. Gradovi poput Münchena, Berlina, Frankfurta, Kölna ili Hamburga mogu se pohvaliti bogatom poviješću, kulturom i najboljim pivom koje možete popiti.

Sada kada ste dobili malo inspiracije glede Vaše sljedeće destinacije, vrijeme je da rezervirate let. Mjesta kao što su Momondo, Skyscanner ili Kiwi.com izvrsna su mjesta na kojima možete pronaći jeftine ponude. Samo zavirite tamo barem mjesec dana unaprijed i potražite najbolju cijenu povratne karte.

Možete li se sjetiti bilo koje druge destinacije za koju smatrate da bi trebala biti uvrštena na ovaj popis? Javite nam u komentarima u nastavku teksta!

U ovo neizvjesno i nepredvidivo vrijeme, savjetujemo Vam da Vaše radno i slobodno vrijeme provedete u toplini svoga doma. A kada je hitno samo jedno je bitno - Ferratum je tu uvijek za Vas!

#ostanidoma

VAŽNO: S OBZIROM NA IZVANREDNU SITUACIJU FERRATUM BANKA ZADRŽAVA PRAVO DODATNO PROVJERITI KREDITNU SPOSOBNOST KORISNIKA (PLATNA LISTA ILI BANKOVNI IZVADAK)

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?