Kako uspješno proći Identyum?

Pomoću identifikacijske platforme Identyum Vaš identitet je u potpunosti siguran, a dokumente možemo uspješno verificirati kako bi prijava za kredit u što kraćem roku bila odobrena, a novac na računu bio istog dana kada ste se prijavili.

U nastavku Vam donosimo kratke upute kako uspješno završiti proces identifikacije i verifikacije Vaših dokumenata:

 1. Korak je verifikacija broja mobitela kojeg ste naveli u prijavi. SMSom na Vaš mobilni uređaj zaprimiti ćete token (6-o znamenkasti broj) koji je potrebno unijeti kako bi se broj verificirao.
   
 2. Korak je odabir Identyum PIN-a po Vašem izboru. Potrebno je kreirati (izmisliti) 6-o znamenkasti broj lako pamtljiv koji ćete kasnije koristiti za ponovno logiranje u Vaš Identyum profil. Broj je potrebno radi sigurnosti unijeti 2 puta.

   

  SMSom ćete također zaprimiti i PUK broj koji Vam služi za prijavu u Vaš Identyum profil ukoliko zaboravite PIN koji ste kreirali. Molimo Vas ne brišite SMS poruku.
   

 3. Korak je provjera valjanosti osobne iskaznice. Osobnu iskaznicu potrebno je postaviti ispred kamere te slijediti upute na ekranu – pomicati osobnu lijevo, desno te ju okrenuti i ponoviti postupak.

   

  NAPOMENA: Molimo Vas u internet pregledniku odobrite korištenje kamere kako bi proces mogli započeti. Uputa će biti u samom pregledniku.
   

 4. Korak je skeniranje prednje i stražnje strane osobne iskaznice kako bi provjerili da li podaci na osobnoj iskaznici odgovaraju podacima koje ste unijeli prilikom prijave.
   
 5. Korak je potvrda točnosti Vaših osobnih podataka. Ako adresa nije u potpunosti točno očitana možete ju ručno urediti. Nakon što su svi podaci točni molimo Vas potvrdite ih.
   
 6. Korak je termalno skeniranje Vašeg lica kako bi potvrdili da ste upravo Vi osoba sa osobne iskaznice. Za skreniranje se nije potrebno uređivati.

   

  NAPOMENA: skeniranje je najbolje napraviti na danjem svjetlu. Osvjetljenje ne smije biti prejako.
   

 7. Korak je ujedno i posljednji korak – skeniranje bankovne kartice. Platforma će prepoznati o kojoj kartici se radi te će Vam ponuditi skreniranje samo prednje ili prednje i stražnje strane kartice ovisno o banci.

   

  NAPOMENA: Osjetljivi podaci sa kartice se NE OČITAVAJU već isključivo samo ime i prezime te IBAN kako bi utvrdili da osoba koja se prijavljuje za kredit je ujedno i vlasnik računa navedenog u prijavi.

Sorry, there are errors on the page: