Sloboda izbora

NOVI KORISNICI: ODOBRENJE MIKRO KREDITA SA ROKOM OTPLATE DO 30 DANA JE BEZ PLATNE LISTE!

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?

Budimo iskreni - živimo u prilično ugodnim vremenima, zar ne? Količina izbora koja nam je dostupna svaki dan je nevjerojatna. Prošetajte kroz lokalni supermarket i samo pogledajte niz mogućnosti koje možete odabrati.

Na putu na posao možda ćete se zapitati: „Hoću li danas popiti bijelu kavu od soje ili frap-puccino s niskim udjelom masnoće?“. „Trebam li prijeći na najnoviji Android ili zadržati svoj iPhone?“. Doista smo razmaženi u pogledu izbora.
Za nas koji živimo u zapadnom svijetu, naši izbori su neograničeni - ne samo za materijalnu imovinu, nego i za svaku odluku koju smo srećom slobodni donijeti. Stalno nam se nude neki izbori.

Donošenje odluka

Prema članku objavljenom na Huffington Postu, prosječna radno sposobna odrasla osoba donese oko 12 odluka prije 9:00 sati. Isti članak također upućuje na studiju Sveučilišta Cornell u kojoj se navodi da, kao odrasle osobe, dnevno donesemo oko 70+ odluka.
Ipak, istina je da smo često zauzeti donošenjem odluka, ali možda i bez da stvarno promis-limo o njima. Svaka odluka koju donesemo, međutim, oblikuje naš identitet i oblikuje naš život. Od odabira poslodavca, vrste posla koji radimo, susjedstva u kojem živimo - to su sve svjesni izbori.

Ali sve te male odluke koje donesemo tijekom dana i o kojima zapravo ni ne razmišljamo također utječu na naše živote. Bile velike ili male, to su svakako odluke.

Kako gledate na stvari

Objektiv iz kojeg gledamo na stvari utječe na naše odluke. Možemo, na primjer, reći da nikada nemamo novca da radimo ono što želimo ili da kupimo ono što želimo kupiti.

Međutim, način na koji trošimo novac i kako gledamo na novac također je izbor. Je li novac nešto što Vas zabrinjava ili na njega gledate kao na nešto što vam daje moć?
Ponekad odgađamo donošenje odluka jer predviđamo da će odluka biti teška. Ironično, odluka da ne donesemo tešku odluku je sama po sebi odluka.

Donošenje pravih odluka za sebe

Važno je sagledati odluke koje donosite u svojem životu. Ponekad donosimo odluke na temelju mišljenja drugih ljudi - naših prijatelja, našeg supružnika, naše obitelji - a zatim ne razumijemo zašto ne živimo život koji želimo živjeti.

Što to znači ako potrošim novac na 'x'? Da li bih bio sretniji da sam, umjesto toga, potrošio svoj novac na 'y'?
Poanta je u tome da je važno razumjeti da svakodnevno donosite odluke i važno je da donesete prave odluke za sebe.

Označite ovu objavu sa „sviđa mi se“ ako smatrate da Vas je inspirirala. Podijelite ovu objavu ako znate neke druge osobe koje je također inspirirala. Više odličnih priča i savjeta na našem blogu!

Želite li saznati više o tome kako vam Ferratum može olakšati život? Saznajte više ovdje!