Recept za bacanje novca: Usijani asfalt i zimske auto gume

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Dok u većini europskih zemalja postoje striktni zakoni koji obvezuju vozače da u zimskim uvjetima na cesti (od 15. studenog tekuće do 15. travnja iduće godine u Hrvatskoj) poštuju pravila korištenja zimskih guma i opreme, za ljetne gume nisu propisani nikakvi zakoni niti su predviđene novčane kazne.

Za mnoge je to razlog više da ostave zimske gume na svojim automobilima tijekom cijele godine zbog čega na prvu možemo pomisliti kako je to isplativije, jer ne moramo izdvajati novac za nove gume. Međutim, vožnja sa zimskim gumama tijekom ljeta financijski gledano nije isplativa, a još je manje sigurna.

Zimske gume tijekom ljeta mijenjaju strukturu

Smjesa od koje se rade zimske gume elastičnija je i mekša, odnosno napravljena je tako da se tijekom zimskih mjeseci ne smrzava pa takve gume prilikom vožnje na niskim temperaturama bolje prianjaju za podlogu, što vožnju čini sigurnijom. Međutim, s porastom temperature karakteristike zimskih guma se mijenjanju. One se zbog svog sastava prilikom zagrijavanja podloge znatno brže troše i mijenja im se struktura, zbog čega se može drastično produžiti put kočenja. Osim toga, tako istrošene gume više neće ni u zimskim uvjetima reagirati kvalitetno kao što bi to bio slučaj da ste ih zamijenili na vrijeme te pravilno spremili za sljedeću zimu.

Što je s cjelogodišnjim gumama (M + S)?

Ove gume nastale su kao rezultat pokušaja svjetskih proizvođača da naprave auto gume koje će biti jednako funkcionalne i zimi i ljeti. Međutim, u Hrvatskoj je to nemoguće zbog velikih temperaturnih razlika jer temperatura zimi pada ispod 0 stupnjeva, a tijekom ljeta se penje iznad 30.

Iz tog razloga, barem u Hrvatskoj, ni cjelogodišnje gume nisu rješenje. Naravno, to može funkcionirati u zemljama koje nemaju prevelike temperaturne oscilacije.

Jedini opravdani razlog za njihovu kupovinu je financijska ušteda. Iako ni to ne bi trebalo igrati neku veliku ulogu, s obzirom na to da je životni vijek ovih guma znatno kraći - iznosi samo dvije sezone.

Iako bi nam vlastita sigurnost i sigurnost naših najbližih trebala uvijek biti na prvom mjestu, često nas financije prisile na donošenje krivih odluka. Mijenjanje guma za neke predstavlja veliki izdatak koji si jednostavno ne mogu priuštiti, ali uz zajam koji možete zatražiti kod nas to više ne mora biti problem.

Brzi zajam – isplata odmah

Naš brzi zajam najbrži je i najlakši način da dođete do novca koji je potreban kako biste prilagodili svoj automobil novim uvjetima na cesti. Zajam možete dobiti bez odlaska u banku i čekanja u redovima. Uz samo par klikova, novac može biti na vašem računu već istog dana, a sve što trebate napraviti je ispuniti online obrazac i priložiti potrebnu dokumentaciju.

Sve nove korisnike očekuje pogodnost koja se odnosi na 0 kn troškova za bankovne naknade za sve brze pozajmice online od 300 do 3000 kn, uz rok otplate do 30 dana.

Kako biste sebi i vašim najbližima osigurali ugodnu i sigurnu vožnju te još puno uspješno prijeđenih kilometara, obratite nam se s povjerenjem i iskoristite pogodnosti koje vam se nude.

U ovo neizvjesno i nepredvidivo vrijeme, savjetujemo Vam da Vaše radno i slobodno vrijeme provedete u toplini svoga doma. A kada je hitno samo jedno je bitno - Ferratum je tu uvijek za Vas!

#ostanidoma

VAŽNO: S OBZIROM NA IZVANREDNU SITUACIJU FERRATUM BANKA ZADRŽAVA PRAVO DODATNO PROVJERITI KREDITNU SPOSOBNOST KORISNIKA (PLATNA LISTA ILI BANKOVNI IZVADAK)

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?