Proslava Dana svetog Patrika diljem svijeta

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Malo je blagdana koji su toliko internacionalno popularni kao Dan svetog Patrika. Dan svetog Patrika, koji se slavi 17. ožujka, slavi smrt najvažnijeg sveca zaštitnika Irske. Dan obilježava dolazak kršćanstva u Irsku i uvelike je povezan s irskom kulturom. Na Dan svetog Patrika ljudi slave, konzumiraju alkohol i sudjeluju u paradama noseći zelenu odjeću ili djetelinu. Dan svetog Patrika je najviše slavljen nacionalni dan i savršeno vrijeme za putovanje i proslavu toga dana u određenim zemljama:

1 Republika Irska

Očito je da je Republika Irska najbolje mjesto gdje se može biti na Dan svetog Patrika. Kada imate nacionalni praznik koji je toliko popularan kao Dan svetog Patrika diljem svijeta, morate ispuniti određena očekivanja. Vlada je odlučila pripremiti festival koji stvara energiju i uzbuđenje u Irskoj kroz kreativnost, inovativnost i ozbiljan marketing. To je rezultiralo petodnevnim festivalom ispunjenim kulturom, glazbom, sudjelovanjem građana i, naravno, pijenjem i jedenjem na ulicama Dublina. Međutim, svečanosti se održavaju i u drugim gradovima, mjestima i selima, uključujući Waterford, Limerick, Kilkenny, Galway, Derry, Belfast i Cork.

2 Montserrat

Ovaj maleni otok na Karibima jedina je druga zemlja na svijetu koja slavi Dan svetog Patrika kao državni praznik. Veliki postotak stanovništva vuče svoje porijeklo od irskih doseljenika počevši od 17. stoljeća. Dan svetog Patrika dio je niza svečanosti koje traju tjedan dana niza i koje slave njegovu neovisnost.

3 SAD

Dan svetog Patrika slavi se u SAD-u uglavnom zato što je irska kultura jedna od najistaknutijih u spoju različitih kultura koje definiraju tu zemlju. Iako to nije državni praznik, impresivne svečanosti održavaju se u New Yorku, Bostonu i Chicagu. Ustvari, festival je toliko popularan u potonjem da je rijeka Chicago za ovaj događaj obojen zelenom bojom.

4 Argentina

Buenos Aires domaćin je najveće parade na Dan svetog Patrika u Južnoj Americi. Grad je prepun raznih događanja, a najbolji je zabava u središtu grada.

5 Ujedinjena Kraljevina

Nije iznenađujuće što je Dan svetog Patrika popularan u Velikoj Britaniji. Mnogi irski građani žive ovdje, a zemlja je također dio smaragdnog otoka. Najveća parada održava se u Birminghamu u dužini od 3 kilometra kroz centar grada. Liverpool i Manchester dva su grada s velikim brojem Iraca i mnogo se toga događa tijekom Dana svetog Patrika.

U Glasgowu također živi dosta irskog stanovništva koje je došlo u Glasgow tijekom 19. stoljeća. Zbog toga je otvoreno mnogo irskih pubova i zbog toga postoje godišnje parade i festival Dana svetog Patrika od 2007. godine.

6 Kanada

Jedno od najboljih mjesta za proslavu Dana svetog Patrika u Sjevernoj Americi je Montreal. Parada se održava svake godine bez prekida od 1824. godine, dok se dan slavi od 1759. godine od strane irskih vojnika u montrealskom garnizonu.

Bez obzira na vaše mišljenje o Irskoj, Dan svetog Patrika izvrsna je prilika za sudjelovanje u svečanostima nakon početka proljeća.