Pripremite se za savršeni godišnji odmor bez stresa

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Odmor je idealno vrijeme da razbistrite svoj um, opustite se, zabavite i provodite vrijeme s ljudima koje volite. To je sve na što bi ste se trebali usredotočiti kada krećete na godišnji. Godišnji odmor planiramo gotovo godinu dana. Kako se približavamo datumu odlaska na odmor naš popis stvari koje trebamo obaviti sve je veći. Sigurni smo kako ne želite odmor pun stresa i briga, zato na vrijeme krenite s organizacijom i planiranjem. Bez obzira odlazite li na dva dana ili dva tjedna stvari koje vas čekaju po povratku ne možete izbjeći. Ili ipak možete? Znajući koliko će vas iscrpiti povratak svakodnevnim aktivnostima slijedite naše savjete kako bi ste se napokon odmorili i maksimalno uživali u zasluženom godišnjem.

Završite ključne projekte

Ako se vaš posao sastoji od projekata na kojima svakodnevno radite, preporuka je da se potrudite te iste projekte završiti prije odlaska na odmor. Ne želite drugima ostaviti teret svog posla, pogotovo ako znate da će na njemu raditi osobe s manje znanja i iskustva od vas. Ovakve stvari mogu biti pogubne za vaš projekt, karijeru i poslove u budućnosti.

Prebacite svakodnevne aktivnosti na kolege

Bavite li se na naplatom, dogovaranjem sastanaka i sličnim poslovima, svakodnevne aktivnosti slobodno prebacite na svoje kolege. Ako ste upoznati s radnim zadacima kroz tjedan i imate kvalitetno odrađen poslovni plan, niti jednom vašem kolegi neće biti problem sjesti na vaš mjesto i mijenjati vas tjedan ili dva. Želite li izbjeći svakodnevnu zvonjavu telefona, savjetujemo vam da koristite podsjetnike i kalendar sa zadacima koje vaša zamjena treba odraditi umjesto vas.

Zajedno prođite sve poslovne procese

Planirate li prebaciti svoj posao na nekoga drugog iz tima ili odjela, najbolje bi bilo da računate na dvoje ljudi od povjerenja. Ono što je vrlo bitno u svemu tome je činjenica da oni moraju podjednako dobro nastaviti voditi posao kao i vi. Kako bi bili sigurni da će zaista tako i biti, uzmite si dovoljno vremena kako bi ste im pokazali i objasnili kompletan posao koji radite.

Izbrišite aplikacije iz telefona

Najbolji način da se udaljite od posla dok ste daleko je isključivanje. Koristite li za posao veliki broj instaliranih aplikacija u svom telefonu predlažemo vam da ih privremeno izbrišete ili zaustavite kako vas ne bi izluđivale tokom odmora. Takve stvari ne utječu samo na vas nego i na osobe koje se nalaze u vašem društvu.

Da biste svoj odmor zadržali bez ikakvog prekida, prepustite telefonski broj i pozive osobama koje vas mijenjaju. Dogovorite se kako će vas zvati samo u slučaju nužde. To će ih prisiliti da riješe problem bez vas, dok ćete s druge strane dobiti dodatno povjerenje u njih znajući kako se mogu nositi s važnim stvarima čak i bez vaše prisutnosti.

Što god radili i gdje god išli, nemojte miješati svoj odmor s pristiglom poštom, telefonskim pozivima i ostalim brigama ako to zaista ne morate. Iskoristite svoje slobodno vrijeme, okušajte se u nečem novom i usredotočite se na svoju obitelj.

Označite ovu objavu sa „sviđa mi se“ ako Vas je inspirirala. Podijelite ovu objavu ako mislite da je korisna za druge. Više odličnih priča i savjeta na našem blogu!

Želite li saznati više o tome kako vam Ferratum može olakšati život?

Posudite novac odmah!