Omraženi pojam: Servis klima uređaja

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Klima uređaji su dio prostora u kojem boravimo i živimo pa ih je stoga potrebno redovito čistiti i održavati. Iako je njihovo čišćenje većini omraženi pojam, samo se tako možemo ugodno osjećati i udisati čisti zrak. Osim što će tada zrak koji uređaj obrađuju biti bolji i čišći, redovitim servisom osigurat ćemo i njegov pravilan rad te ostvariti i zadržati jamstvo na uređaj.

Iako dio aktivnosti oko čišćenja možete obaviti i sami, ostatak je potrebno prepustiti iskusnim stručnim osobama, odnosno serviserima klima uređaja.

Održavanje tehničke ispravnosti klima uređaja

Održavanje tehničke ispravnosti podrazumijeva provjeru svih dijelova klima uređaja kako bi se zadovoljila ispravnost i učinkovito hlađenje ili grijanje prostora.

Stručna osoba, ovlaštena za održavanje i popravak klima uređaja, provjerit će tehničku ispravnost i ukloniti eventualni kvar.

Uočite li da uređaj radi neispravno, odnosno da slabo hladi ili grije te se čuju buka ili neki drugi neuobičajeni zvukovi, potražite pomoć servisera bez obzira na redovno održavanje.

Čišćenje klima uređaja

Čišćenje se obično izvodi, u prvom redu, zbog higijene zraka i samog uređaja. Ako ne održavate uređaj redovito, riskirate negativan utjecaj na zdravlje.

Preporučuje se da korisnici redovito čiste filtere kako bi se s njih uklonila prašina, bakterije, insekti i ostali mikroorganizmi. Primijetite li da je zrak neugodnog mirisa, niste posvetili dovoljno pažnje čišćenju uređaja i filtera.

Čišćenje klima uređaja prije sezone

Budući da klima uređaji najčešće rade tijekom ljetnih mjeseci, a ostatak godine obično miruju, u njima se tijekom mirovanja mogu nakupiti veće količine prašine. Stoga ih je bitno prije ljetne sezone dobro očistiti i provjeriti jesu li tehnički ispravni.

Prije nego što klima uređaj počne raditi u punom pogonu potrebno je učiniti sljedeće:

  • provjeriti filtere
  • pregledati daljinski upravljač
  • očistiti izmjenjivač topline
  • kontrolu isparavanja
  • pregled nepropusnosti sistema
  • dezinfekciju isparivača
  • funkcionalnost

Ono što možete obaviti i sami je oprati filtere koji se nalaze s vanjske strane uređaja. Sve ostalo prepustite stručnoj osobi. Budući da ovlašteni serviseri ujedno čiste i filtere u sklopu redovnog servisa, najbolje da cijeli posao jednostavno prepustite njima kad već plaćate njihovu uslugu.

Čišćenje klima uređaja tijekom sezone

Tijekom sezone hlađenja ili grijanja, važno je redovito pratiti rad klima uređaja. Bitno je s uređaja redovito uklanjati prašinu te čistiti filtere unutarnje jedinice.

Povremeno treba dezinficirati unutarnju jedinicu te drenažnu tavu. S vanjske jedinice treba redovito uklanjati lišće, granje i sve ostale predmete koji bi mogli utjecati na rad klima uređaja.

Obvezno treba povremeno provjeriti ventil vanjske jedinice. Ako nije u funkciji, postoji mogućnost da nema dovoljno rashladnog plina ili da uređaj ne radi ispravno zbog nekih drugih razloga. U slučaju bilo kakve neispravnosti, pozovite ovlaštenog servisera.

Čišćenje klima uređaja nakon sezone

Iako klima najviše radi isključivo tijekom ljetnih mjeseci, njezino održavanje ne treba zanemariti niti nakon sezone, kada ju je potrebno pripremiti za fazu mirovanja.

Faza mirovanja slična je i pripremi uređaja prije sezone, a uključuje čišćenje i dezinficiranje filtera. Osim toga, vanjsku jedinicu je potrebno zaštititi od vremenskih elemenata te isključiti uređaj iz struje.

Cijene održavanja klima uređaja

Cijene redovnog održavanja klima uređaja kreću se od 300 kuna na dalje, a mnogi ovlašteni serviseri nude prije ljetne sezone akcijske cijene na portalima za popuste.

Ako vam troškovi održavanja klima uređaja teško padaju, posebice kada ih pribrojite troškovima ljetovanja, pomoć potražite od Ferratum banke.

U tijeku je velika akcija besplatnih kredita za nove korisnike koja će ljetne mjesece učiniti bezbrižnijima i opuštenijima. Svi novi korisnici ostvaruju gotovinske kredite za 0 kuna!

Prijavite se za besplatni online kredit u iznosu od 300 do 3000 kuna na rok otplate do 30 dana i vratit ćete točno onoliko koliko ste i posudili. Bez skrivenih troškova i kamata!

Zašto si uz nekoliko klikova mišem ne biste olakšali ljetne mjesece i troškove održavanja klima uređaja prebacili na sljedeći mjesec? Uz online kredite od 0 kuna, čišćenje klima uređaja ne treba više biti veliki trošak u vrijeme odlaska na more!

Postojeći korisnici također imaju odličnu ponudu. Naime, na raspolaganju su im gotovinski Plus krediti u iznosu od 2.000 do 10.000 kuna na rok otplate od 2 do 12 mjeseci.

Klima uređaj je potrebno servisirati najmanje jednom godišnje prije ljetne sezone. Samo tako osigurat ćete čist i kvalitetan zrak te pravilan rad uređaja. Ako ste tek kupili klima uređaj, želite li naredno vrijeme imati jamstvo na uređaj, morate redovito obavljati godišnji servis koji mogu obaviti isključivo ovlašteni serviseri.

Nakon obavljenog posla, serviser vam mora uručiti izvještaj o obavljenom poslu gdje točno piše što je učinjeno te što bi eventualno trebalo dodatno učiniti.

U ovo neizvjesno i nepredvidivo vrijeme, savjetujemo Vam da Vaše radno i slobodno vrijeme provedete u toplini svoga doma. A kada je hitno samo jedno je bitno - Ferratum je tu uvijek za Vas!

#ostanidoma

VAŽNO: S OBZIROM NA IZVANREDNU SITUACIJU FERRATUM BANKA ZADRŽAVA PRAVO DODATNO PROVJERITI KREDITNU SPOSOBNOST KORISNIKA (PLATNA LISTA ILI BANKOVNI IZVADAK)

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?