Kako pronaći jeftinije avionske karte

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Zbog povećanja cijene goriva i dodatnih naknada koje su zrakoplovne kompanije nametnule putnicima, može biti vrlo teško pronaći jeftine letove.

Budući da je nemoguće voziti do svakog odredišta na koje želite ići, letenje je ponekad jedina opcija, da ne spominjemo mnogo puta i najbrži način za stizanje na odredište.

Srećom, postoji mnogo stvari koje možete učiniti kako biste pronašli najjeftinije cijene i izbjegli plaćanje dodatnih troškova.

Ugrabite najbolju ponudu

Više no bilo kojeg drugog dana u tjednu, mnoge zrakoplovne kompanije nude svoje najjeftinije karte utorkom. Uvijek kupujte i uspoređujte cijene na stranicama kao što su Kayak ili Fare Compare. Osim toga, postavite upozorenja o putovanjima kako biste dobili obavijest kada letovi za Vaše odredište budu na popustu.

Letite u razdobljima kada su manje gužve

Utorak, srijeda i subota najmanje su prometni dani u zračnim lukama, što znači da se sjedala mogu rezervirati jeftinije nego tijekom ostalih dana u tjednu. Isto tako, rani jutarnji sati su izvrsno vrijeme za pronalaženje jeftinih karata jer se mnogi ljudi ne žele probuditi prije svitanja da bi uhvatili svoj let.

Kupite kartu unaprijed

Mnogi putnici nisu svjesni da postoji idealno vrijeme za kupnju avionske karte. Ako prerano ili prekasno kupite kartu (tj. preblizu datumu odlaska ili predaleko datumu polaska), riskirate plaćanje veće cijene od one koju želite. Idealno vrijeme za kupnju avionske karte je tri mjeseca i šest tjedana prije datuma kada želite putovati.

Izbjegnite dodatne naknade

Danas postoje mnoge dodatne naknade koje zrakoplovne kompanije mogu nametnuti. Premda izgleda ludo, neke zrakoplovne kompanije čak naplaćuju svojim kupcima vodu ili korištenje wc-a! Pazite na ostale podmukle troškove, uključujući naknadu za kontaktiranje korisničke službe i rezerviranje putem telefona.

Ograničite svoju prtljagu

Naknade za prtljagu uvelike variraju među zrakoplovnim kompanijama, ali je činjenica da sve zrakoplovne kompanije naplaćuju troškove prtljage. Neke zrakoplovne kompanije ne naplaćuju prvu putnu torbu, ali zrakoplovne kompanije često naplaćuju svu provjerenu prtljagu. Umjesto da platite dodatnu prtljagu, bolje je da smanjite broj stvari koje nosite na putovanje. Zapitajte se "trebam li stvarno ponijeti još jedan par cipela?". Naravno, to može problematično, ali pokušajte se ograničiti na ono najbitnije. Još jedan dobar savjet je da nosite najteže stvari kao što su vuneni kaputi ili teške čizme za planinarenje.

Osim naših prethodno navedenih savjeta, Independent Traveller također je objavio praktičan članak o naknadama zrakoplovnih kompanija na koje treba pripaziti.

Imate li kakvih savjeta o tome kako pronaći najbolje ponude? Podijelite Vaše komentare u nastavku!

Označite ovu objavu sa „sviđa mi se“ ako Vas je inspirirala. Podijelite ovu objavu ako mislite da je korisna za druge. Više odličnih priča i savjeta na našem blogu!

Želite li saznati više o tome kako vam Ferratum može olakšati život?

Posudite novac odmah!