Kako izvući maksimum iz godišnjeg odmora

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Provedena istraživanja potvrđuju ono što smo odavno i znali - ako radimo posao koji volimo, on nam predstavlja zadovoljstvo, ali pod uvjetom da imamo osiguranu mogućnost korištenja odmora. Odmor je za većinu bitniji od povećanja plaće, a o tome govori i istraživanje u kojemu je sudjelovalo više od tisuću zaposlenika iz cijelog svijeta. Svi oni složili su se u jednom. Dodatni slobodni dani bili su im važniji od veće plaće!

Konstantni rad bez korištenja godišnjeg odmora dovodi do stresa, psihofizičke iscrpljenosti i preopterećenosti. Mislite na svoje zdravlje. Svima je potrebno nekoliko dana da se potpuno isključe i zaborave na posao.

U nastavku donosimo kako lako možete izvući maksimum iz godišnjeg odmora i odmoriti se za nove radne pobjede.

Isključite se od posla

Jednom kada vam godišnji odmor započne, potpuno se isključite od svega što je vezano uz posao. Ne razmišljajte o tome što trebate napraviti kada se vratite, ne čitajte službene mailove i isključite službeni mobitel! Ako sve to ne učinite, godišnji odmor neće imati smisla.

Kada se potpuno isključite od poslovne rutine, bit ćete svježi i odmorni kada se vratite, a tada vam na pamet mogu pasti i nove poslovne ideje. Osim što ćete vi imati korist od toga, jer mogla bi vam se smiješiti povišica, imat će je i vaš poslodavac, koji će biti zadovoljan vašim radom.

Otiđite što dalje

Želite li se potpuno isključiti i odmoriti, preporučuje se da otputujete što dalje od mjesta u kojem živite i radite. Tako ćete imati manje kontakta s ljudima koji vas okružuju svakoga dana.

A ako trenutno nemate novca za putovanje, znamo kako do njega možete doći čim to poželite! Rješenje je u online pozajmicama Ferratum banke s kojima je sve moguće! Uz samo nekoliko klikova mišem i bez odlaska u banku, novac za godišnji odmor bit će istog dana na vašem računu!

Besplatni krediti za nove korisnike u iznosu od 300 do 3.000 kuna na rok otplate do 30 dana daju vam mogućnost da otputujete još danas, a novac vratite tek idući mjesec. I to uz 0 kuna bankovnih troškova!

Svi postojeći korisnici Ferratum banke mogu dobiti Plus kredite u iznosu od 2.000 do 10.000 kuna na rok otplate od 2 do 12 mjeseci.

Isključite sve društvene mreže, ne čitajte internetske stranice s vijestima i posvetite se samo sebi. Dobra knjiga, plaža, sunce, more ili planinska koliba i svjež zrak, idealan su odmor za punjenje baterija!

Odmor neka bude samo odmor

Izbjegavajte kontakte sa šefom i nemojte se dati nagovoriti da odrađujete nešto za vrijeme trajanja godišnjeg odmora. Zakonom o radu propisano je pravo na korištenje godišnjeg odmora i nema potrebe da se ikome opravdavate za to.

Odmah u startu naglasite da nećete biti dostupni na odmoru, a vjerujemo da i većina šefova, koji isto tako naporno rade, znaju da je za dobro obavljanje posla, bitan i dobar odmor!

Zaboravite na stres

Nekoliko dana nakon početka godišnjeg odmora kod nekih se javlja stres do kojeg dolazi kada se tijelo opusti i više nije pod naporom svakoga dana. Ako je i vama težak taj proces prilagođavanja na smanjeni tempo, preporučujemo da se na odmoru posvetite aktivnostima i hobijima koje volite, a za koje nemate vremena tijekom godine.

Upišite tečaj kuhanja, joge ili stranog jezika ili odigrajte partiju tenisa nakon cjelodnevnog izležavanja na plaži. Navečer se opustite na kazališnoj predstavi, koncertu ili u kinu na otvorenom.

Izvucite maksimum iz svog godišnjeg odmora jer nakon predanog rada kroz cijelu godinu, to ste i zaslužili!

U ovo neizvjesno i nepredvidivo vrijeme, savjetujemo Vam da Vaše radno i slobodno vrijeme provedete u toplini svoga doma. A kada je hitno samo jedno je bitno - Ferratum je tu uvijek za Vas!

#ostanidoma

VAŽNO: S OBZIROM NA IZVANREDNU SITUACIJU FERRATUM BANKA ZADRŽAVA PRAVO DODATNO PROVJERITI KREDITNU SPOSOBNOST KORISNIKA (PLATNA LISTA ILI BANKOVNI IZVADAK)

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?