Kad zahladi jesen – otputujte južnije, evo kako

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Ako ste tip osobe koja voli tople zrake ljetnog sunca više nego jesenske prohladne kiše, ne preostaje vam ništa drugo doli putovanje u toplije krajeve. Jesen je stigla, kalendarski i ranije nego je trebala, i sve su ptice selice već davno krenule u toplije krajeve. A vi?

Još  uvijek ste u ljetnom “moodu“ i malo vam je teže koncentrirati se na radne zadatke? Onda smo ovaj članak pisali samo za vas.

Jeste li znali da hladno vrijeme nekim ljudima stvara zdravstveni problem?

Kad temperatura zraka padne, naše srce mora kucati jače i brže kako bi toplu krv proširilo vitalnim organima i uopće cijelim tijelom. Međutim, hladno vrijeme sužava žile, koje onda stvaraju jači pritisak (krvni tlak) i mogu povećati rizik od srčanog udara. Još ako ste na radnom mjestu koje vam stvara dodatni stres, rizici za zdravlje su time veći.

Pa zašto biste se dovodili u zdravstvene neprilike kad si možete olakšati, između ostalog kraćim (vikend) putovanjima. A najbolje vrijeme za korištenje slobodnih dana godišnjeg odmora je upravo jesen. Kad se dan naočigled skraćuje, sivi oblaci su češći prizor, a kiše počinju češće čistiti ulice.

Otputujte u toplije krajeve bez kompliciranih planiranja

Sve što vam treba jest slobodan petak ili ponedjeljak i odabir destinacije prema želji. Odaberite neko toplije mjesto na kojem nikad još niste bili, otok ili kontinent. Istražujte ljepote u toplini sunca.

Odaberite destinaciju

Pretražite internetom neki od online servisa i rezervirajte kartu po povoljnijim cijenama. Pratite “last minute“ ponude koje nude neke kompanije ili turističke agencije.

Španjolska, Grčka, Galapagos otočje, Jordan – neka su od predivnih mjesta na kojima još uvijek možete uživati u suncu dok istražujete prirodne i kulturološke znamenitosti.

Rezervirajte smještaj

Koristite servise poput airbnb uz koji možete čak u posljednji trenutak pronaći slobodnu sobu ili apartman u mjestu u koji želite putovati.

Odaberite sredstvo putovanja

Ako ste u skupini ljudi koji vole putovanja zbog putovanja i promjene, odaberite putovanje automobilom, autobusom ili vlakom i uživajte u prizorima. Ako biste ipak htjeli što prije doći na destinaciju kako biste imali vremena istraživati  mjesto u kojem se nalazite, avionska karta je za vas najbolji odabir.

Putovanja su oduvijek bila najbolja za rješavanje stresa i “punjenje baterija“, pogotovo u trenucima kad se svi vrate s ljetnog godišnjeg odmora. Ugodite si, zaslužili ste. A što god zatrebali ili poželjeli usput, bila to vaša potreba ili luksuz, tu smo za vas!

Označite ovu objavu sa „sviđa mi se“ ako smatrate da vam je pomogla. Podijelite ovu objavu ako znate neke druge osobe koje bi mogla inspirirati. Više odličnih priča i savjeta na našem blogu!

Želite li saznati kako vam Ferratum može olakšati život? Saznajte više ovdje!

Obratite nam se s povjerenjem,

Vaš Ferratumbank.hr

Posudite novac odmah!

 Ocijenite nas! Molimo Vas ocijenite ovaj razgovor kako bismo poboljšali našu uslugu +