Božićnica se potrošila, a rata kredita nije magično nestala

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Kada se tijekom prosinca počne ukrašavati grad i zabljesne nas svjetlost lampica, sve nam se čini tako idilično i savršeno, kao iz bajke. Iznos na računu se povisi isto tako magično s divnom nam božićnicom mogli smo lako kupovati sve što smo smatrali neophodnim. Osjećali smo sreću i zadovoljstvo jer smo mogli kupiti poklone za naše najdraže.

No, iako nam se čini da božićnica sve riješava, uskoro se ona otopi i nestane kako je i došla. Tada shvatimo da nismo još ništa kupili. Manijakalno računamo na što smo sve potrošili novac i shvatimo da ustvari nismo kupili ništa nepotrebno. Ali gdje su još ostale stvari s popisa?

Zašto je siječanj najdepresivniji mjesec?

Istraživanja su pokazala da Hrvati imaju povećane izdatke u siječnju, a razlog su svi računi predblagdanske kupovine koji dolaze na naplatu u siječnju te božićna sniženja. Prema provedenom istraživanju, u prosincu se troši više na hranu, odijevanje, prijevoz, kulturu, obrazovanje, tj. gotovo na sve sfere života. Stoga, u siječnju sve to dolazi na naplatu i treba nekako preživjeti.

Blagdanski ugođaj u prosincu tjera nas da zaboravimo na sve brige i probleme, pa bili oni i financijski, ali zato je siječanj, upravo zbog velikih troškova u prosincu, najstresniji mjesec u godini. Veliki troškovi iz prosinca odrazit će se na život početkom nove godine, a na naplatu će osim standardnih troškova, sjesti i sve ono što smo potrošili pri kupovini u prosincu, kada smo peglali kartice, kupovali na rate ili s odgodom plaćanja.

Povećana potrošnja u prosincu

Procjene govore da se tijekom blagdana potrošnja u trgovačkim centrima poveća za 30 do 70 posto uspoređujući potrošnju s ostalim mjesecima. Troši se na sve. Na standardnu kupovinu hrane, pića i poklona, kupuju se i kućanski uređaji, tehnika, mobiteli, a uplaćuje se i zimovanje te doček Nove godine po hotelima, restoranima i klubovima.

Na kraju smo možda i uspjeli ispuniti sve naše želje, ali gdje je iduća plaća. Hoćemo li je uspjeti dočekati? Kroz glavu nam prolaze svi mogući troškovi i sjetimo se rate kredita! O rati kredita nismo razmišljali na vrijeme i sada smo sigurni da za nju nismo ostavili dovoljno novca na računu. Kako se izvući iz ove stresne situacije?

Kako platiti sve račune u siječnju?

Rješenje je u besplatnim kreditima koji će nam pomoći da otplatimo ratu kredita u siječnju, i to bez dodatnih troškova. Riječ je o kreditima s 0 kn troškova za sve nove korisnike banke i iznose do 3000 kn, na rok otplate do 30 dana. Besplatne kredite možete podići putem online prijave i za njihovu realizaciju ne trebate odlaziti u banku. Već nekoliko minuta nakon prijave, na tekući račun će vam sjesti potreban novac.

Jeste li znali da se ljudi tijekom blagdana više svađaju, a glavni razlog konflikta upravo su financije? Kada nemamo dovoljno novca za sve svoje želje i potrebe, vrlo lako može doći do svađa s ukućanima. A tema o financijama još je češća u božićno vrijeme jer se povećava potrošnja.

Zato donesite pravu odluku, izbjegnite svađe i riješite se siječanjske depresije. Otplatite ratu kredita bez dodatnih troškova i kamata i započnite novu godinu bez stresa i nerviranja.

U ovo neizvjesno i nepredvidivo vrijeme, savjetujemo Vam da Vaše radno i slobodno vrijeme provedete u toplini svoga doma. A kada je hitno samo jedno je bitno - Ferratum je tu uvijek za Vas!

#ostanidoma

VAŽNO: S OBZIROM NA IZVANREDNU SITUACIJU FERRATUM BANKA ZADRŽAVA PRAVO DODATNO PROVJERITI KREDITNU SPOSOBNOST KORISNIKA (PLATNA LISTA ILI BANKOVNI IZVADAK)

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?