Zašto je brk najvažniji modni dodatak ovog studenog?

Brk najvažniji modni dodatak

 

Unazad posljednjih 20-ak godina, sve više i više muškaraca pridružuju se inicijativi brkatog studenog, poznatijeg kao Movember. Kroz cijeli studeni, muškarci se potiču na puštanje brkova kako bi podigli svijest i potaknuli razgovore o muškom zdravlju, s posebnim fokusom na rak prostate, rak testisa i mentalno zdravlje.

Movember je 1999. pokrenula grupa muškaraca iz Adelaidea, koji su odlučili od početka do kraja studenog puštati brkove kako bi skupili sredstva za dobrotvorne svrhe. Nekoliko godina kasnije, pokret Movembra počeo se širiti, dok ubrzo nije postao globalni fenomen.

Jedna od najvažnijih zadaća Movembra je podizanje svijesti o važnosti samopregleda kod raka prostate. Rak prostate drugi je najčešći oblik raka kod muškaraca diljem svijeta, a očekuje se da će se broj oboljelih udvostručiti do 2030. godine, čime Movember postaje još bitniji kako bi se izbjegao taj crni scenarij.

Kad se radi o raku prostate, najvažniji faktor rizika su godine, posebice za muškarce iznad 50. Cilj Movemnra je poticanje muškaraca da redovito odlaze na preglede kod svojih liječnika, ali da se i otvore po pitanju svog mentalnog zdravlja. Plan globalne Movember zaklade je sniziti broj muškaraca koji umiru od raka prostate za 25% u idućih 15 godina.

 

Zdravlje mora postati prioritet

 

Životni stil većine ljudi drastično se promijenio unazad nekoliko desetaka godina. Manje se krećemo, većinu dana provodimo za računalom i lošije se hranimo što sve naravno ima nepovoljan utjecaj na zdravlje, koje se često zanemaruje sve dok takav životni stil ne ostavi posljedice.

Zdravlje, tjelesna aktivnost i pravilna prehrana trebali bi biti prioritet svima, a već i malim promjenama svakodnevnih navika možemo postati zdraviji, snažniji i puni energije.

 

Zdravije se hranite. Zdrava hrana puna nutrijenata pruža energiju i može smanjiti rizik od određenih bolesti. Više voća i povrća, cjelovitih žitarica i organski uzgojenih namirnica zbilja mogu učiniti čuda za zdravlje.

 

Održavajte zdravu tjelesnu težinu. Prekomjerna tjelesna težina i pretilost mogu povećati rizik od raznih bolesti, kao što su diabetes, visoki krvni tlak, srčane bolesti, itd. Konzumacijom zdrave hrane, umjerenim porcijama i tjelesnom aktivnošću, održavanje zdrave tjelesne težine ne bi trebao biti problem.

 

Dovoljno se krećite. Redovita tjelovježba jedna je od najvažnijih stvari koje možete učiniti za svoje zdravlje. Pokrenite se već danas! Vrijeme je pandemije što odlazak u teretanu ili na grupno vježbanje može biti izazovno ili nedostupno, no ništa vas ne košta da svaki dan prošećete, trčite, vozite bicikl ili vježbate kod kuće. Za vas će se to činiti kao mali koraci, a za vaše zdravlje bit će veliki.

 

Izbjegavajte cigarete. Ili se kretanje na mjestima gdje je pušenje dozvoljeno. Pušenje cigareta, kao i pasivno pušenje povezuje se s raznim zdravstvenim problemima. Ako pušite, za vaše zdravlje bilo bi najbolje da prestanete već danas!

 

Redovito posjećujte liječnika. Upitajte svog liječnika koliko često biste trebali dolaziti na preglede. Raspitajte se o preventivnim pregledima i redovito provodite samopreglede. Mogli bi vam spasiti život!

 

Izbjegavajte pretjerano uživanje u alkoholu. Prevelike količine alkohola mogu uzrokovati mnoge probleme, od visokog tlaka, do raznih oblika karcinoma i nezgoda.

 

Izbjegavajte stresne situacije. U današnje vrijeme ovo je lakše reći nego zbilja učiniti jer balansiranje između poslovnih i obiteljskih obaveza može biti vrlo izazovno, no mentalno zdravlje bitno je zaštititi jednako kao i fizičko zdravlje.

 

Dovoljno spavajte! Neispavanost može utjecati na vaše raspoloženje, ali i na zdravlje. Ako mislite da imate ozbiljnih problema sa spavanjem, posjetite liječnika. Apneja u snu je čest problem u kojem na kratko u snu prestaje disanje, a može utjecati na razne zdravstvene probleme.

 

Pustite brk ovog studenog i podsjetite svoje bližnje, koliko je važno zdravlje i koliko ga treba čuvati. Samopregledima možete već učiniti puno za sebe, no tu su i liječnici koje biste trebali redovito posjećivati kako biste bili sigurni u svoje zdravlje i kako biste prevenirali eventualne probleme. Preporučuje se jednom godišnje obaviti detaljan sistematski pregled, u kojem jednim posjetom privatnoj klinici možete saznati u kojem stanju je vaše zdravlje i što biste trebali napraviti kako bi ostali u najboljoj životnoj i zdravstvenoj formi.

 

Ako razmišljate o privatnom sistematskom pregledom, Ferratum brzi krediti pravo su rješenje za vas! Prijave za naše online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun stiže u roku od jednog dana! Zahvaljujući Ferratumovoj revoluciji u digitalnom bankarstvu, cijeli proces prijave za brze kredite bez papirologije možete u potpunosti riješiti online. Takva realizacija brzih gotovinskih kredita najbrži je način da ostvarite svoje želje.

Kako biste provjerili detalje o visinama pozajmica i rokovima otplate, obavezno provjerite naš kreditni kalkulator uz koji možete lako saznati izračun rate kredita.

 

Posebno dobru vijest imamo za nove korisnike, a to je naša ponuda mikrokredita  do 3000 kn uz 0 kn troškova i naknada. Vraćate samo onoliko koliko ste posudili!

Kada vam je bitno, tu je Ferratum. A vaše zdravlje je najbitnije.

 

NOVI KORISNICI: ODOBRENJE MIKRO KREDITA SA ROKOM OTPLATE DO 30 DANA JE BEZ PLATNE LISTE!

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?