Top 7 aplikacija bez kojih ne možemo zamisliti svakodnevicu

7 aplikacija bez kojih ne možemo

Danas se pametni telefoni koriste za puno više od razgovora ili razmjene poruka s prijateljima, oni su postali neizostavan dio naše svakodnevice.

Prije 20-ak godina, revoluciju u svijetu mobilne tehnologije učinio je prvi mobitel s kamerom, nakon čega smo ubrzo, osim za pozive i poruke, mobitel počeli koristiti kao fotoaparat. Kako je tehnologija napredovala, tako smo i svoje, sada pametne telefone, počeli koristiti za brojne stvari. Mobilni telefoni su naš prozor u svijet društvenih mreža, uređaj za reprodukciju glazbe, bezbrižno igranje igrica, koristimo ga za posao i za slobodno vrijeme. Danas, u prosjeku provodimo više vremena gledajući u svoje mobilne telefone, nego u tv.

Čini se kako postoji aplikacija za sve. Kupovina, meditacija, organizacija vremena, uređivanje fotografija i video zapisa, praćenje vremenske prognoze, financija, video sastanci. Ponekad se imamo dojam kako nove aplikacije preuzimamo gotovo svakodnevno.

Upravo zbog tog velikog raspona dostupnih aplikacija, sastavili smo popis omiljenih aplikacija bez kojih teško možemo zamisliti svakodnevicu.

 

Društvene mreže

U današnje vrijeme, vjerojatno su rijetke osobe koje ne koriste baš niti jednu društvenu mrežu. Uzevši u obzir trenutne okolnosti, čini se kako su nam društvene mreže ipak donijele i brojne pozitivne stvari. U vrijeme socijalnog distanciranja, društvene mreže čine se kao najsigurniji način da ostanemo u kontaktu s prijateljima koje ne vidimo često. Naravno, društvene mreže nikad neće moći zamijeniti druženja i pravi ljudski kontakt, no jednostavan su način da ostanemo u toku s dragim osobama. Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest samo su neke od najpopularnijih aplikacija na kojima možemo naći brojne zanimljive sadržaje, koji nas mogu zabaviti, informirati ili educirati.

 

Aplikacije za produktivnost i organizaciju

Uz brojni sadržaj koji nam je na raspolaganju, ponekad se čini kako nam je teško ostati fokusiran. Srećom, postoje aplikacije koje nam uvelike mogu olakšati svoju produktivnost i organizaciju vremena. Gotovo nam neprestano stižu notifikacije na našim telefonima, a bezbroj prozora preplavljuju ekrane naših računala pa se ponekad čini gotovo nemogućim ostati usredotočen na svakodnevne zadatke. Jedna od aplikacija koja može pomoći s produktivnošću je RescueTime pomoću koje možete pratiti na koji način provodite vrijeme, te koje aplikacije i web stranice najviše koristite i ujedno eliminirati stranice i aplikacije koje vas ometaju te odrediti ciljeve kako želite provoditi vrijeme online.

 

Zdravlje i fitness

Svakako jedan od prioriteta, posebice u današnje vrijeme i životni stil, trebale bi nam biti upravo aplikacije s kojima pratimo naše zdravlje i tjelesne aktivnosti. Većina pametnih telefona dolazi s instaliranim aplikacijama za zdravlje, kao što je primjerice Apple Health, no postoje i brojne besplatne aplikacije kao što su Google Fit kojima možete pratiti svoje zdravlje i bilježiti aktivnosti. Aplikacije za tjelesne aktivnosti poput Strave, pomažu vam da popratite aktivnosti i sportove kojima se bavite, no omogućuju vam i da se povežete sa svojim prijateljima, kreirate tjedne i mjesečne ciljeve i međusobno se dodatno motivirate.

 

Glazba

Ako bismo morali birati favorita, čini se kako bi glazbene aplikacije bile pri vrhu same liste omiljenih aplikacija za pametne telefone. Deezer i Spotify učinili su revoluciju dolaskom na tržište, a odlična je vijest što obje aplikacije imaju i besplatnu verziju, s kojom uz povremene oglase možete uživati u omiljenoj glazbi. Za ljubitelje radija, tu su i aplikacije poput Radio Gardena putem koje možete pristupiti tisućama radio stanica diljem svijeta i uživati u raznovrsnoj glazbi putem live streaminga.

 

 

Email

Sasvim sigurno jedna od aplikacija bez koje ne možemo zamisliti (barem) radne dane je email. Iako gotovo svaki pametni telefon dolazi s instaliranim aplikacijama za email poštu, nekako je Gmail postao standard, bili korisnici vezani uz Apple ili Android, s obzirom na to da putem Gmail aplikacije možete pristupiti svojim mailovima čak i ako niste Gmail korisnik. Zahvaljujući ovakvom pristupu email pošti, moguće je obavljati svoje zadatke čak i izvan ureda ili kuće, no te notifikacije ponekad mogu i smetati van radnog vremena, stoga svakako podesite postavke svoje email aplikacije kako vas ne bi ometale kad to nije potrebno.

 

Aplikacije za praćenje troškova

Još jedna kategorija veoma korisnih aplikacija su svakako financijske aplikacije. U današnje vrijeme, banke su modernizirale svoje poslovanje i omogućile svojim korisnicima da stanje svojih računa prate putem aplikacija. To naravno nije sve, putem mobilnog bankarstva moguće je i plaćati račune, što je poprilično korisno u današnje vrijeme. Još jedna veoma bitna vrsta financijskih aplikacija su aplikacije pomoću kojih je moguće bilježiti i pratiti svoje troškove, a jedna od takvih aplikacija je upravo Spending Tracker. U aplikaciju je potrebno unijeti svoje mjesečne prihode te bilježiti svoje troškove prema kategorijama, a moguće je i unijeti redovite mjesečne troškove poput kredita koji će se automatski na određen datum oduzeti od iznosa prihoda. Zahvaljujući tome moguće je popratiti svoje troškove po kategorijama i uvidjeti na što i kako trošite svoj novac svaki mjesec.

 

Video pozivi

Nešto što nam je definitivno olakšalo svakodnevicu posljednjih nekoliko mjeseci su bez sumnje video pozivi. Iako su WhatsApp, Skype, Viber, Zoom, Facetime i mnoge druge aplikacije pružale mogućnost video poziva već nekoliko godina, čini se kako su video pozivi doživjeli pravi boom ove godine. Od poziva prema prijatelji i obitelji, do poslovnih poziva i sastanaka, aplikacije za video pozive jedna su od stvari koje su nam pomogle da se priviknemo na novo normalno. Zahvaljujući upravo ovim aplikacijama, u mogućnosti smo vidjeti svoje bližnje s kojima ne možemo možda provoditi vrijeme u tom trenutku, a uvelike su olakšale i posao od kuće jer nam omogućuju jednostavniju komunikaciju s kolegama. Što kažete, jesu li ove aplikacije i vaš favorit za 2020.?

 

Kupovina novog mobitela ne može čekati?

Ferratum brzi krediti pravo su rješenje za vas!

 

Prijave za naše online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun stiže u roku od jednog dana! Zahvaljujući Ferratumovoj revoluciji u digitalnom bankarstvu, cijeli proces prijave za brze kredite bez papirologije možete u potpunosti riješiti online. Takva realizacija brzih gotovinskih kredita najbrži je način da ostvarite svoje želje.

Kako biste provjerili detalje o visinama pozajmica i rokovima otplate, obavezno provjerite naš kreditni kalkulator uz koji možete lako saznati izračun rate kredita.

Posebno dobru vijest imamo za nove korisnike, a to je naša ponuda mikrokredita  do 3000 kn uz 0 kn troškova i naknada. Vraćate samo onoliko koliko ste posudili!

 

 

NOVI KORISNICI: ODOBRENJE MIKRO KREDITA SA ROKOM OTPLATE DO 30 DANA JE BEZ PLATNE LISTE!

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?