5 knjiga koje morate pročitati ove jeseni

Jesen uz knjigu

U 2020. već je izašao niz knjiga koje jednostavno nećemo ispuštati iz ruku, a budući da je listopad mjesec knjige, donosimo vam najzanimljivije naslove koje biste trebali pročitati ove jeseni! Već su se punim mahom vratile svakodnevne obveze, večeri postaju sve hladnije, a savršen način za provođenje jesenskih večeri svakako je opuštanje uz dobru knjigu.

 

LAŽLJIVI ŽIVOT ODRASLIH, ELENA FERRANTE

Elena Ferrante umjetničko je ime talijanske spisateljice čiji identitet nije poznat javnosti i taji ga još od objave svojeg prvog romana. Ime pod kojim se krije jedna od najvažnihih spisateljica u suvremenoj književnosti, pripada autorici koju svijet nije nikad vidio.

Ime koje znamo kao jedno od najvažnijih uopće u suvremenoj književnosti pripada osobi koju svijet nikada nije vidio. ‘Elena Ferrante’ samo je pseudonim koji potpisuje književna djela koja su pročitali milijuni ljudi, a njezin najnoviji naslov je i Lažljivi život odraslih o mladoj djevojci koja u 90-im godinama prošlog stoljeća otkriva Napulj dok traga za svojom misterioznom tetom koju gotovo i ne poznaje.

 

BIJELI ZUBI, ZADIE SMITH

Iako smo možda limitirani s putovanjima ove godine, jedan od najlakših i najljepših načina da se transportiramo na neko drugo mjesto je uz dobru knjigu. Knjige imaju moć pružiti nam osjećaj da smo otputovali na neko drugo mjesto, opišu nam stvari toliko živopisno da zbilja mislimo da se nalazimo u nekom gradu, osjećamo njegove mirise i čujemo njegove zvukove. Jedna od takvih knjiga je i upravo debitantski naslov White Teeth autorice Zadie Smith koja prepričava zgode o dvije imigrantske obitelji u sjeverozapadnom Londonu.

 

CHARLIJEV SVIJET, STEPHEN CHBOSKY

Ako ste jedna od osoba koje vole bingeati knjige, onda će vas Charlijev svijet Stephena Chboskya natjerati da tu knjigu ne ispuštate iz ruku do posljednjeg slova!

Radnja smještena u rane 1990-te prati Charlieja, introvertnog tinejdžera u prvom razredu srednje škole u predgrađu Pittsburgha. Roman detaljno opisuje Charliejev nekonvencionalni stil razmišljanja dok se kreće između adolescentnog i zrelog svijeta i pokušava riješiti razne odnose s njegovom obitelji i prijateljima. Iako tih i povučen, najnevjerojatnijeg detalja prati svijet oko sebe, piše pisma neimenovanoj osobi u kojima se dotiče tema odrastanja, prijateljstva i života.

 

 

NEVIDLJIVI ŽIVOT EURIDICE GUSMAO, MARTHA BATALHA

Nevidljivi život Eudridice Gusmao priča je o dvije sestre, smještena u Rio de Janeiro 40-ih godina prošlog stoljeća. Euridice je bistra i ambiciozna, međutim živi u Brazilu u 1940-ima, kad društvo očekuje da ona bude supruga i majka koja obožava svoju djecu. Dok Euridice provodi dane peglajući košulje svog supruga, sanja o uspjehu koji je mogla postići sama, kao spisateljica, krojačica ili vrhunska kuharica - u nekom drugom životu. Njezina slobodoumna sestra Guida, misli da zna sve o životu, no događa joj se ljubavni brodolom, a životi Euridice i njezinog supruga uzdrmani su i trpe katastrofalne posljedice. Nevidljivi život Euridice Gusmao mračno je komični prvijenac, prepun živahnog brazilskog duha, nezaboravnih likova i emancipaciji žena.

 

ATOMSKE NAVIKE, JAMES CLEAR

Bez obzira na vaše ciljeve, Atomske navike Jamesa Cleara nude provjeren recept za poboljšanje svakog dana. James Clear, jedan od vodećih svjetskih stručnjaka za stvaranje navika, otkriva vam praktične strategije koje će vas naučiti kako oblikovati dobre navike, pobijediti one loše ili savladati ponašanja koja vas mogu dovesti do uspjeha. Ako imate problema s promjenom navika, ne brinite, problem niste vi. Pravi problem je vašem sustavu jer se loše navike ponavljaju iznova i iznova zato što imate pogrešan sustav za promjene.

 

Ako imate u planu investiciju ili razmišljate kako do novca,  svakako istražite i Ferratum brze pozajmice i mikrokredite te našu posebnu ponudu kratkoročnih zajmova za nove korisnike uz koju možete posuditi do 3000 kn s rokom otplate do 30 dana i 0 kn dodatnih troškova! Uz naš kreditni kalkulator možete provjeriti sve o iznosima pozajmica i rokovima otplate.

Uz Ferratumov napredni online sustav prijave za kredit i identifikacijsku platformu Identyum, vaša prijava za kredit može biti gotova u svega nekoliko minuta, a novac se na vaš račun isplaćuje već isti dan!

 

NOVI KORISNICI: ODOBRENJE MIKRO KREDITA SA ROKOM OTPLATE DO 30 DANA JE BEZ PLATNE LISTE!

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?