Adaptirajte i uredite svoj dom ovog proljeća

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Bila to obiteljska kuća, kućica, garsonijera ili stan, svi, kad-tad trebaju renoviranje ili samo malo osvježenja. Bilo to zbog istrošenog materijala, kojeg je pregazila snaga prolaznosti vremena ili preseljenje u novi dom koji treba reorganizaciju i uređenje, renoviranje ili malo osvježenje može biti značajan udarac na financijsku situaciju pojedinca. Kako bi vam olakšali ovaj stresan dio vašeg života, pogledajte nekoliko savjeta kako “najbezbolnije“ renovirati dom.

Posudite novac odmah!

Dobro planiranje je pola posla

Niti jedan ovakav posao se ne obavlja preko noći, zato je potrebno dobro planiranje kako bi sve prošlo glatko i uspješno. Uz dobro planiranje možete i dosta uštedjeti, a u ovakvim akcijama svaka kuna vam je sigurno bitna. Prije svega razmislite koje poslove bi mogli obaviti sami a za koje Vam je potrebna pomoć profesionalca. Mnogim je logičnije da je lakše renovirati stan ili apartman u odnosu na kuću, pa bi radije preuzeli mnoge stvari u svoje ruke. No sigurnost stavite prije svega, zato sve poslove oko instalacija, struje, vode i plina ostavite profesionalcima. Postoji dosta drugih poslova koje možete obaviti sami te time dosta uštedjeti. Na primjer, ako renovirate, sami možete ukloniti stare pločice, pripremiti zid za nove, okrečiti zidove ili obaviti transport šute na reciklažna dvorišta.

Radije više istražujte

Kada je renoviranje u pitanju, mnogi su dosta sigurni u sebe kako bi smanjili “nepotreban“ trošak. Bitno je da budete realni, da znate koje su Vaše sposobnosti te budite iskreni prem sebi. Ako se zaletavate u nešto u što niste sigurni kako se obavlja, radije nemojte.  Samo kriva procjena može vas skupo koštati te bi ste radije da se u to niste niti počeli upuštati. Ako vaš budžet za renoviranje ili osvježavanje doma nije toliko visok, uz dobro istraživanje, niti ne mora biti. Detaljno istražite cijene, kvalitetu materija koje bi koristili, zatražite više ponuda, mjerite te razmislite na koji način bi najmanje materija morali baciti. Uzeti će vam nešto vremena no bitno će se očitovati na vašem budžetu.

Dobrih savjeta nikada dosta

Traženje savjeta nije sramota. Mnogi uspješni majstori ih stalno traže. Jednostavno postoje osobe koji imaju više iskustva te će vam neki detalji možda biti od velike pomoći. Kako bi smanjili troškove renoviranja bitno je saznati greške koji su drugi napravili. Zato, ako imate osobu kojoj je to domena, ne ustručavajte se pitati ju, ako ne, izvucite što više informacija od prodavača.

Posudite novac odmah!

Želja i kreativnost

Čak i oni koji imaju najmanje iskustva s adaptacijom doma mogu uštedjeti dosta novaca. Potrebna je samo želja i malo kreativnosti. Ako ne možete sami renovirati stan ili kuću, vjerojatno možete namještaj ili vrata. Nije potrebno sve kupiti novo kako bi vaš dom bio idealan. Dobro pogledajte, razmislite i pronađite neiskorišteni potencijal. Neki namještaj možete sami urediti, ako ne znate kako, pogledajte na internetu iskustva drugih ili tržite savjet prodavača. Uzmite u obzir da je to namještaj kojeg ste se htjeli riješiti, zato ovaj dio posla ne bi trebao predstavljati ikakav stres. Također, često stari namještaj može dobiti sasvim novu zanimljivu funkciju, a vrata s malo brusnog papira i boje mogu biti baš kao nova.

Ovo su samo neki od savjeta no jedno je sigurno, trebate li ovog proljeća poraditi na uređenju i adaptaciji to nikako nećete moći bez novaca. Problem se može pojaviti ako nemate kartice ili ste potrošili sav limit.

Zato je ovdje Ferratum bank koji vam stoji na raspolaganju svakog trenutka i to online, putem interneta. Banaka nikada nije bila bliža. Brzo, jednostavno i sigurno do gotovine koja će vam pomoći da vaš dom ili vrt ovoga proljeća procvjetaju kao proljetno cvijeće. Obratite nam se s povjerenjem već danas.

Označite ovu objavu sa „sviđa mi se“ ako ju je bilo zabavno čitati. Podijelite je ako je bila korisna. Više odličnih priča i savjeta na našem blogu!

Želite li saznati više o tome kako vam Ferratum može olakšati život?

Posudite novac odmah!