7 stvari na kojima ne smijete štedjeti

Slažete li se s onom “nisam dovoljno bogat da bih kupovao jeftino“ formulacijom? Ili “koliko para, toliko muzike“? U moru mogućnosti i različitosti proizvoda, ipak moramo razmišljati o kvaliteti istih kako bismo znali što točno plaćamo i je li to vrijedno našeg zdravlja.

Vrijednost novca zapravo važemo u valuti našeg vremena i energije koje potrošimo kako bismo ga zaradili. Onda dođe plaća, poštanski se sandučić napuni računima, trebali biste povremeno nešto i pojesti, a tu su i ostali članovi obitelji. Ostatak koji vam ostane do sljedeće plaće biste trebali znati pametno potrošiti. Uložiti.

Kvaliteta se isplati jer traje duže pa ne moramo često obnavljati, žrtvovati određenu razinu komfora ili zdravlje. Zato smo vam napravili mali popis onih stvari u koje zapravo ulažete i kojima dugoročno ne žrtvujete zdravlje.

CIPELE

Kožne cipele, koje se mogu kombinirati s većinom odjeće u ormaru, koje možete nositi u određenim prilikama i više od nekoliko sezona je zapravo ulaganje. Ako vam ne rade žuljeve, ne iskrivljavaju stopalo, štite od vremenskih (ne)uvjeta – onda je to cipela za koju se isplati dati nešto više novaca.

TORBA

Torba u kojoj nosimo računalo ili ona ženska mora biti oblikovana tako da nam štiti leđa i ramena, ravnomjerno raspoređuje težinu i štiti stvari koje nosimo od određenih vanjskih utjecaja. Još ako je možemo kombinirati uz većinu garderobe, jer ćemo upravo tu torbu nositi često, onda je to itekako ulaganje.

FRIZER

Kad imate frizerski salon u koji bez imalo razmišljanja možete ući znajući pritom da će vam napraviti (ošišati, obojiti) frizuru nakon koje ne morate ići popravljati ili ponavljati stvar – dugoročno ste uložili svoj novac.

MADRAC

Kvalitetniji život znači ustajanje ujutro bez bolova u leđima, odmorni i spremni na dnevne/poslovne izazove. Dobar san dugoročno znači kvalitetniji život. Svi to znamo. Zato ne bismo trebali štedjeti prilikom odabira dobrog madraca.

KOŽNA JAKNA

Dobra kožna jakna znači da će vas grijati dugo godina bez da se podere ili uništi. Kroj, boja, kvaliteta kože – sve to utječe da imate onu jednu jaknu koju nosite posvuda, odgovara vam svim stilovima i većini odjeće u ormaru. Što je duže nosite, to vam je jasnije koliko ste uštedjeli.

PIĆE

Ne moramo vam objašnjavati kako se osjećate nakon veselice na kojoj ste pili nekvalitetno piće. Mamurluk je time veći, jači i cijeli dan (ili dva) ste za ništa. Što je kvalitetnije piće, to je manje bolnih posljedica. Kvalitetno piće prošlo je kvalitetniji proces obrade pa tako i utječe. Skuplje je, ali onaj dan (ili dva) poslije biste dali sve da vam je netko točio ono kvalitetnije, jel’ da?

WC PAPIR / MARAMICE / KONDOMI

Ne moramo tu puno objašnjavati, stvar je poprilično jednostavna. Osjetljive stvari moraju biti kvalitetne kako ne biste morali žrtvovati ništa drugo.

Ulaganje u sebe najbolje je ulaganje. Zato dobro promislite koliko ste zapravo dugoročno uložili kupovinom kvalitetnog predmeta. No, bez obzira na sve, što god zatrebali ili poželjeli, bila to Vaša potreba ili luksuz, tu smo za Vas!

Obratite nam se s povjerenjem,

Vaš Ferratumbank.hr

NOVI KORISNICI: ODOBRENJE MIKRO KREDITA SA ROKOM OTPLATE DO 30 DANA JE BEZ PLATNE LISTE!

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?