4 jednostavna savjeta za povratak u školu

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Poput božićnih oglasa koji Vas podsjećaju da dolazi zima, natpisi „povratak u školu“ nalaze se posvuda i označavaju kraj ljeta. Što povratak u školu znači za Vas i Vašu obitelj? Bez obzira na to je li škola ili sveučilište dio Vašeg života ili se samo želite pripremiti za jesen kako spada, pročitajte naša 4 jednostavna načina koji će Vam olakšati razdoblje povratka u školu.

1.      Vratite se školskima rutinama i rasporedima

Povratak u školu znači nove rutine i prilagodbe za mnoge ljude tijekom jeseni. Od male djece do odraslih osoba koje nastavljaju sa svojim obrazovanjem, svatko će se morati držati nekog rasporeda. Pokušajte postaviti određene trenutke za važne stvari tijekom dana, kao što je postavljanje alarma za buđenje bez žurbe, vrijeme večere tijekom radnog tjedna i, naravno, vrijeme za pisanje zadaće ili za obavljanje kućanskih poslova.

Vrijeme za odlazak na spavanje također je važno vrijeme za svih, bilo da se radi o djeci školske dobi ili ne. To bi trebalo biti vrijeme za opuštanje i pripremu za nadolazeći dan. Iako noćne rutine, poput pranja zubi i odabira odjeće za sljedeći dan, ne traju dugo, važno je ne žuriti se. Odvojite malo više vremena za svaku aktivnost kako biste bili sigurni da se ne mučite raditi sve odjednom i da održite razinu stresa niskom.

2.      Iskoristite ponude za povratak u školu

Ovo bi moglo biti dobro vrijeme za veće kupovine kao što su novi telefoni ili prijenosna računala jer ima mnoštvo ponuda tijekom sezone povratka u školsku. Budući da mnogi drugi potrošači također razmišljaju o ovim stvarima, možete pronaći mnoštvo korisnih recenzija za davanje ideja o zanimljivim tehnologijama i spravicama. Istražite i usporedite cijene prilikom odabira onoga što ćete kupiti kako biste bili sigurni da ćete dobiti značajke koje želite i po povoljnoj cijeni.

3.      Koristite studentske popuste kad je to moguće

Ako ste i sami student ili je netko u Vašoj obitelji student, postoje primamljive ponude sa studentskim karticama. Provjerite na internetu različite proizvode ili usluge koje koristite i pogledajte ima li popusta na koje Vi ili student u Vašoj obitelji imate pravo.

Ako ste roditelj starijeg studenta, možda bi bilo pametno dopustiti mu da obavi stvarnu kupnju, a ne da Vi to obavljate umjesto njega, kako bi mogao ostvariti popust za studente. Potaknite starije studente i tinejdžere da drže oči otvorene za studentske ponude kada razmišljaju o tome što im je potrebno za školu, studij ili kućnu sobu za učenje.

4.      Čimbenik u neočekivanim troškovima

Lako se dogodi da zbog brzog tempa života ne započnemo jesen na pravi način i s pravom opremom. Međutim, mogu se pojaviti drugi troškovi koji bi mogli iskrsnuti i uhvatiti Vas nespremne. Bez obzira koliki je Vaš budžet za povrataka u školu (ili na posao), dodajte malo prostora za iznenađenja ili fond za crne dane . Također, mnogi studenti saznaju za dodatne potrebe ili aktivnosti tek kada počnu predavanja. Iz tog razloga budite spremni i dalje kupovati u zadnji tren ili neke druge izdatke ostaviti za kraj jeseni.

Što god povratak u školu značio za Vas, iskoristite ovu priliku da se organizirate i pripremite za nadolazeću godinu.

U ovo neizvjesno i nepredvidivo vrijeme, savjetujemo Vam da Vaše radno i slobodno vrijeme provedete u toplini svoga doma. A kada je hitno samo jedno je bitno - Ferratum je tu uvijek za Vas!

#ostanidoma

VAŽNO: S OBZIROM NA IZVANREDNU SITUACIJU FERRATUM BANKA ZADRŽAVA PRAVO DODATNO PROVJERITI KREDITNU SPOSOBNOST KORISNIKA (PLATNA LISTA ILI BANKOVNI IZVADAK)

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?