Top 3 najjezovitije destinacije za Noć vještica u Europi

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Amerikanci obožavaju Noć vještica. Uz Božić i Dan zahvalnosti, to je najveći praznik u Americi. Ustvari, prema stranici The Balance, Amerikanci su prošle godine potresli rekordnu  9,1 milijardu $ na Noć Vještica, s tim da je praznik slavilo 179 milijuna ljudi!

Ali što je s Noći vještica s druge strane oceana? S brojnim gradovima koji datiraju više stoljeća u prošlost, svaki s ukletim trgovima, šetalištima popločanim kamenim pločama i vlastitom jezivom poviješću, Europa doista nudi savršeno okruženje za proslavu Noći vještica.

Dakle, ako ste u potrazi za sablasnim odredištem za proslavu Noći vještica u Europi ove godine, evo što smo mi odabrali:

1. London, Engleska

Bilo da je riječ o ulicama popločanim kamenim pločama, starim crkvama ili antičkoj rimskoj prošlosti grada, London je doista sablasno mjesto.

London je dom Jacka Trbosjeka, najpoznatijeg engleskog serijskog ubojice za kojeg se vjeruje da je 1888. godine počinio zločine u okrugu Whitechapel u Londonu.

Ostala mjesta uključuju londonski Tower, za koji se priča da ga opsjeda duh Anne Boleyn, Hampstead Heath gdje je bilo više dojava o viđenju duhova, uključujući duh Dicka Turpina te Bank Station gdje su često spominje pojava duha „Black Nun“.

Postoji i više od nekoliko navodno ukletih hotela u Londonu. Soba 333 u hotelu Langham ima mnogo prijava paranormalnih aktivnosti, kao i hotel Savoy za koji se kaže da duh Oscara Wildea luta okolo između soba 346 i 362.

Svakako sudjelujte u pješačkom obilasku „Jack Trbosjek“ u kojem možete rekonstruirati kretanje zloglasnog serijskog ubojice ili odite na jednu od mnogih drugih tura duhova koje Vas vode na ulice, groblja i stare uličice u Londonu.

2. Edinburgh, Škotska

Edinburgh je dom onoga što se smatra jednim od najukletijih mjesta, ne samo u Velikoj Britaniji, već i u svijetu - Edinburški svodovi (također poznati kao Svodovi južnog mosta).

Edinburški svodovi su niz podzemnih katakombi dovršenih 1788. godine koje se nalaze ispod grada Edinburgh. Svodovi su zanimljivi lovcima na duhove i ljudima koji traže uzbuđenje širom svijeta, a također su bila tema nekoliko TV dokumentaraca.

Postoji bezbroj priča o paranormalnoj aktivnosti i viđenju duhova u svodovima, pa čak i vjerovanja da su serijski ubojice Burke i Hare koristili svodove kao skladište za tijela koja su tada prodavali medicinskim školama. Svakako rezervirajte obilazak Edinburških svodova pod nazivom Noć vještica!

Ostali mjesta koja obavezno morate posjetiti u u Edinburgu tijekom Noći vještica uključuju Samhuinn Fire Festival - keltski festival i pogansku proslava koja označava kraj sezone berbe i dolazak zime - i 400 godina stare prolaze i domove The Real Mary King's

Close čiji su stanovnici bili upleteni u zloglasna suđenja vješticama u Edinburghu.

3. Transilvanija, Rumunjska

Neki kažu da Transilvanija leži na jednom od najsnažnijih magnetskih polja na Zemlji, a priče o nadnaravnim bićima dio su rumunjskog folklora već stoljećima. Jedna od stvari koje Transilvaniju čine iznimno privlačnom jest da je ona dom najpoznatijeg vampira na svijetu - Drakule.

Izmišljeni lik kojeg je 1897. godine stvorio irski autor Bram Stoker bio je inspiriran jednom od najvećih povijesnih ličnosti u Rumunjskoj, a to je Vlad Dracula, ili poznatiji kao Vlad Tepes (Vlad Probadač) koji je bio vladar u različitim razdobljima između 1456. i 1462. godine.

Osim nevjerojatnog bala pod maskama na temu Noć vještica, postoje brojne sjajne ture vezane uz Drakulu, uključujući dvorac Bran (poznatiji kao Drakulin dvorac) gdje gosti mogu ostati prenoćiti, kao i književne ture koje istražuju posjete mjestima iz romana Brama Stokera.

Dakle, gdje ćete ove godine slaviti Noć vještica?

Ferratum Money čestita Vam Noć vještica!

 

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?