Priča o tome kako nadmašiti samog sebe: Priroda i sudjelovanje u nečem većem

0800 7707 ; Prijave 0-24h

 

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?

Mnoge od nas proganja osjećaj da postoji drugi život pred nama - život koji bismo trebali živjeti.

Mi u tvrtki Ferratum Money nastojimo premostiti jaz između života o kojem ljudi sanjaju i života koji žive stvaranjem proizvoda koji omogućuju i nadahnjuju ljude da uhvate život za rogove i da češće kažu „da“.

Otvaranje vrata mogućnostima

Vrlo dobro razumijemo da novac često može pomoći da se otvore vrata i stvore mogućnosti. Nedavno smo održali natjecanje Nadmašite sami sebe upravo iz tog razloga.

Da bismo vas potaknuli i motivirali da ideje sprovedete u djelo, zamolili smo vas da pošaljete videozapis o snovima ili ciljevima koji su Vam važni.

Možda se radi o cilju ili snu koji ste oduvijek željeli ostvariti, ali iz raznih razloga niste uspjeli, ili se radi o nečemu što ste već započeli, ali niste imali ni vremena niti načina da to ostvarite.

Da bismo nagradili sudionike, ponudili smo in velikodušnu novčanu potporu, uz pružanje mentorstva potrebnog za ostvarenje njihova sna.

Dijeljenje inspiracije

Zadovoljstvo nam je reći da smo primili jako mnogo nadahnjujućih videozapisa - ukupno 133 videozapisa iz 18 različitih zemalja. Nakon pregleda svakog primljenog videozapisa, imali smo izazov odabira samo triju dobitnika.

Gotovo odmah nakon što smo odabrali trojicu pobjednika, shvatili smo da svaki od videozapisa zaslužuje još više izlaganja jer može inspirirati još više ljudi.

Sjedinjenje s prirodom

Kada je riječ o snovima i postavljanju ciljeva, najvažnije je da to bude osobne prirode za pojedinca i da ga veseli i motivira. Za neke se ljude ciljevi i snovi vrte oko putovanja, a za druge oko karijere. Za Merilin iz Estonije, sve se svodi na vrijeme provedeno u majci prirodi.

Sve veći broj studija pokazao je da nas povezanost s prirodom čini zdravijim i sretnijim ljudima. Prema studijama iz psihologije okoliša, provođenje vremena u prirodi ima tri pozitivna učinka:

1.    Smanjenje stresa

2.    Poboljšanje raspoloženja

3.    Poboljšanje kognitivne izvedbe

Kao što je podijeljeno u njezinom videozapisu, Merilin opisuje prirodu kao čarobno mjesto gdje duša odmara i um se bistri. U prirodi se nalaze skrivene tajne, u njoj se događaju avanture i u njoj se može doživjeti radost.

Prema Merilinom mišljenju, u prirodi doživljavamo osjećaj da smo dio nečeg većeg i njezin je san preobraziti vrt u kojem je odrasla i provodila sva svoja ljeta u opuštajuće, nadahnjujuće i sigurno mjesto za svoju obitelj i prijatelje.

Svi znamo da je postavljanje ciljeva važno za našu motivaciju. Dakle, kada kombiniramo postavljanje ciljeva s dokazanim prednostima prirode, smatramo da je Merilin iz Estonije na tragu nečeg posebnog te joj zahvaljujemo što je podijelila svoje strasti s nama!

Ostanite uz nas kako biste pratili inspirativne priče iz natjecanja Nadmašite sami sebe sljedećeg mjeseca.

Želim Ferratum gotovinski kredit