Naši omiljeni čudni praznici

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Označite Vaše kalendare, ima mnogo čudnih praznika za koje možda niste znali. Iako mnogi od tih praznika prethode društvenim medijima, internet nam pomaže da dobijemo uvid u opskurne i često smiješne praznike čija popularnost raste iz godine u godinu.

Pogledajte u nastavku teksta neke neobične praznike koji bi Vas mogli navesti na razmišljanje:

6. svibnja: Međunarodni dan bez dijete

Ako ste umorni od toga da Vas ljudi stalno pitaju kako napreduje novogodišnja odluka o odlasku na dijetu, onda je ovo dan za Vas. U pozadini ovog smiješnog dana leži dobra poruka. Ovaj praznik nastao je 1992. godine s ciljem promicanja pozitivnog razmišljanja o fizičkom zgledu. Danas bi to mogao biti dan za ozbiljne rasprave o pritiscima održavanja forme ili podizanje svijesti o nezdravim prehrambenim navikama. Ili na njega možete gledati bez opeterećenja i upamtiti da se u nekim danima jednostavno treba uživati - preskočite smoothie danas i pojedite komad kolača.

25. svibnja: Dan ručnika

Ovo je možda jedan od najčudnijih praznika na našem popisu. Dan ručnika odaje počast knjizi Douglasa Adamsa „Vodič za autostopere kroz galaksiju“ (The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy). U njegovoj su knjizi ručnici opisani kao jedna od najpraktičnijih stvari i na temelju toga je stvoren ovaj dan.

Sudjelovanje je jednostavno: nosite ručnik sa sobom. Dobar način za pronalaženje istomišljenika jest uslikati se s ručnikom i da objaviti sliku na društvenim medijima s hashagom #danručnika. To je zabavan dan za ljubitelje znanstvene fantastike kada se slavi popularne knjige Douglasa Adamsa i kada se prisjeća njegove ostavštine. Ako niste pročitali njegove knjige, možda danas možete podići jednu u knjižnici i pogledati o čemu se radi.

7. lipnja: Nacionalni dan krafni

Nažalost, ovaj dan ne pada na isti dan kao Međunarodni dan bez dijete. Površinski gledano, to je divan dan za uživanje u slatkišima. Međutim, porijeklo seže do Prvog svjetskog rata kada su krafne navodno dijelile ljudima koji su služili u ratu.

Danas se krafne jedu u cijelom svijetu. Smatra se da moderna američka krafna potječe od nizozemskog kolača „olykoek“. Ovaj skromni slatki prsten prženog tijesta postao je kulturna ikona - dobro poznata iz serija Simpsoni i stereotipno omiljena poslastica policajaca. Okusi su beskrajni - od čokoladne i glazirane krafne do one punjene kremom ili džemom. Neki čak vole jesti malu verziju krafne u okruglom obliku (koja izgleda kao da može stati u sredinu klasične krafne) koja se naziva rupa za krafne.

17. srpnja: Svjetski dan emotikona

Svjetski dan emotikona nastao je 2014. godine kako bi se proslavili emotikoni u svim njihovim oblicima. Dan je prilika da u komunikaciji koristi više emotikona ili čak da se održi zabava. Iako se čini da nema ograničenja za emotikone, njih zapravo donekle regulira Unicode Consortium koji upravlja istima među različitim jezicima i platformama.

Prema Emotikonpediji, postoji 157 novoodobrenih emotikona u 2018., što ukupno čini 2 823 emotikona. S vremenom su ti emotikoni došli do pametnih telefona i drugih komunikacijskih platformi širom svijeta.

26. kolovoza: Nacionalni dan pasa

Nacionalni dan pasa skreće pozornost na jednog od čovjekovih najodanijih suputnika. Oni dolaze u svim oblicima i veličinama, unoseći radost u naše živote. Mnogi psi također igraju važnu ulogu u našoj sigurnosti i dobrobiti kroz rad s vatrogascima, policijom i pružanjem pomoći ljudima kojima je potrebna pomoć u svakodnevnom životu.

Organizacije za spašavanje životinja i aktivisti koriste ovaj dan kako bi pomogli da se javnost upozna s psima kojima je potrebna pomoć ili koji su zlostavljani. Danas svi možemo odvojiti vremena da se divimo načinima na koje psi utječu na naše živote i razmislimo o tome što možemo učiniti kako bismo im zahvalili na njihovoj vjernosti.

Jeste li pronašli novi praznik za slavlje?

U ovo neizvjesno i nepredvidivo vrijeme, savjetujemo Vam da Vaše radno i slobodno vrijeme provedete u toplini svoga doma. A kada je hitno samo jedno je bitno - Ferratum je tu uvijek za Vas!

#ostanidoma

VAŽNO: S OBZIROM NA IZVANREDNU SITUACIJU FERRATUM BANKA ZADRŽAVA PRAVO DODATNO PROVJERITI KREDITNU SPOSOBNOST KORISNIKA (PLATNA LISTA ILI BANKOVNI IZVADAK)

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?