Ljetne škole nisu stvar dokolice, već osobnog razvoja

U posljednje vrijeme sve su popularnije ljetne škole koje osim kvalitetnih programa učenja, nude i druženje za mlade iz različitih dijelova svijeta. Prilika je to za prikupljanje novih znanja i sklapanje novih prijateljstva. Ovisno o onome što vas zanima, bitno je znati da postoje ljetne škole koje se plaćaju, ali i besplatni inozemni programi.

Lakše do dobrog posla

Ako se želite istaknuti među svojim kolegama te dobiti dobro prvo zaposlenje nakon završenog studija, važno je na vrijeme uložiti u svoj osobni razvoj. A postoji li bolji način ulaganja u sebe od ulaganja u dodatno obrazovanje?

Danas, dok je slobodnih radnih mjesta sve manje, a prijava sve više, bitno je istaknuti se svojim životopisom. Mnogi se ističu dobrim ocjenama i redovitim polaganjem ispita, no da biste se mogli prijaviti za najbolje poslove, potrebno je ipak učiniti nešto više. U razgovoru za posao, ključna prednost moglo bi biti upravo pohađanje ljetne škole.

Riječ je organiziranim programima koji traju od tjedan dana do nekoliko tjedana, a unutar tog vremena provodi se intenzivno učenje i sudjelovanje na projektima uz pohađanje izvannastavnih aktivnosti.

Kroz ljetnu školu može se nadograditi znanje u područjima u kojima ste  slabi, ali i podići prosjek ocjena. U ljetnim školama učenici mogu naučiti detaljnije o temama koje nisu dovoljno zastupljene na fakultetima ili se uopće ne predaju.  

Priprema za fakultet

Ljetne škole su i odlična priprema za prijave na fakultete za sve učenike nakon završene srednje škole. Pohađanje ljetnih škola odlična je referenca prilikom prijava za poslove u inozemstvu ili za upis na strana veleučilišta.

Rezultati istraživanja u Engleskoj govore da je čak tri četvrtine srednjoškolaca, koji su pohađali ljetne škole, uspjelo upisati neke od najboljih sveučilišta, a studenti koji su pohađali ljetne škole, dobili su bolji posao i bolje napredovali na radnim mjestima. Glavni razlog ovako povoljnih rezultata leži u tome da studenti koji pohađaju ljetne škole nemaju prevelike pauze tijekom ljeta.

Velika prednost je i kvalitetan obrazovni kadar, odnosno profesori koji su stekli obrazovanje na najprestižnijim školama diljem svijeta.

Kako bi učenici mogli pratiti programe te aktivno sudjelovati na predavanjima i u čitanjima znanstvenih radova, važno je dobro poznavati strani jezik na kojem se odvija predavanje.

Sudjelovanje u međunarodnim ljetnim školama za učenike i studenta prilika je za upoznavanjem drugih kultura i stjecanje novih prijateljstava. Tako se u sklopu programa nude i aktivnosti kroz koje se bolje može upoznati polaznik programa te u kojima on može dobro upoznati mjesto održavanja programa.

Cijene ljetnih škola

Cijene kvalitetnih ljetnih škola mogu biti i dosta visoke, što je jedna od glavnih prepreka zašto se mladi ljudi na njih češće ne prijavljuju. Primjerice, za dva tjedna na School of Economics u Londonu trebat ćete izdvojiti oko 18.000 kuna u što treba uračunati i smještaj koji može biti i preko 10.000 kuna.

No, ako želite pohađati jednu takvu školu, do dijela novca možete lako doći uz besplatne kredite za mlade. Iskoristite priliku, jer riječ je o besplatnim Mikro gotovinskim kreditima koji su dostupni svim novim korisnicima u iznosu od 300 do 3000 kuna na rok otplate do 30 dana. Oni se izdaju za 0 kuna troškova banke, dakle koliko posudite, isto toliko ćete i vratiti! A ako vam zatreba veći iznos, novim korisnicima su na raspolaganju gotovinski krediti do 10.000 kuna.

Za postojeće korisnike Ferratum banke na raspolaganju su gotovinski Plus krediti od 2.000 do 10.000 kuna na rok otplate od 2 do 12 mjeseci.

S druge strane, postoje i besplatne ljetne škole, a kao primjer takve je School of Business u Stockholmu. U tom slučaju potrebno je platiti samo smještaj za razdoblje provedeno u školi, a on se može pronaći već za 6.000 kuna.

Ako trenutno niste pri novcu, novac za smještaj možete dobiti već 15 minuta nakon prijave za online kredite što će vam omogućiti da što prije otputujete po novo znanje i iskustvo.

Na službenim stranicama Sveučilišta u Zagrebu možete pronaći popis ljetnih škola s kojima Sveučilište surađuje, a za dodatna pitanja i savjete učenici i roditelji se mogu obratiti Uredu za međunarodnu suradnju.

Iskustvo, znanje i vještine koje učenici i studenti steknu u ljetnim školama pomoći će im za bolje napredovanje na fakultetu, ali i kasnije kod pronalaska posla i u izgradnji karijere. A uz kredite za mlade na korak ste ispred konkurencije i bliže ka ostvarenju svojih snova.

NOVOST U FERRATUMU: ZAPOSLENI STE I NAŠ POSTOJEĆI KORISNIK? ZA VAŠE ODOBRENJE KREDITA NIJE VIŠE POTREBNA PLATNA LISTA! 

ZA NOVE KORISNIKE KREDITI DO 3000 KN SA ROKOM OTPLATE DO 30 DANA BEZ BANKOVNIH TROŠKOVA! UZMI 3 I VRATI 3 I NITI KUNU VIŠE!

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?