Leteća pošast u Hrvatskoj: Borba protiv komaraca

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Danas na tržištu postoji ogroman broj proizvoda koji nam obećavaju da ugodne i tople ljetne noći možemo provesti na otvorenom, a da pritom ne budemo prekriveni ubodima komaraca od glave do pete.

Iako ti proizvodi više-manje uspješno pomažu u borbi protiv komaraca, oni najčešće sadrže štetne sintetske spojeve koji se naveliko koriste i u poljoprivredi, pa ponekad ljudima mogu nanijeti više štete od samih komaraca.

S druge strane, postoji veliki broj prirodnih sredstava koja tjeraju komarce jednako učinkovito kao i komercijalni proizvodi.

Biljke protiv komaraca

Kako biste držali komarce podalje od vašeg doma, vrta ili terase u tome vam mogu pomoći matičnjak, macina trava, lavanda, ružmarin i bosiljak.

Matičnjak je prepoznatljiv po svježem mirisu koji nalikuje limunu, a upravo taj miris odbija komarce i druge insekte. Odličan je i za ublažavanje svrbeža od uboda komaraca, dovoljno je samo iscijediti sok iz lista i ostaviti da se osuši na koži.

Macina trava će također odbiti komarce, ali ona privlači mačke pa ako ste alergični na njih ili ih jednostavno ne volite, izbjegavajte sadnju ove biljke.

Umjesto toga zasadite ružmarin ili bosiljak. Ružmarin je učinkovitiji ako je u cvatu, a učinak možete dodatno pojačati ako protresete biljku.

Eterična ulja protiv komaraca

Jedno od eteričnih ulja koje učinkovito odbija komarce je eterično ulje čajevca. Poznato je da ulje čajevca odbija ne samo komarce već i mrave, uši i druge insekte koji ujedaju. Za borbu protiv komaraca potrebno je u bocu s raspršivačem od 200 ml dodati 60 ml ulja čajevca, a ostatak ispuniti destiliranom vodom. Pripremljena tekućina se prska i utrljava u kožu, a postupak se ponavlja po potrebi.

U borbi protiv komaraca učinkovita su i eterična ulja cedra, cimeta, ružmarina, paprene metvice i citronele. Navedena eterična ulja možete miješati s baznim uljem pa ih nanositi na kožu neposredno  prije boravka na otvorenom.

Dodatna sredstva za zaštitu od komaraca

Kako bi Vaš dom bio zaštićen od komaraca, eterična ulja možete koristiti i u difuzerima koji će eterična ulja u obliku mikroskopski sitnih kapljica raspršiti po cijelom prostoru.

Difuzeri ne zagrijavaju ulje kao neke druge sprave pa ne dolazi do razgradnje eteričnih ulja, čime su potpuno sačuvana njihova pozitivna svojstva. Uz to su i praktični pa ih možete ponijeti sa sobom i na ljetovanje.

Kao dodatnu zaštitu od komaraca, na prozore Vašeg doma možete ugraditi i komarnike. Komarnici se mogu pronaći po cijenama od 70 do 300 kuna po komadu, dok je za spomenute difuzere za eterično ulje potrebno izdvojiti od 100 do 400 kuna.

Iako je učinkovita, zaštita od komaraca pomoću navedenih sredstava nije najjeftinija opcija. No, to ne mora biti razlog da dopustite da Vam ovi dosadni insekti kvare uživanje u večernjim druženjima i  spavanje pretvaraju u noćnu moru.

Besplatni Mikro gotovinski krediti za ljeto bez komaraca

Besplatan Mikro gotovinski kredit mogu zatražiti svi novi korisnici Ferratum banke. Riječ je o on line kreditima koje možete dobiti u istom danu, i to uz 0 kuna troškova za bankovne naknade.

Koliko posudite, toliko ćete i vratiti! Zatražiti možete iznos od 300 do 3.000 kuna na rok otplate do 30 dana.

Ako ste postojeći korisnik Ferratum banke i želite pod svaku cijenu zaštititi svoj dom od komaraca i to na način koji iziskuje veću količinu novca, na raspolaganju su Vam gotovinski Plus krediti od 2.000 do 10.000 kuna, uz rok otplate od 2 do 12 mjeseci.

U ovo neizvjesno i nepredvidivo vrijeme, savjetujemo Vam da Vaše radno i slobodno vrijeme provedete u toplini svoga doma. A kada je hitno samo jedno je bitno - Ferratum je tu uvijek za Vas!

#ostanidoma

VAŽNO: S OBZIROM NA IZVANREDNU SITUACIJU FERRATUM BANKA ZADRŽAVA PRAVO DODATNO PROVJERITI KREDITNU SPOSOBNOST KORISNIKA (PLATNA LISTA ILI BANKOVNI IZVADAK)

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?