Kako vratiti novac prijateljima i obitelji još danas

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Razgovor o financijama oduvijek je bio tabu tema. Nitko rado ne priča o novcu, a još manje o posuđivanju novca. Većina smatra da je bolje ne miješati privatne odnose s financijama jer bismo mogli ostati bez dragih prijatelja ili izgubiti kontakte s članovima obitelji.

Prijatelji i poznanici (uglavnom) ne naplaćuju kamate

Upravo tako! Zato zapamtite da kod nas kao novi korisnik kredita Ferratum banke, možete iskoristiti veliku promotivnu ponudu «Posudi 3000 – vrati 3000!» putem koje koju možete posuditi od 300 do 3000 kn uz 0 kn bankovnih naknada i rok otplate do 30 dana.

Neugodno iskustvo s pozajmljivanjem novca

Ivana (36) je imala neugodno iskustvo s posuđivanjem novca. Naime, njezina najbolja prijateljica hitno je trebala novac, a Ivana nije dvojila niti sekunde, odlučila joj je odmah pomoći. Priznaje da nije razmišljala i da je reagirala ishitreno. Nije pitala prijateljicu za što joj treba pozajmica, zbog čega se zadužila i kada će joj ona taj novac moći vratiti. Nakon toga, prijateljica joj se prestala javljati. Da je znala da će novac biti razlog prekida prijateljstva, priznaje da bi dva puta razmislila prije nego što bi joj posudila novac. Odlučila je prije sljedećeg posuđivanja novca, onome kome bude posuđivala, reći da mora znati kada može očekivati svoj novac nazad. Zapravo, smatra da je bolje ne miješati prijateljstvo i financije jer novac može udaljiti i razdvojiti ljude.

Prilikom posuđivanja novca, razgovarajte s osobom od koje ste posudili novac i otvoreno joj recite kada ćete joj  vratiti novac. Nemojte se sramiti. Kada se miješaju prijateljski odnosi i financije, sve mora biti čisto i jasno dogovoreno.

Zajam bez troškova kao spas prijateljstva

Ukoliko ste se i Vi našli u situaciji Ivanine prijateljice, posudili ste novac od bliske osobe i sada ne znate kako da joj taj isti novac vratite, ne očajavajte. Rješenje postoji i stoji vam nadohvat ruke.

Rješenje se krije u kreditnom kalkulatoru pomoću kojeg točno možete odabrati iznos kredita i rok otplate. Sve je odmah dogovoreno i jasno, prijateljski odnosi nisu narušeni, a do novca možete doći već istog dana. Brze pozajmice bez naknade, omogućuju vam da ipak sačuvate vaše prijateljstvo.

Novac može uništiti i najdublje veze, stoga ga je bolje ne uvlačiti u međuljudske odnose. Ako ste dužni prijatelju novac, nemojte izgubiti moralne vrijednosti koje će utjecati na prekid veza i vratite posuđeni novac još danas. Nemojte dozvoliti da vas novac odvede u krivom smjeru.

Sjetite se, kao novi korisnik Ferratum banke iskoristite veliku promotivnu ponudu «Posudi 3000 – vrati 3000!» kroz koju možete posuditi do 3000 kn uz 0 kn troškova i rok otplate do 30 dana.

Ne miješajte financije i prijateljstvo

Kako se ne biste dovodili u neugodnu situaciju, preporučuje se da ne posuđujete novac od obitelji i prijatelja. Novac ne bi smio utjecati na odnose s bliskim ljudima.

On definitivno može biti kušnja prijateljskog ili obiteljskog odnosa, a kroz tu kušnju mnogi su odnosi pali. Stoga sljedeći put kada poželite posuditi novac od prijatelja, zaustavite se na vrijeme i sami riješite svoje financije.

Nema potrebe da prijatelja, partnera ili člana obitelji uvlačite u svoje dugove. Nepredviđeni troškovi i dugovi mogu se dogoditi svakome, ali postoje bolja rješenja od posuđivanja novca od bliskih ljudi. Kroz ranije spomenute velike promotivne akcije do novca možete doći i bez kamata i drugih dodatnih troškova, a što je najvažnije, prijateljski odnosi će biti sačuvani.

"The Total Money Makeover: Classic Edition: A Proven Plan for Financial Fitness" knjiga je Davea Ramseyja koja je do sada prodana u pet milijuna primjeraka te je svrstana u bestseler New York Timesa. Financijski stručnjak Dave Ramsey u knjizi objašnjava korake kako ponovo možete preuzeti kontrolu nad svojim novcem i živjeti život bez dugova.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?