Kad mi je plaća kasnila, Ferratum krediti su me spasili

0800 7707 ; Prijave 0-24h

Iako su poslodavci prema ugovoru o radu dužni isplaćivati plaću i doprinose svakog mjeseca, mnogi se susreću s time da im plaća kasni po nekoliko tjedana ili čak mjeseci. Iako je neisplata plaće kažnjivo djelo, u Hrvatskoj je nažalost prečesto prakticirana. To svi znamo, ali ono što ne znamo jest kako preživjeti dane kada plaće još uvijek nema na vidiku, a troškovi za režije i hranu te ostali dugovi se gomilaju?

Kako preživjeti kada plaća kasni?

Ivan (36) se također susreo s ovom neugodnom situacijom. Radi u tvrtki koja ima jako dobru reputaciju i nitko ne bi nikada pomislio da nešto nije u redu. A nije bilo. Plaća je svakoga mjeseca kasnila sve više, dok se nije dogodilo to da je kasnila cijeli jedan mjesec. Ivan je potrošio sve moguće rezerve, a dodatna otežavajuća okolnost bila je ta što mu je supruga bila na rodiljnom dopustu. Ovaj mladi bračni par došao je do trenutka kada više nije znao kako dalje.

«Iz mjeseca u mjesec plaća je kasnila, ali bi ipak sjela. Prošli mjesec nije, a troškovi na karticama su se gomilali. Na kraju smo došli do začaranog kruga iz kojeg nismo znali kako dalje. Poslodavac je ipak potvrdio da će firma dobiti novce i da ćemo do sredine idućeg mjeseca primiti novce. No mi smo novce trebali odmah, jer naš život ne može stati zato što novci nisu sjeli na račun. Trebali smo hitno barem 3800 kuna. Supruga je nedavno vidjela TV reklamu s brzim pozajmicama Ferratum banke pa smo zajedno provjerili uvjete i prijavili se za kredit bez troškova. Dobro da smo uletjeli baš sad kad u ponudi imate akcijski besplatni prvi kredit za nove korisnike. Bolje nije moglo! Kao da sam posudio od prijatelja, a sve sam obavio od doma. Samo smo ispunili te online obrasce, fotografirali s mobitelom dokumente koji im trebaju i to je bilo to. Imali smo novce. Ne mogu vjerovati kako smo se spasili. Odlično je što ako mi opet zatreba bilo kakva posudba, mogu samo poslati sms poruku s iznosom, kao postojeći korisnik. Odlično za imati u rezervi, nikad ne znaš što ti sutra nosi!», ispričao nam je Ivan.

Koliko posudite, toliko vratite

I dalje vrijedi velika promotivna akcija Ferratum banke «Posudi 3000 - vrati 3000!» u kojoj novi korisnici mogu posuditi od 300 do 3000 kuna uz 0 kn bankovnih troškova na rok otplate do 30 dana. Iznos kredita možete odabrati sami i tako posuditi onoliko novca koliko Vam je potrebno.

«Nismo vjerovali da će biti baš tako kako ste napisali u reklami, ali smo ostali preugodno iznenađeni, i supruga i ja. Doslovno smo vratili 3.000kn. A plaća se napokon vratila u normalu!», bio je oduševljen Ivan.

Od prijave do pozajmice u jednom danu!

Priznaju da ih je u tim teškim trenucima brza pozajmica Ferratum banke spasila. Upravo je to bilo ključno da uspiju preživjeti do Ivanove plaće i to bez pozajmica od obitelji i prijatelja, što im je također bilo jako važno. Iako ima jako dobre i bliske prijatelje koji bi mu sigurno uskočili u pomoć, Ivan ne voli miješati novac i prijateljstvo.

"Bilo bi mi jako neugodno tražiti prijatelje novac i otkriti im da sam u velikim problemima", iskren je Ivan.

Ivan priznaje da ga je oduševila ova ponuda i da na Ferratum banku sada gleda kao na svog online prijatelja koji mu može posuditi novac već istoga dana i to u ovom slučaju čak i bez dodatnih troškova. Naime, oduševljen je spoznajom da su svi brzi krediti 100% online pa on i supruga ne moraju trošiti vrijeme na odlaske u banku.

Nije sramota raditi, već je velika sramota za jednog poslodavca što ne isplaćuje plaću. Isplata plaće za njega je jedina obveza prema Vama koju zakonski mora izvršiti. Neka Vam ne bude neugodno zbog toga. Zahtijevajte svoj novac i upoznajte se sa svojim pravima koja imate po Zakonu o radu. Ako se situacija s neisplatom plaća nastavi, nemojte raditi bez plaće! Koncentrirajte se na pronalazak novog posla gdje ćete za svoj rad, na vrijeme dobiti i svoju plaću.

 

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?