Čuvajte svoje zdravlje! Jednom godišnje obavite sistematski pregled

0800 7707 ; Prijave 0-24h

 

 

Koliko novaca trebate?

Koji rok plaćanja želite?

Danas je medicina sve naprednija pa je otkrivanje i liječenje bolesti lakše, kvalitetnije i uspješnije nego ikada do sada. No, kada dođe do bolesti, da bi se bolje i brže oporavili, važno ju je što prije otkriti. A tu nastupate vi sami. Poznata je stara narodna izreka „Bolje spriječiti nego liječiti“ što znači da ako na vrijeme otkrijete bolest i oporavak će biti uspješniji.

Temeljite i savršene dijagnostičke metode omogućavaju liječnicima rano postavljanje dijagnoze. A o brzini postavljene dijagnoze ovisi i sam uspjeh liječenja koje je učinkovito i kod najtežih dijagnoza.

Koliko često obavljati sistematske preglede

Upravo radi toga bitno je misliti na sebe i svoje zdravlje i svake godine obavljati redovite sistematske preglede. Ako se osjećate dobro i zdravo, nema razloga da svejedno ne obavljate preglede, jer neke od najtežih kroničnih bolesti nastupaju upravo bez simptoma, i to kada već bude kasno za liječenje. Kasno postavljanje dijagnoze uvod je u dugotrajno liječenje, bolove i strah od ishoda, a sve to mogli ste izbjeći tako da ste posjetili liječnika na vrijeme.

Što je sistematski pregled

Pod sistematskim pregledom podrazumijevamo cjelovit i detaljni pregled tijela koji uključuje sljedeće:

  • laboratorijske pretrage (glukoza, KKS, bilirubin, kreatinin, CRP, urati, ukupni kolesterol, LDL kolesterol, HDL kolesterol, trigliceridi, GGT, ALP, AST, ALT, natrij, kalij, kalcij i urin-test traka)
  • internistički pregled
  • EKG
  • UZV trbuha
  • RTG srca i pluća
  • pregled dojki (ultrazvučni pregled dojki za žene do 40 godina te mamografija za one iznad 40 godina)
  • ginekološki pregled za žene (PAPA test i ultrazvuk)
  • UZV prostate (za muškarce iznad 40 godina)

Ako se tijekom ovog osnovnog pregleda otkriju odstupanja od normalnih vrijednosti, potrebno je obaviti dodatne preglede ili dijagnostičke postupke.

Danas su po učestalosti i smrtnosti, bolesti krvožilnog sustava na samom vrhu, a slijede ih maligne bolesti i bolesti dišnog sustava te reumatske i druge bolesti. Svima njima zajedničko je to da ih uzrokuje nezdrav način života, stres, nepravilna prehrana i manjak fizičke aktivnosti.

U ovo moderno doba, sve je više onih koji pate od povišenog krvnog tlaka, masnoće u krvi i šećerne bolesti, a spomenute bolesti zovu se još i „tihi ubojice“ jer često vrlo dugo živimo s njima bez ikakvih simptoma. Sve to na kraju može dovesti do povećanog rizika za oštećenje krvnih žila te za obolijevanje od infarkta i moždanog udara.

Maligne bolesti se isto tako često razvijaju podmuklo i bez ikakvih simptoma pa uspjeh liječenja i u ovom slučaju ovisi o ranom otkrivanju bolesti. Stoga je važno obavljati redovite sistematske preglede i pratiti stanje organizma. Ovo se posebice odnosi na one koji u obitelji imaju neke od kroničnih bolesti.

Iako se sistematski pregledi u poliklinikama razlikuju, većina ih obuhvaća sve gore navedene pretrage. Da biste bili sigurni, prije nego što se uputite na pretrage provjerite što sve od pretraga možete obaviti i po kojoj cijeni. Cijene sistematskih pregleda kreću se do 2000 kuna, a u cijenu pregleda uključeno je i tumačenje specijalista liječnika. Sve preglede možete obaviti u jednom danu što je još jedan pozitivan čimbenik jer ćete uštedjeti slobodno vrijeme i sve o svom zdravlju saznati na istom mjestu u isto vrijeme.

Želite li još danas svoje zdravlje preuzeti u svoje ruke, ne čekajte više niti sekunde. Ugovorite sistematski pregled koji vam nedvojbeno može spasiti život. Pitate se kako do novca? Od sada nikad lakše! Putem online obrasca zatražite pozajmicu i već istoga dana novac će biti na vašem računu. Brzi zajmovi stvoreni su da usreće vas i vaše najmilije, a ne postoji veća sreća i zadovoljstvo od zdravlja.

Želim Ferratum gotovinski kredit