Pravila o kolačićima

Pravila o kolačićima tvrtke Ferratum Bank p.l.c.

 

Ova se Pravila primjenjuju na kolačiće i upućuju na internetske stranice kojima upravlja Ferratum Bank p.l.c. (Ferratum).

1. Što je kolačić?

Kolačić je tekstualna datoteka koju šalje internetska stranica i koja se sprema na korisnički uređaj. Internetska stranica nema pristup drugim datotekama na korisničkom uređaju. Sadržaj kolačića ne dopušta identifikaciju korisnika.

2. Zašto se koriste kolačići?

Internetska stranica koristi kolačiće za:

- izradu statističkih podataka koji se koriste za optimiziranje i mijenjanje usluge koju pruža tvrtka Ferratum radi bolje prilagodbe potrebama korisnika;

- održavanje sesije internetske stranice;

- optimiziranje alata koji se koriste na internetskoj stranici (npr. kalkulatori).

3. Vrsta kolačića

Internetska stranica koristi sljedeće kolačiće:

- Sesijski kolačići - su privremeni i ostaju na Vašem uređaju dok ne napustite internetsku stranicu ili onemogućite softver (internetski preglednik)

- Stalni kolačići - oni se pohranjuju na korisnički uređaj u vremenskom razdoblju navedenom u parametrima datoteke ili dok ih korisnik ručno ne izbriše

- Kolačići vanjskih subjekata (kolačići trećih strana) / Oglašavanje - datoteke od, na primjer, poslužitelja, tvrtki i pružatelja usluga koji djeluju u suradnji s vlasnikom internetske stranice. Te datoteke omogućuju prilagodbu oglašavanja u skladu s preferencijama i navikama njihovih korisnika. Također omogućuju procjenu učinkovitosti oglašavanja (npr. brojanje koliko je korisnika kliknulo na oglas i posjetilo internetsku stranicu).

4. Internetska stranica može sadržavati upućivanja na druge internetske stranice koje koriste vlastitu politiku o zaštiti privatnosti i kolačićima. Preporučamo da se upoznate sa svakom od navedenih politika, jer ne preuzimamo nikakvu odgovornost za prakse tih stranica.

5. Možete onemogućiti kolačiće u konfiguraciji preglednika, no tada možda nećete moći koristiti neke ili sve naše usluge.