Zašto toliko mladih bježi iz Hrvatske?

30.08.2021#Općenito

U godinama koje su iz nas nastao je jedan negativan trend među mladima, a to je iseljavanje. Baš kao što su to nekada radili naši djedovi i bake trbuhom za kruhom ide sve veći broj obrazovanih i mladih građana. Razloge ne trebamo tražiti u nikome od njih jer odgovor će vrlo vjerojatno biti isti, želimo živjeti, a ne preživljavati! Statistički podaci iz 2015. godine prikazuju brojke koje su i više nego zabrinjavajuće kako za hrvatsko gospodarstvo tako i za svakog hrvatskog građanina pojedinačno. Naime u 2015. godini rođeno je nešto više od 37 tisuća djece, dok je broj umrlih bio iznad 54 tisuće. Kao da to nisu dovoljno poražavajuće brojke, ulje na vatru dolit ćemo još s 29 651 čovjekom koji se iselio iz države. Prije svega ovdje raspolažemo sa registriranim brojkama državnog zavoda za statistiku, međutim moramo napomenuti i neregistrirane odlaske u zapadnoeuropske zemlje što znatno povećava broj iseljenih.

Zašto nas mladi napuštaju i što to znači za hrvatsku budućnost?

Više od 200 tisuća nezaposlenih od kojih je gotovo polovina mladih, preko 300 000 tisuća blokiranih računa građana, investicija gotovo da i nema. Čak ako se koja i pojavi birokracija će se brže bolje potruditi da se ona ne realizira. Dobiti posao, a da je on po mogućnosti za stalno jednako je maštanju o dobitku na lutriji. Međutim kao da to sve nije dovoljno, s obzirom na život i standard naših građana među najskupljim smo državama Europe. Više posla, veće plaće, socijalna sigurnost sve to čine život puno ugodnijim i kvalitetnijim, a upravo je to ono što današnja mladež traži i očekuje. Iako kriza nije zaobišla niti mnoge europske države, većina njih se gotovo u potpunosti oporavila. Pridodamo li ovdje prekooceanske države kao što su Kanada ili Australija, interes je zaista veliki. Iseljavanje mladih i visoko obrazovanih predstavlja jedan ozbiljan udarac demografskoj politici.

Reći će mnogi koji su iskusili posao u inozemstvu da ipak nije sve u novcu nego i u vrednovanju čovjeka kao radnika. U Hrvatskoj se znanje i sposobnost ne cijene i to je jedan od velikih problema s kojima se svakodnevno suočavaju naši građani.

Što je preostalo ljudima koji su se iz određenih razloga ipak odlučili ostati u Lijepoj našoj?

Prije svega rekli bi smo nadanje … Čekajući neka ljepša vremena i priliku za bolji život građani žive iz dana u dan radeći sve i svašta. Ne birajući posao traže rješenje kako i na koji način se postaviti prema svojim financijama i mjesečnim troškovima. Dok jedni koriste svoje kartice, oni drugi okrenuti su kreditima. Iako ponuda kredita ima koliko hoćete vrlo je važno dobro isplanirati koliko vam treba i za što točno.

Brzi krediti mogu vam pomoći u zatvaranju sitnih troškova, otplati dugova, popravku vozila, adaptaciji stana, troškovima liječenja i slično. Pametnim uzimanjem kredita troškove koje imate na više strana možete napokon zatvoriti, te se fokusirati na samo jednu mjesečnu ratu. Vrlo je bitno da plaćate svoje obveze na vrijeme kako bi ste na novčanu pomoć mogli računati i u budućnosti ako za to bude potrebe.

Ferratum Bank se pobrinuo da vam život u Hrvatskoj bude ljepši i ugodniji, da ne razmišljate o napuštanju države, te da jednako kvalitetno živite u skladu sa svojim mogućnostima i to bez dugova i drugih troškova koji su vam do sada radili probleme. Za korištenje naših usluga važno je da vaš tekući račun nije blokiran niti zaštićen, kako bismo vam nakon dostave potpisane dokumentacije mogli isplatiti kredit.

 

Naše usluge su kratkoročne i pružaju svim zaposlenim građanima novac u kunama s otplatom do 12 rata. Potpuno diskretno i anonimno dođite do gotovine u jednom danu. Živjeti u Hrvatskoj puno je lakše kada znate da imate nekoga na koga se možete osloniti i tko vas neće prevariti. Transparentno i profesionalno vodimo poslovanje bez skrivanja troškova. Obratite nam se s povjerenjem jer nama je cilj da vam pomognemo i sklopimo poslovanje na obostrano zadovoljstvo.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: