Zašto svaka obitelj treba imati fond za crne dane

Kao mlada obitelj, jedna od najvažnijih stvari koju možete učiniti za financijsku sigurnost Vaše obitelji jest uvesti fond za crne dane. Život je pun iznenađenja s neočekivanim zaokretima i obratima i što ste bolje pripremljeni na životne nepredvidivosti, to ćete Vi i Vaša obitelj biti smireniji.

Važnost fonda za crne dane

Uz balansiranje svakodnevnih troškova, nastojanja da skrbite za svoju obitelj i uštedite za budućnost Vaše djece, ako Vas je ikada snašao neočekivani trošak, znate koliko Vam to može baciti klipove pod noge.

Možda ćete tek za nekoliko tjedana dobiti sljedeću plaću. Možda se vaš automobil pokvari u isto vrijeme kada morate platiti nekoliko računa. O kakvoj god se situaciji radilo, ne treba puno da Vam se poremeti budžet.

U takvim situacijama dobro dođe fond za crne dane. Uvođenje fonda za štednju važan je način zaštite Vas i Vaše obitelji u slučaju neočekivanih događaja i izdataka.

Koliko novca trebam staviti u fond?

Koliko novca trebate staviti u svoj fond za crne dane varirat će ovisno o Vašim prihodima, veličini Vaše obitelji, mjesečnim troškovima i, naravno, Vašem životnom stilu. Međutim, stručnjaci se slažu da biste si trebali postaviti za cilj da uštedite novac u vrijednosti troškova za najmanje 3 do 6 mjeseci.

Započnite negdje i nastavite u tom smjeru

Dok se novac u vrijednosti troškova za najmanje 3 do 6 mjeseci može činiti pretjeranim, najvažnije je da negdje započnete. Koji je minimalni iznos koji možete uštedjeti od svake plaće?

Započnite s malo. Odvojite onoliko koliko si možete priuštiti i, budite uvjereni, uskoro će se taj iznos povećavati. Nakon šest mjeseci štednje minimalnog iznosa povećajte iznos koji možete uštedjeti svaki mjesec, čak i za malu količinu.

Nijedno zlo ne dolazi samo

Dok postojano punite Vaš fond za crne dane, svi znamo da često kad nas snađe barem jedan neočekivani trošak, uslijedi još nekoliko njih. Kao što kaže poslovica, nijedno zlo ne dolazi samo.

Kada takav događaj nastupi, iako imate određenu ušteđevinu, možda nemate dovoljno novca da pokrijete taj neočekivani događaj. Što onda? U takvoj situaciji kratkoročni kredit poput mikrokredita tvrtke Ferratum može biti dobrodošla pomoć.

Podnesite zahtjev putem interneta u bilo koje doba, 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu. Bez papirologije, bez čekanja u redu. Potrebno je samo nekoliko minuta za ispunjavanje zahtjeva, a nakon odobrenja kredita, financijska sredstva koja su Vam potrebna mogu se prenijeti na Vaš bankovni račun u roku od nekoliko sati.

Jednostavno otplatite kredit i povezane kamate u roku od 30 dana i nastavite upravljati svojim financijama i odvajati novac u fond za crne dane kao i do sada. To je pravo olakšanje!

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: