Volite putovati? Kako kupiti avionsku kartu i proći jeftinije?

Avanturistički ste tip i volite putovati svijetom? Često se vozite avionom i putujete na daleke destinacije? Saznajte kako proći jeftinije i kupiti najpovoljnije avionske karte. Uštedite novac tamo gdje možete! Pošto avionske karte često predstavljaju najveći dio putnog troška predlažemo da razmislite o sljedećim savjetima

Rezervirajte ulaznice u naprijed

Kada su u pitanju povoljniji letovi ovo je jedan od najčešćih savjeta koje možete dobiti. Karte koje se mjesecima unaprijed prodaju vrlo vjerojatno će biti puno jeftinije od karata kupljenih tjedan dana prije leta. Cijena karata ovisi o ponudi i potražnji, te je kao takva podložna cjenovnim izmjenama koje mogu biti drastične. Zašto letjeti za 600 eura ako možete za duplo jeftinije?!

Za očekivati je kako će najjeftinije karte biti rasprodane vrlo brzo, zato je bitno da i vi budete brzi. Ako ste se odlučili na putovanje kupite kartu čim prije pritom izbjegavajući sezonu, blagdane i praznike kada su na aerodromima očekivane gužve i gust promet.

Putovanje u određeno vrijeme i dan

Kao što smo gore napisali, cijene karata u pravilu varira i zato je dobro da birate dane u tjednu pa čak i mjesece u godini kada ćete putovati. Termini u kojima su gužve jesu vikendi, praznici i turističke sezone. Želite li proći jeftinije uzmite u obzir ove podatke.

Ispitajte mogućnost različitih zračnih luka

Određene destinacije i veći gradovi imaju po nekoliko aerodroma pa je poznato kako su oni malo udaljeniji u prosjeku jeftiniji od aerodroma bližima gradu. Preispitajte opcije i mogućnosti kao i direktne letove, te letove s presjedanjem. Sve su ovo načini da se cijena vaše karte za let spusti i omogući vam dodatnu uštedu.

Koristite tražilicu za pretraživanje putovanja

Danas nam internet pruža niz informacija čineći nas dovoljno informiranima kako ne bi smo pogriješili. Surfajući možete poslati upite turističkim agencijama ili direktno kontaktirati prodavače karata, te saznati sve o letu koji vas zanima. Cijene letova mogu se razlikovati od tvrtke do tvrtke bez obzira što se možda radi o istom letu i terminu polaska i dolaska.

Iako su mnogi skeptični uvjeravajući nas kako cookies (kolačići) koje web stranice prikupljaju našom posjetom mogu utjecati na cijenu karata, nemojte se plašiti. Neki smatraju da vas tako aviokompanija prati, te istovremeno plaši pozivajući vas da što prije kupite avio kartu. Ako ste na nekoj stranici bili više puta, te ste primijetili kontinuirano povećanje cijene, pokušajte surfati anonimno tako da isključite spremanje povijesti u vašem web pregledniku te isključite cookies (kolačiće).

Letite sa što manje prtljage

U avionu se gotovo sve naplaćuje, pa tako i vaša prtljaga. Ako je vaše putovanje takvo da možete ponijeti samo ručnu prtljagu, nemojte pretjerivati sa dodatnim torbama. Torbe se naplaćuju po težini zato pripazite da li vam je stvarno potrebno sve što ste naumili ponijeti sa sobom.

Cijenu karata pretražujte kao jedna osoba

Putujete li kao obitelj ili vas na put ide nekoliko uvijek tražite kartu pojedinačno jer tako ćete vjerojatno dobiti i neki popust na količinu. Ako upišete da tražite kartu za 4 osobe sustav će vam automatski izbaciti izračun po najskupljim cijenama i s kartama bez popusta. Iako vrlo čudno, ipak je tako. Pojedinačnom kupovinom karata možete dogovoriti raspored sjedenja pri čemu će sigurni smo neka od sjedala biti jeftinija.

Tražite ulaznicu u drugoj valuti

Ako je valuta vaše države trenutno snažna u usporedbi s ostalima širom svijeta, pretražujte zrakoplovne karte u zemlji u kojoj je valuta slabija. Na primjer, američki dolar je snažan dok je valuta s Novoga Zelanda slabija. U tom slučaju možete pronaći kartu za let po nekoliko stotina dolara jeftinije ako je ona kupljena sa drugom valutom, bez obzira što se radi o istom letu. Ovaj savjet ne funkcionira baš uvijek, ali svakako vrijedi razmotriti i sve opcije.

Uz ove savjete i Ferratum Banku svijet vam može biti na dlanu, a svaka destinacija dostupnija nego ikada prije. Želite li uživati, te s voljenom osobom otputovati na romantičnu destinaciju zatražite naš brzi kredit od 300 do 6000 kuna s rokom vraćanja od 15 do 150 dana, odnosno 5 mjeseci.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: