Vikend aktivnosti u kojima možete sigurno uživati za vrijeme pandemije

30.08.2021#Općenito

Ljeto se polako bliži kraju i one klasične godišnje odmore većinom smo već odradili, no to ne znači da ne možete nadolazeće vikende iskoristiti za izlete, aktivnosti i druženje na siguran i odgovoran način. Ti kratki vikend odmori pomažu nam da napravimo prekid svoj tjedne rutine, inspiriramo se novim ljudima i novim mjestima, dok se nosimo s novim normalnim, posebice kad se radi o putovanjima. No to ne znači da putovanja morate u potpunosti izbjegavati, uz odgovorno ponašanje i poštivanje epidemioloških mjera moguće je uživati i putovati.

Uz rad od kuće i provođenja sve više vremena u zatvorenom, vikend bijeg i kratka putovanja stižu kao pravo osvježenje u tjednoj rutini.

Donosimo nekoliko ideja kako kvalitetno i aktivno provesti nadolazeće vikende:

1. Vikend putovanje

Trenutna situacija ne mora značiti da se vaša putovanja i planovi moraju odgoditi za nekoliko mjeseci, većinu ćete ih moći realizirati  uz nekoliko malih promjena i sigurnosnih mjera. Za vikend odmor od posla i bijeg od rutine, svakako bismo predložili lokalna putovanja unutar granica Hrvatske. Sigurno postoje brojni gradovi i manje frekventna mjesta koje još niste posjetili, od obale do kontinentalnog dijela, zar ne? Kako bi mogli poslovati i u doba trajanja pandemije, ugostitelji su se morali prilagoditi epidemiološkim mjerama da bi mogli zadržati svoje goste i kako bi se njihovi gosti osjećali sigurno. No bez obzira na to, svakako predlažemo da unaprijed provjerite web stranicu ili društvene mreže odabranog smještaja kako bi se dodatno informirali o razini sigurnosti za njihove goste.

2. Aktivni odmor

Jedan od najsigurnijih načina druženja i provođenja vremena za vikend su svakako aktivnosti u prirodi. Vikende možete iskoristiti za aktivni odmor, poput odlaska na more ili u planine i šume uz razne aktivnosti, od vožnje biciklom do planinarenja, i plivanja za one hrabrije koji se ne boje nižih temperatura mora. Naravno, slađe je nakon aktivnog i napornog dana prenoćiti u nekom lokalnom smještaju nego vraćati se kući, zato je za ovakav tip odmora ljepše pretvoriti u dvodnevni izlet.

3. Glamping

Ako ste razmišljali o bijegu za vikend uz komforan smještaj, a brinete da bi u hotelu mogli biti u kontaktu s previše ljudi, predlažemo alternativu u obliku glampinga. Spoj glamura i kampiranja ne samo da pruža mogućnost socijalnog distanciranja, već i boravak u prekrasnom prirodnom okruženju bez gubitka komfora i udobnosti. U Hrvatskoj “glampirati” možete i na moru i u kontinentalnim dijelovima, od boravka u restauriranim kamenim vilama do kućica na drvetu.

4. Prirodne znamenitosti

Već smo spomenuli kako su aktivnosti na otvorenom najsigurniji oblik socijalnog distanciranja kad ste društvu, stoga predlažemo još jednu ideju za vikend na otvorenom. Hrvatska obiluje prirodnim ljepotama, od nacionalnih parkova do parkova prirode i prirodnih rezervata koji mogu biti sjajna vikend destinacija za aktivni odmor i opuštanje. U blizini većine nacionalnih parkova moguće je pronaći smještaj i uživati u lokalnim gastronomskim delicijama što nam zvuči kao savršen spoj za vikend uživanje, slažete li se?

5. Kućno kino

Ako vam vremenska prognoza ne bude naklonjena ili ste se ipak odlučili provesti vikend kod kuće, predlažemo jednu obiteljsku aktivnost u kojoj će uživati i djeca i roditelji, a to je kućno kino! Većina televizijskih paketa nudi opciju “posuđivanja” filmova iz online videoteke, a odnedavno su nam dostupni i razni online servisi za streamanje filmova, stoga smo sigurni da postoji pregršt filmova koje zajedno s ostatkom obitelji možete odabrati za filmsku večer. Još samo dodajte kokice i prava kino zabava može početi!

 

Gdje god se uputili u ove jesenske vikende, Ferratum brzi gotovinski krediti mogu vam pomoći da stignete tamo.

Prijave za online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun stiže u roku od jednog dana! Takva brza realizacija kredita najbrži je način da ostvarite svoje želje.

Kako biste provjerili detalje o visinama pozajmica i rokovima otplate, obavezno provjerite naš kreditni kalkulator uz koji možete lako saznati izračun rate kredita.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: