Vi ste ono što mislite da jeste - Kako postaviti snažne novogodišnje ciljeve

30.08.2021#Općenito

„Kada mislite da možete ili mislite da ne možete - u pravu ste.“
– Henry Ford

Eto, još je pet tjedana ostalo do nove godine. Koje ste si ciljeve postavili za tu godinu? Jeste li spremni izazvati sami sebe, naučiti nešto novo, postati uspješan u životu ili otići na neko novo mjesto?

Postoji šansa da ćemo, ako se svjesno ne poguramo, vjerojatno postaviti ciljeve koji su nam poznati i ugodni. Imamo određena uvjerenja o sebi i našim sposobnostima temeljena na našem mentalnom sklopu.

Stoga Vaš mentalni sklop diktira ciljeve koje ste si postavili.

Kako doživljavate sebe?

Nastojimo postaviti ciljeve na temelju onoga što mislimo da smo sposobni učiniti.

Odvojite trenutak da razmislite o tome kako bi mišljenja i komentari drugih ljudi o Vama i Vašim sposobnostima mogli utjecati na Vaše ciljeve, osobno i profesionalno. Možda ćete moći vidjeti zašto ste odabrali i postavili ciljeve na temelju Vašeg mentalnog sklopa.

Prilikom postavljanja ciljeva, naš nas mentalni sklop može potaknuti ili obeshrabriti da isprobamo nove stvari, izazovemo sami sebe ili otkrijemo stvari u kojima možemo uživati ili čak napredovati.

Stoga je prilikom odabira važno zapitati se zašto ste skloni odabrati opciju A umjesto opcije B. Je li to zato što je lakša, pruća osjećaj sigurnosti ili zbog prošlih uspjeha ili neuspjeha?

Postanite znatiželjni

U svojoj knjizi Mentalni sklop: Nova psihologija uspjeha, Carol Dweck, autorica i profesorica psihologije na Sveučilištu Stanford, istražuje svjesna i nesvjesna uvjerenja i kako mijenjanje naših uvjerenja može duboko utjecati na naše živote.

Kod fiksnog mentalnog sklopa vidimo naše sposobnosti kao nepomične i stagnantne. Kod mentalnog sklopa rasta, s druge strane, vjerujemo da stalno možemo učiti, razvijati se i napredovati.

Usvajanjem mentalnog sklopa rasta vjerojatno ćemo probati nove stvari koje su nam zanimljive. Kada razvijamo mentalni sklop rasta vjerujemo da kroz naše napore, čak i uz neuspjehe i odgađanja, možemo postići naše ciljeve.

Prostor za rast

Kod mentalnog sklopa rasta, studije su pokazale da ako vidimo i najmanje poboljšanje u bilo čemu što radimo ili pokušavamo svladati, razvit ćemo poštovanje prema naporu.

Osim toga, umjesto da ustrajemo u uvjerenju da nismo dobri u određenoj aktivnosti i da nas ona sputava, iz naših napora možemo vidjeti da dolazi do poboljšanja i rasta.

Dakle, kako su Vaša uvjerenja o sebi odigrala ulogu u postavljanju Vaših ciljeva?

Budite ono što želite biti, idite gdje želite ići

Dakle, sada kada se bliži Nova godina, odvojite trenutak da razmislite o tome što biste htjeli isprobati, što biste htjeli napraviti, gdje želite ići i vidite što će biti od toga.

Ako sanjate o nekom drugom životu ili situaciji drukčijoj od one u kojoj se trenutačno nalazite, pogledajte svoj mentalni sklop i vidite što ste sami sebi govorili. Zapitajte se kako možete promijeniti Vaša uvjerenja kako biste stigli tamo gdje trebate ići.

Promjena počinje ovdje

Mi u tvrtki Ferratum Money potičemo ljude da teže stvarima koje su im najvažnije u životu. Da se usude živjeti život koji žele živjeti.

Ponekad postoje prepreke na putu. Prepreke su samo privremene blokade koje morate ukloniti s puta prije no što nastavite dalje. Poput ključa koji otključava vrata, mi u tvrtki Ferratum Money nudimo kratkoročne kredite onima kojima je potrebna pomoć da s mjesta na kojem se sad nalaze stignu tamo gdje žele ići.

Naši online krediti su najbrži i najprihvatljiviji način da ostvarite ono što želite. U svega nekoliko minuta možete ispuniti online zahtjev za kredit. Bez papirologije, bez odlaska u poslovnicu, bez čekanja u redu. Zahtjevi su neobvezujući i dobivate odluku u roku od nekoliko minuta!

Vjerujte u sebe. Vi to možete.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: