Veliko proljetno čišćenje: Zašto je važno i kako početi već ovaj vikend

06.09.2021#Općenito

Stiglo je! Konačno nam je došlo mnogima omiljeno godišnje doba, doba kad se polako budimo iz zimskog sna i veselimo lijepom, toplijem vremenu! S dolaskom proljeća, stiže nam još nešto, a to je proljetno čišćenje. Ako vas s prvim sunčanim danima ulovi poriv za čišćenjem, spremanjem, mijenjanjem rasporeda u vašem domu, ne brinite, niste jedini. Zašto je proljetno čišćenje važno, koje su mu prednosti i zašto biste ga trebali započeti i vi pročitajte u nastavku!

1. Čišćenjem protiv stresa

Proljetno čišćenje utječe na bolju organizaciju doma i vašeg svakodnevnog života, no jeste li znali da ima i pozitivan učinak i na vaše raspoloženje? Više nagomilanih stvari i veći nered ujedno znači i više stresa. Stoga ne čudi da su istraživanja pokazala da kućanski poslovi mogu pozitivno utjecati na smanjenje razine stresa. Čišćenje i organiziranje prostora u vašem domu pomoći će vam da uživate u urednom, čistom i ugodnom okruženju.

2. Čist dom je zdrav dom

Ne kaže se bez razloga da je čistoća pola zdravlja. Uredan i čist dom može pozitivno utjecati na vaše zdravlje iz mnogo razloga. Ako vi ili netko od vaših ukućana pati od sezonskih alergija, temeljito čišćenje doma pomoći će vam da umanjite simptome. Prašina, plijesan, životinjske dlake pa čak i kukci mogu utjecati na osobe koje su sklone alergijama. Budući da tijekom zimskih mjeseci imamo naviku nešto manje čistiti, a i manje provjetravati prostorije, u raznim kutevima doma može se nakupiti prljavština. Također, kako bi si olakšali čišćenje površina, važno je da su vaše stvari uredne i dobro organizirane kako biste mogli brzo i lako očistiti sve što je potrebno. Redovito čistite površine u stanu, promijenite filtere na klima uređajima i već ćete primijetiti drastičnu razliku!

3. Uredan i čist dom pomaže vam da budete produktivniji

Volite li kreativan nered ili ste jedna od onih osoba koji ne mogu početi raditi dok im radni stol/ured/stan nije potpuno uredan? Nered u vašoj neposrednoj okolini može negativno utjecati na koncentraciju i produktivnost, posebno ako radite od doma. Kad vas manje ometa kaos i višak stvari u prostoru koji vas okružuje, bolje se možete koncentrirati i možete produktivnije obavljati svoje obveze. Istraživanja su pokazala da nered negativno uzrokuje na sposobnost vašeg mozga da procedure stvari. Stoga, zaboravite na kreativni nered i pospremite stvari koje vam ne trebaju i koje vam samo mogu uzrokovati distrakciju i vidjet ćete koliko ćete se produktivnije i bolje osjećati!

4. Čišćenje vam pomaže da se osjećate bolje i ispunjenije

Iako nisu svi ljubitelji čišćenja, morat će se ipak složiti da se uvijek osjećate sjajno kad vidite krajnji rezultat svog truda i rada. Uredan, čist i mirisan dom može prirodno utjecati na naše endorfine i čak utjecati na našu razinu energije! Čišćenjem se možemo osjećati i ispunjenije, jer nam ono pruža da momentalno vidimo rezultate svog rada. Ako vam se ponekad čini da vam baš ništa ne ide od ruku, ustanite se, razgibajte i pospremite prostoriju u kojoj boravite i već ćete se osjećati bolje. 

5. Pomaže vam da budete aktivni bez previše muke

Niste stigli vježbati ovaj tjedan i baš bi vam trebala neka aktivnost, a ni vrijeme vas nije poslužilo? Ništa zato, jednom generalkom u kući zagrijat ćete i razgibati svoje mišiće, da to nećete ni primijetiti. Upalite veselu glazbu za dobro raspoloženje i krpu u ruke!

6. Raščistite dom od viška stvari

Svi mi ponekad imamo neku ladicu, ormar ili čak čitavu prostoriju u koju odlažemo stvari koje ne koristimo, ali ćemo ih možda nekad trebati i baš ih nismo spremni pokloniti, donirati ili pak baciti ako nisu za uporabu. Budite iskreni prema sebi i probajte se prisjetiti kad ste nešto zadnji puta koristili? Prije nekoliko godina? Vrijeme je da se pozdravite s takvim stvarima. Zamislite da možete isprazniti čitavu jednu prostoriju ili recimo terasu od viška stvari koje više ne koristite? A onda tu istu prostoriju ili komad namještaja prenamijeniti za neku potpuno novu svrhu? Oduvijek ste željeli imati svoju izdvojenu radnu sobu ili prostoriju za vježbanje, ali vam već godinama ta prostorija služi za odlaganje stvari? Sad je pravo vrijeme da se posvetite spremanju i učinite nešto dobro za sebe!

7. Bolje ćete spavati

Vjerojatno nema osobe koju uredna spavaća soba i miris čiste posteljine ne natjeraju na bolji san. Osim što nam se naravno ljepše leći u čistu posteljinu, u prostoru koji smo prije tog očistili i uredili, uredan dom može imati i smirujući učinak na nas. Znajući da idete spavati i da ćete se iduće jutro probuditi u čistom i uređenom domu, bit ćete mirniji, bolje raspoloženi i opušteniji!

Razmišljate o velikom proljetnom čišćenju i preuređenju svog doma? Ne brinite, Ferratum je tu za vas da vam pomogne da svoj stan ili kuću pretvorite u dom iz snova! Mi želimo da se vaše želje ostvare i zato su Ferratum online krediti brzo i jednostavno rješenje kad vam je potrebna gotovina u kratkom roku. A budući da kontinuirano unprjeđujemo svoje poslovanje i osluškujemo potrebe svojih korisnika, od sad imamo u ponudi i Plus kredit do 30.000 kuna uz produženi rok otplate do 18 mjeseci.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Prijave za naše online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun stiže u roku od jednog dana! Zahvaljujući Ferratumovoj revoluciji u digitalnom bankarstvu, cijeli proces prijave za brze kredite bez papirologije možete u potpunosti riješiti online.

Takva realizacija brzih gotovinskih kredita najbrži je način da obnovite svoju kuhinju i uživate u čarima kuhanja, svakodnevno.

Kako biste provjerili detalje o visinama pozajmica i rokovima otplate, obavezno provjerite naš kreditni kalkulator uz koji možete lako saznati izračun rate kredita.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: