Trebamo li izgraditi vlastiti fond za crne dane

30.08.2021#Općenito

Da živimo u savršenom svijetu, svi bismo imali svoj fond za crne dane, međutim to nije uvijek slučaj.

No, postoje načini i opcije kako se pripremiti za neočekivane troškove. Ako niste sigurni što je točno fond za crne dane, to je novac koji ste stavili na stranu da biste se osigurali u izvanrednim financijskim situacijama.

Između plaćanja računa, troškova stanovanja, otplate automobila, rođendana, obljetnica i godišnjih obiteljskih odmora, te svih ostalih troškova koje kroz godinu imamo, teško je zamisliti da bilo kome od plaće ostane dovoljno novaca koji bi mogao odvojiti sa strane.
Nemojte se zato osjećati loše, pa čak i oni s visokim prihodima mogu ponekad posrnuti pokušavajući staviti novac na stranu. Zapitajte se na sljedeća pitanja te pokušajte razviti osobnu strategiju za stvaranje vlastitog fonda za crne dane.

Trebam li zaista imati fond?

Iako bismo svi mogli imati koristi od fonda, za osobe s već postojećim bolestima kao što su dijabetes, astma ili alergije, to je osobito važno.
Bez obzira radi li se o receptima i lijekovima, terapijama, troškovima liječenja imate li ušteđevinu znajući da sve to možete platiti smanjit ćete si stres i brigu.

Koliko trebam imati u svom fondu?

Iako je nemoguće reći koliko novca trebate imati u svom fondu, složit ćete se s nama da je ušteđevina za narednih šest mjeseci života vrlo dobra podloga.
Glavna stvar je da započnete sa štednjom. Postavite realan cilj o tome koliko možete zapravo staviti na stranu kako biste počeli što prije.

Započnite s manjim iznosom

Uštediti dovoljno novaca za šest mjeseci životnih troškova ambiciozna je stvar za većinu nas, no volite li povremeno čupati novčanice iz svoje štednje, malo je vjerojatno da ćete doći do cilja.
Ako ste u mogućnosti spremiti samo 300 kn mjesečno to je iznos od 3600 kn na godišnjoj razini. Iako vam se to na prvu ne čini baš puno, taj novac će vam sigurno dobro doći ako vas zadese neočekivani troškovi, ma koji god to.

Ostvarite svoj cilj

Izrada vlastitog fonda može pokazati kakva ste u biti osoba i karakter. Imati novac u blizini znajući da ga ne smijete trošiti na obične stvari vrlo je teško. Oduprijeti se takvom izazovu svakako će vam dati vjetar u leđa kako biste i u budućnosti do svojih ciljeva dolazili puno brže i jednostavnije. Postizanjem cilja nagradit ćete samog sebe čime ćete dokazati da ste osoba koja razmišlja u naprijed. Ono što je vrlo bitno, pokušajte ne stati već sa svojim ciljem nastavite dalje. Nakon što dostignete određenu svotu ušteđevine, lagano i postepeno povećavajte granicu čime ćete svoj fond znatno podebljati.

Što kada nemate ušteđevinu

Iako je nemoguće spriječiti nepredvidive hitne slučajeve, u tvrtki Ferratum volimo znati da vam možemo pružiti mir kroz jednostavan i fleksibilan kredit koji vam omogućuje brz pristup novcu. Nudimo jednostavna i profesionalna rješenja za male novčane iznose i sve to online preko naše web stranice.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: