Sve više građana je u potrazi za honorarnim poslom

30.08.2021#Općenito

Prema istraživanju koje su provele agencije još 2010. godine više od 70 posto građana imalo je potrebu za dodatnim poslom. Iako je interes uistinu bio veliki tek nešto više od 12 posto građana zaista je honorarno i radilo. Da li se situacija do danas promijenila i kakvo je trenutno stanje u državi otkrivamo u nastavku.

Još jedna rekordna turistička sezona je iza nas, što je svakako pokazatelj napretka u svim segmentima gospodarstva. S preko 13 milijuna turista i 75 milijuna noćenja u prvih osam mjeseci Hrvatska se može pohvaliti i rastom broja noćenja od čak 19 % za mjesec rujan s obzirom na 2015. godinu.

Svima je jasno kako turisti sve više prepoznaju našu zemlju, no da li ju prepoznaju i naši poslodavci? Pratimo li brojke i statistike godinama unazad vidimo kako je ljeto period koji u Hrvatskoj donosi najmanju stopu nezaposlenosti, ponajviše zahvaljujući turističkoj sezoni i privremenom sezonskom zapošljavanju. Što se događa nakon ljeta? Realna hrvatska stvarnost vraća se dolaskom jesni i hladnijih dana. Sve ono lijepo ostaje iza nas i počinje borba za zapošljavanjem. Prema podacima HZZ-a u ovome trenutku broj prijavljenih građana na burzi je 220 950. Pitate li ove ljude za posao, vjerujemo kako će više od 80% njih prihvatiti posao za koji nisu kvalificirani ili su prekvalificirani. S obzirom na nezadovoljavajuću situaciju na tržištu rada nastavak ovih tmurnih jesenskih dana ne donosi nam optimistične rezultate u mjesecima koji su ispred nas.

Podatak koji smo pronašli na stranicama FINA-e kaže kako je na kraju 8. mjeseca ove godine u blokadi bilo 325 650 osoba, odnosno 7,6% stanovnika s ukupnim dugovanjem od 40,20 milijarde kuna. Usporedimo li to s prošlom godinom koju su naši građani završili s 36,52 milijardi kuna evidentno je kako se i broj blokiranih osoba, a i njihov dug znatno povećao. Grad Zagreb vodeći je na tom popisu negativne statistike dok ga u stopu prati Splitsko-dalmatinska i Zagrebačka županija, nakon koje slijede Osječko-baranjska, Primorsko-goranska i Sisačko-moslavačka županija.

Zanimljivo pitanje svakako je ono koje glasi na što bi ste potrošili zaradu od honorarnog posla?

Dok se većina građana bori da nađu barem jedan posao, kakav god on bio, drugi rade na dva ili više mjesta pokušavajući tako prehraniti sebe i svoju obitelj, platiti račune i podmiriti troškove koji su ih gurnuli u blokadu, minuse i slično. Bez obzira radilo se o osnovnim ili dodatnim životnim troškovima neupitno je da ih se mora pokriti bilo kroz dodatan posao ili poneki kratkoročni brzi kredit preko interneta i banke.

Razlog radi kojeg je se sve više građana u potrazi za honorarnim poslom jesu njihova mjesečna primanja koja su ili ne redovita ili ispod prosjeka. Prema zadnjim podacima državnog zavoda za statistiku u mjesecu srpnju prosječna plača u Hrvatskoj iznosila je 5 594 kune neto. Poražavajući je to podatak znamo li da više od 50 % građana radi s plaćom ispod prosjeka! Slika i prilika hrvatskog gospodarstva jasno je vidljiva i dostupna svim građanima putem statističkih podataka državnih uprava.

Osim honorarnog posla jedna od stvari koja je također u porastu jesu krediti! Uzimanje kratkoročnih kredita do 12 mjeseci apsolutni je hit koji pomaže građanima u rješavanju financijskih problema. Ne želite li doći na crnu listu, u blokadu ili pod ovrhu bitno je reagirati na vrijeme. Brzi krediti online samo su jedna od opcija koja se može dobiti već unutar 15 minuta od potpisivanja i primitka dokumentacije. Naravno da bi ste mogli dobiti kredit reći ćete kako je potrebno zadovoljiti i određene uvjete u čemu se s vama slažemo, no naši uvjeti za dobivanje kredita su minimalni. Iako je jedan od čestih glavnih uvjeta i posao za stalno, kod nas možete dobiti kredit čak i ako radite na određeno.

Mjesec ožujak jedan od mjeseci kada se zapošljava najveći broj radnika kroz godinu. Sve bi to bilo zanimljivo da čak 90 % tih radnika nije zaposleno na određeno vrijeme. Gledajući nekoliko zadnjih godina kroz prosjek zapošljavanja brojka zaposlenih radnika na određeno se ne smanjuje. To je alarmantan podatak koji zabrinjava sve nas. Sama činjenica kojom su radniku umanjena određena prava dovodi do sve većeg broja onih koji iseljavaju iz države.

Suočeni s problematikom koju donosi naše gospodarstvo građani su prepušteni sami sebi. Naše usluge mogu vam pomoći već isti dan, zato obratite nam se s povjerenjem i otplatite svoje dugove što prije. Želite li poslovati brzo, profesionalno i sigurno Ferratum bank vam stoji na raspolaganju za pomoć, najbolji savjet i uslugu.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: