Ovog Valentinova iznenadite svoje voljene i podržite lokalne proizvođače

06.09.2021#Općenito

Bliži nam se Valentinovo, dan zaljubljenih. Posljednjih mjeseci naši prijatelji i voljeni nedostajali su nam više nego ikad prije i time glavna poruka ovog dana zaljubljenih ne može biti više dirljiva. Upravo zato, ovo je savršeno vrijeme da preispitamo darivanje te poklanjanje darova baš od srca. Iskustva vezana uz hranu, wellness, uživanje, komad dizajnerskog nakita ili možda nešto od “malih” lokalnih proizvođača puno su značajniji od obične omotane čokolade. Stoga poklonite jedinstveni poklon, podržavajući lokalne proizvođače i male tvrtke, trgovce, restorane, umjetnike i dizajnere.

U nastavku vam donosimo nekoliko ideja s kojima možete iznenaditi svoje voljene na Valentinovo i istovremeno učiniti nešto dobro za lokalne poduzetnike:

Lokalni restorani i trgovci hranom

Hrana i naš odnos prema prehrani promijenili su se u posljednjih godinu dana, svi više naglašavamo što konzumiramo i zašto. No nije nam samo hrana u fokusu, već cjelovito iskustvo u pružanju podrške lokalnim poljoprivrednicima ili proizvođačima hrane naglašavajući povezanosti s našom zajednicom. Tražimo od lokalnih kuhara nadahnuće u tome što skuhati i kako pripremiti hranu u kojoj ćemo uživati. Ako volite biti kreativni, istražite prodavaonice koje vam nude već polu gotovu hranu od kvalitetnih domaćih namirnica koje samo treba dovršiti i lijepo servirati. Ako želite gotova jela, raspitajte se lokalnim restoranima i kuharima, kao i uslugama dostave iz omiljenog restorana vaše voljene osobe. Možda ju ili ga u ovom trenutku ne možete odvesti van na večeru, ali ono što možete učiniti je naručiti hranu iz njihovog omiljenog restorana i potom se doma potruditi oko serviranja. Svijeće, lampice, cvijeće i dekoracije ovo iznenađenje učinit će doživljajem, a vašoj boljoj polovici pokazat će koliko vam je stalo. Dobro nahranjen, i tijelom i dušom!

 

Svjestan izbor ljepote

Nabava lokalnih sastojaka za izradu prirodnih sapuna, ulja i krema nije ništa novo. Postoje brojni lokalni proizvođači koji održavaju ovu tradiciju, stvarajući nešto s modernim, ali i ekološkim potrebama na umu. Trenutno je briga o sebi i svojim voljenima izuzetno važna, a darivanje proizvoda kojima možemo uveseliti svoje voljene, a pomoći malim proizvođačima ključno je za osjećaj dobrobiti.

Ručno izrađeni predmeti za uređenje doma

Prošle smo godine proveli u svojim domovima više vremena nego ikad prije i zato je sad savršeno vrijeme za ulaganje u komade namještaja kojima se želite okružiti ili kojima se želi okružiti vaša bolja polovica. Dizajnerski stolovi, stolice ili čak klupe mogu biti super praktični za svakodnevnu upotrebu, dok godinama izgledaju prekrasno. Podržite lokalne dizajnere i proizvođače u kupnji poklona koji će trajati cijeli život, kao i okrijepiti lokalno gospodarstvo.

Ručno izrađeni ili antikni nakit

Dan je zaljubljenih, stoga je darivanje nečega blistavog i lijepog vječni klasik. Taj komad nakita može biti izrađen po mjeri za nekog posebnog ili možete svoju bolju polovicu iznenaditi nekim jedinstvenim antiknim komadom nakita. Pokušajte pronaći nešto što se može nositi​​svakodnevno, a ne samo nešto rezervirano jednom ili dva puta godišnje. Iako, tko nam brani da neke posebne komade nakita ne nosimo i “za svaki dan”? Pronaći mali dašak glamura i luksuza u godini koja je bila izazovna definitivno će donijeti veselje vašoj voljenoj osobi.

Ručno izrađena keramika, staklo i umjetnine

Cvijeće je poklon koji obradjue u svako prigodi, pa zašto ne uložiti u raskošnu keramiku ili ručno puhanu staklenu vazu za izlaganje cvijeća tijekom cijele godine? Postoje umjetnici koji izrađuju razne predmete kako bi ukrasili vaš dom i unijeli malo ljepote u vašu svakodnevicu. Fotografija ili slika lokalnih umjetnika u vašem području također mogu biti sjajan način da preuredite izgled prostora u kojima ste puno boravili tijekom protekle godine. Potražite umjetninu s voljenom osobom na umu i obradujte ih s nečim novim i jedinstvenim.

 

Cvijeće i čokolada

Ako ste ipak raspoloženi za jedan klasičan Valentinovski poklon, onda predlažemo kombinaciju s kojom ne možete pogriješiti, a to su cvijeće i čokolada. Srećom, i ovaj poklon može biti itekako kreativan i možete njime podržiti lokalne proizvođače. Dobro je poznato da najljepše cvjetne bukete slažu one male, kvartovske cvjećarnice, stoga preskočite kupovinu cvjeća u velikim trgovačkim lancima i uputite se kod svoje cvjećarke za koju smo sigurni da će se dodatno potruditi da napravi najljepši buket. Možda vaša bolja polovica ima onu jednu čokoladu koju obožava, no u posljednje vrijeme pojavilo se puno lokalnih proizvođača čokolada, pralina i slastica za koje smo sigurni da mogu nadmašiti svaku “kupovnu” čokoladu, uz jedinstvene kombinacije okusa.

 

Ove godine donesite odluke koje mogu koristiti vašim prijateljima, obitelji i zajednici. Provedite neko vrijeme istražujući što vaše područje čini jedinstvenim i što želite uložiti u ovaj dan za nekoga posebnog. Pokazivanje podrške voljenima, kao i zajednici čiji ste dio, mogao bi biti najbolji dar od svih.

Ferratum online krediti brzo su i jednostavno rješenje kad vam je potrebna gotovina u kratkom roku. Kad je bitno, znajte da je Ferratum tu za vas.

Prijave za naše online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun stiže u roku od jednog dana! Zahvaljujući Ferratumovoj revoluciji u digitalnom bankarstvu, cijeli proces prijave za brze kredite bez papirologije možete u potpunosti riješiti online.

Takva realizacija brzih gotovinskih kredita najbrži je način da ostvarite svoje želje.

Kako biste provjerili detalje o visinama pozajmica i rokovima otplate, obavezno provjerite naš kreditni kalkulator uz koji možete lako saznati izračun rate kredita.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: