Najljepše hrvatske destinacije za proljetna putovanja.

06.09.2021#Općenito

Jedna od stvari koje su nam najviše nedostajale u posljednjih godinu dana su putovanja. Čini se kako se s popuštanjem mjera polako bližimo trenutku kad ćemo se opet moći sigurno i bezbrižno odvažiti na međunarodna putovanja, no dok se to doista i ne ostvari postoje prekrasna mjesta u Hrvatskoj koja su nam na dohvat ruke. Ako volite putovati i provoditi vikende na otvorenom, onda postoji velika šansa da ste posljednjih mjeseci istraživali lokalne ljepote i iznenadili se koliko vam je sadržaja do sada možda i promaklo. Već smo pisali o našim nacionalnim parkovima, raznim mjestima za vikend izlete ili kratki odmor. No ovaj put, donosimo vam nekoliko prijedloga za možda nešto manje poznata, ali ništa manje čarobna mjesta koje biste mogli posjetiti ovo proljeće.

Morosini Grimani

U središtu Istre, nadomak Kanfanara skriva se Svetvinčenat, čije središte krasi dvorac Morosini Grimani. Morosini Grimani je ujedno i najočuvaniji istarski dvorac, izgrađen još u 13. stoljeću, a potpuno obnovljen 2020. godine. U prizemlju dvorca možete naći selekciju najboljih lokalnih proizvoda i galeriju, a u središnjem dijelu palače nalazi se najatraktivniji dio dvorca, multimedijalna izložba na kojoj možete saznati sve o arhitektonskom i društvenom razvoju dvorca i Svetvinčenta. Prvi kat predviđen je za održavanje vjenčanja i konferencija, dok se na samom vrhu nalazi Kapetanova soba iz koje se pruža pogled sve do mora. No to nije sve, za avanturiste tu je i jedinstvena igra “Escape Castle Svetvinčenat”, ili u prijevodu „Bijeg iz kaštela“, u kojoj istovremeno svoje viteške vještine može okušati i do 35 igrača podijeljenih u timove, sve kako bi otkrili tajnu nepoznatog viteza. Osim tog, u dvorcu vas čeka i vještica Mara koja će vas upoznati s mitskim bićima Istre. Jeste li već počeli pakirati svoje kofere?

Palagruža

Iako za Palagružu malo tko nije čuo, većina ljudi vjerojatno nije upoznata s činjenicom da se na Palagružu možete doći na odmor. Jedno je sigurno, na Palagruži sigurno nećete naići na gužvu. Ovaj otočić naravno nema klasičan hotel, već ste se smještaj nalazi u svjetioniku, što ovaj najudaljeniji hrvatski otok s najvećim svjetionikom na Jadranu čini veoma jedinstvenom destinacijom za odmor. Na otoku se nalazi i arheološko nalazište koje je pokazalo kako je Palagruža bila otok grčkog junaka Diomeda. Osim toga, Palagruža je proglašena i prirodnim rezervatom, a sa svjetioničarima je moguće dogovoriti obilazak i ostalih otočića i hridi u palagruškom arhipelagu.

Terra Panonica

Ako ste se ikad pitali kako je Hrvatska izgledala prije 24 milijuna godina, onda je vrijeme da se uputite u Pleternicu. Terra Panonica nedavno je otvoren multimedijalni  interpretacijski centar, u kojem kroz izložbu biljaka, životinja te fosila možete vidjeti kako je prije 24 milijuna godina izgledalo nekadašnje Panonsko more. A ako ste osim flore i faune iz Panonskog mora poželjeli vidjeti prirodne ljepote koje postoje i danas, nakon Terre Panonice možete se uputiti od samo 30-ak kilometara udaljen Park prirode Papuk. koji nudi brojne edukativne i outdoor programe, od adrenalinskog parka, jahanja pa sve to kanuinga i trekkinga.

Kotli

Ponovno jedna Istarska destinacija. Ovog puta nedaleko od istarskog gradića Huma, na rijeci Mirni nalazi se već 40 godina napušteno selo Kotli. Međutim, gotovo nikad nije prazno već je često puno posjetitelja zbog prekrasne prirode u kojoj se nalazi. Kotli je naime dobio ime po kotlastim udubinama,  prirodnim bazenima tirkizne boje koje je u kamenu vapnencu napravila rijeka Mirna. Tijekom ljeta kotli uglavnom presuše, no u proljeće i jesen puni su vode te se čak u njima možete i okupati! Kotli su u 19. stoljeću bilo jedno od najrazvijenijih mjesta u okolici, a i dan danas ga krasi 60 napuštenih mlinova od kojih je jedan još uvijek u funkciji. Kotli  možda nisu naseljeni, no u blizini se krije pregršt smještajnih objekata i lokalnih restorana za koje garantiramo da vas neće ostaviti ravnodušnim svojim delicijama.

Zeleni vir i Vražji prolaz

U neposrednoj blizini Skradina nalaze se dvije prirodne ljepote, Zeleni vir i Vražji prolaz koji su zbog svoje ljepote i geološke vrijednosti proglašeni posebnim geomorfološkim rezervatom. Zeleni vir je 70 metara visoka stijena s čijeg se vrha slijevaju dva potočića, od kojih jedan pada pred otvor špilje s malim smaragdno zelenim jezerom. Vražji prolaz je kanjon dugačak 800 metara, jedan od najljepših u Gorskom kotaru. Ako ste raspoloženi za aktivan odmor, možete iznajmiti i brdske bicikle za obilazak ovih prirodnih ljepota.

Ovo su samo neke od prekrasnih destinacija na koje se možete uputiti ovo proljeće. U izazovnim razdobljima, kao što je bila posljednja godina, posebno je važno misliti na sebe i na načine na koje se možemo opustiti. Učinite nešto za sebe i za svoje bližnje i iskoristite destinacije koje su vam na dohvat ruke kako biste se nagradili i uživali u trenucima opuštanja.

A ako si želite priuštiti nešto što vas veseli, ali u tom trenutku nemate dovoljno gotovine na raspolaganju, Ferratum je tu za vas. Mi u Ferratumu želimo osigurati da se izvrsne ideje ostvare i zato su Ferratum online krediti brzo i jednostavno rješenje kad vam je potrebna gotovina u kratkom roku. Kad je bitno, tu je Ferratum.

Prijave za naše online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun stiže u roku od jednog dana! Zahvaljujući Ferratumovoj revoluciji u digitalnom bankarstvu, cijeli proces prijave za brze kredite bez papirologije možete u potpunosti riješiti online. Jedinstvena identifikacijska platforma Identyum jamči sigurnost vaših podataka, a brzinu i jednostavnost postupka osigurava napredni elektronički potpis. Vašu kreditnu dokumentaciju možete potpisati bilo kad (24/7) i s bilo koje lokacije!

Takva realizacija brzih gotovinskih kredita najbrži je način da ostvarite svoje želje.

Kako biste provjerili detalje o visinama pozajmica i rokovima otplate, obavezno provjerite naš kreditni kalkulator uz koji možete lako saznati izračun rate kredita.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: