Na što usmjeriti potrošnju ovog proljeća?

06.09.2021#Općenito

Novo godišnje doba je pred nama, što je ujedno i savršeno vrijeme da preispitamo svoje životne prioritete i kako oni utječu na našu potrošnju. Trenutno živimo potpuno drugačije nego što smo živjeli prije, čime su se i naše potrošačke navike također promijenile. Novac koji smo nekad izdvajali za putovanja, novu odjeću ili večere u restoranima, sad je postao dostupan zbog promjena koje su se dogodile u našem životnom stilu. Istraživanja su pokazala globalnu prekretnicu u kojoj su se obiteljima, parovima i samcima promijenili prioriteti potrošnje. Stvari poput kvalitetnije provedenog vremena kod kuće, brige za svoje tijelo i mentalno zdravlje postali su prioriteti na koje ljudi žele usmjeriti svoju energiju, ali i financije. Saznajte više o tome kako usmjeriti svoje prioritete i inspirirajte se novim načinima kojima možete napredovati ove godine.

Život na otvorenom

Ovo doba godine je kao stvoreno za sanjarenje o životu na otvorenom u vašem dvorištu ili vrtu. Želite li početi sami uzgajati hranu, stvoriti više životnog prostora vani ili čak ugraditi bazen o kojem ste sanjali? Počnite planirati najbolje za sebe te kako najbolje iskoristiti vanjski prostor u svom domu. Zapišite svoje ideje, napravite budžet za svoj projekt i krenite odmah kako biste spremni dočekali ljeto.

Eliminirajte nepotrebne stvari

Uz toliko više vremena provedenog kod kuće, a posebice u kuhinji, važno je da se tamo osjećate dobro. To nije samo bitno samo da biste mogli dobro funkcionirati, važno je i zbog zdravlja i sreće vaše obitelji, ali i vas samih. Zastarjeli kućanski uređaji troše više energije od svojih novih kolega koji čine pripremu obroka učinkovitijom. Većina nas kupuje i sprema sve više hrane u smočnicu i zamrzivač, a možda nemamo dovoljno odgovarajućeg prostora. Pronalaženje onoga što imate brzo i bez napora učinit će da se osjećate dobro u pripremi hrane u kuhinji i bolje isplanirate obroke. Unesite malo luksuza u svoje kućanstvo s novim espresso aparatom za kavu poput one u kafiću ili prekrasnim kuhinjskim robotom za najukusnije pečene slastice. Ove male stvari učinit će da se osjećate još uzbuđenije kad ste kod kuće!

Okrenite novi list

Proljeće je vrijeme ponovnog rasta i savršen trenutak da i vi učinite nešto za svoj osobni rast. Učenje novih vještina za nove prilike u karijeri ili pohađanje tečajeva za učenje novog hobija dobro je za vaše mentalno zdravlje, ali i da se općenito bolje osjećate. Odvojite malo vremena kako biste odlučili što je najbolje za vas i istražite što bi vas moglo zanimati. Postoje brojne edukacije i tečajevi online, stoga pronađite onaj koji vam najviše odgovara i... krenite!

Odgovorno provođenje slobodnog vremena

Međunarodna putovanja još uvijek su nešto što ćemo morati malo pričekati, što ne znači da ne možete pobjeći na fenomenalan odmor, uz malo kreativnosti i planiranja. Povežite se s prirodom i pronađite udaljenu planinsku vikendicu ili seosku kuću kako biste proveli neko vrijeme u odmaranju i opuštanju. Šetajte prirodom, sjednite oko logorske vatre i promatrajte zvijezde. S toliko vremena provedenog ispred svih vrsta ekrana, još je važnije za naše mentalno zdravlje da se odjavimo i pustimo da nas priroda preuzme.

Vozite savjesno

Odgovornom vožnjom možemo pozitivno utjecati na naš okoliš, kao i uštedjeti na gorivu. Proljeće je sjajna prilike za izlazak i testiranje svih opcija dostupnih električnih i hibridnih vozila. Napravite malo istraživanje i saznajte koje vrste vozila najviše odgovaraju vašem načinu života, potrebama i budžetu. Ono što nikako ne smijete zaboraviti je i vaša ušteda goriva prelaskom na ovakvu vrstu vozila.

Osvježite svoj životni prostor

Nakon što ste tijekom zime proveli toliko vremena u zatvorenom, prostori u vašem domu mogu početi djelovati pomalo sumorno i mračno. Osvježite svoje životne prostore tako da unesete malo boja na svoje zidove, donesite nove biljke i zamijenite zastarjeli namještaj. Premještanje, osvježavanje ili zamjena vašeg namještaja izvrsna su prilika i da dubinski očistite svoj prostor prije nego nešto novo donesete doma. Otvorite prozore, usisajte podove i omogućite temeljito čišćenje svake površine. Nakon što ste sve očistili i razmjestili, uživajte u svom novouređenom prostoru.

Razmislite i zapišite svoje prioritete ovog proljeća. Prihvatite promjene koje su se dogodile i donesite odluke koje najbolje odgovaraju vašim osobnim potrebama i željama. Donesite promišljene, svjesne odluke o trošenju i uberite blagodati svog cjelokupnog načina života krećući se naprijed i razmišljajući pozitivno.

A ako ste već razmislili što vam je sve potrebno ovog proljeća da biste obnovili svoj životni prostor, unaprijedili kućanske aparate ili investirali u sebe,Ferratum je tu za vas. Mi u Ferratumu želimo osigurati da se vaši snovi ostvare i zato su Ferratum online krediti brzo i jednostavno rješenje kad vam je potrebna gotovina u kratkom roku. Kad je bitno, tu je Ferratum.

Prijave za naše online kredite traju svega nekoliko minuta, a ako su svi dokumenti u redu i kredit je odobren, isplata na vaš račun stiže u roku od jednog dana! Zahvaljujući Ferratumovoj revoluciji u digitalnom bankarstvu, cijeli proces prijave za brze kredite bez papirologije možete u potpunosti riješiti online.

Takva realizacija brzih gotovinskih kredita najbrži je način da ostvarite svoje želje.

Kako biste provjerili detalje o visinama pozajmica i rokovima otplate, obavezno provjerite naš kreditni kalkulator uz koji možete lako saznati izračun rate kredita.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: