Kako uskladiti privatni i poslovni život

31.08.2021#Općenito

Današnjim tempom života gotovo je nemoguće odvojiti posao od privatnog života. Sve veće potrebe za novcem stvorile su jednu posebnu kategoriju života, a to je financijski, odnosno poslovni život. Često se zavaravamo time da ćemo se odmoriti kada odemo u mirovinu, ali do tada ćemo propustiti mnoge vrijedne stvari u životu. Odrastanje djece, uživanje u svakodnevnim malim stvarima itd.. Teško je ali svaki čovjek mora naći balans između poslovnog i privatnog života. Samim time bi bio produktivniji na poslu i sretniji u obiteljskom životu. Slobodno vrijeme izvan posla podrazumijeva kvalitetno vrijeme u kojem čovjek treba imati mogućnost ostvarenja cjelovitog razvitka vlastitih potencijala i mogućnostima koje nisu povezane s poslom.

Ne postoji čarobna formula

Potrebno vrijeme koje je posvećeno samo obitelji, obrazovanju, kulturi, duhovnim i rekreacijskim aktivnostima. Jasno je da niske plaće neadekvatno poslovno okruženje, česti prekovremeni rad ne donose sreću već nezadovoljstvo i stres. Ne možemo imati sve. Zato je nužno odrediti prioritete. Ne postoji čarobna formula za sve ljude. Netko će staviti obitelj i zadovoljstvo ispred veće plaće, napretka na poslu i obratno. Težimo tome da stvorimo zadovoljavajući balans između poslovnog i privatnog života. Činjenica je da su novac, karijera i svakodnevne potrebe važne i usko vezane za samu obitelj. Kako bi ste bili produktivni i uspješni na poslu, nužno je i zadovoljstvo u obitelji, jer od tuda sve polazi.

Posao je obveza ali...

Budite u dobrim odnosima s ljudima s kojima radite. Ljudi pomažu jedni drugima i to ih čini zadovoljnima. Poštujte svoje slobodno vrijeme koje provodite s obitelji i vama dragim ljudima. Posao prihvatite kao obvezu koju trebate obavljati, pošteno, savjesno i odgovorno kako bi ste osigurali financijsko blagostanje sebi i svojoj obitelji. Nemojte dozvoliti da doživite sindrom sagorjelosti na poslu.

Sve je moguće samo treba naći tu ravnotežu koju ćemo najbolje postići ako smo umjereni. Ako tražimo previše preko svojih granica gubimo tu zlatnu nit koja povezuje posao i obitelj.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: