Kako u 8 lakih koraka preurediti stan uz ograničeni budžet

Rujan tek što je počeo no već nas bude nešto hladnija, svježa jutra. S dolaskom hladnijeg vremena nekako se čini i da bi svoje domove trebalo nekako utopliti. Kako smo ove godine proveli u svojim domovima više vremena nego ikad prije, oni su se s vremenom pretvorili u urede za posao od kuće, igraonice, teretane i virtualne društvene hubove. Učiniti svoj dom ugodnim i sigurnim mjestom gdje rado provodimo mnogo vremena, važnije je nego ikad prije.

Posljednjih nekoliko godina, uvelike se piše o hygge trendu, danskoj filozofiji stila i načina života, čiji fokus uvelike obuhvaća i ugodan ambijent te uživanje u jednostavnim sitnicama koje čine život sretnijim.

Preuređivanje ili adaptacija vašeg interijera ne mora automatski značiti velike troškove i upravo zato, donosimo vam nekoliko savjeta kako na jednostavan način i uz ograničeni budžet urediti svoj dom i učiniti ga još ugodnijim. A ako ste planirali investirati u nešto ozbiljniju renovaciju interijera, svakako istražite i Ferratum pozajmice, uz koje brzi gotovinski kredit može biti na vašem tekućem računu već danas!

1. Raščistite prostor

Uz neuredan prostor zatrpan stvarima, vrlo se teško opustiti. Zato je prije svega najvažnije da je vaš prostor uredan i da ste se riješili svih stvari koje ne koristite i koje samo nepotrebno zauzimaju prostor. Jedan od trikova koje možete primijeniti je rasčistiti sve površine i pospremiti stvari u razna mjesta za odlaganje kako bi stvorili dojam većeg prostora. Naravno, ne morate maknuti baš sve, možete primjerice ostaviti fotografije obitelji i prijatelja i neke predmete koji su vam dragi, najbitnije je da sam prostor nije zatrpan gomilom stvari koje ne koristite.

2. Napravite novi raspored

Jedan od najbržih i najjednostavnijih načina da osvježite svoj stan ili kuću je da jednostavno napravite novi raspored s postojećim namještajem. Promijenite poziciju nekoliko ključnih komada namještaja, prenamijenite ga ili prebacite u drugu prostoriju i odmah ćete uočiti značajnu promjenu. Većinu namještaja poput ormarića, stolića i stolica vrlo je lako premještati iz jedne prostorije u drugu, a čak će i premještanje slika i fotografija u druge prostorije učiniti značajnu razliku.

3. Rasvjeta

Jedan od ključnih stvari koje čine hygge atmosferu u domu je upravo rasvjeta. Kako bi vaš dom djelovao što udobnije i toplije pokušajte stvoriti dojam toplog sjaja, rasvjetom u toplim tonovima, korištenjem prirodnih materijala i kombinacijom zidnih, podnih i stolnih lampi. Svijeće su također jedan praktičan način koji vam može pomoći da transformirate ugođaj u svakom prostoru.

4. Meke tkanine

Sama pomisao na meke i ugodne tkanine odmah stvara osjećaj ugode, zar ne? Dekoracije poput jastuka, mekanih deka i tepiha mogu vrlo lako prostoru pružiti osjećaj udobnosti. Taktilni dodaci poput tekstila i mekih tepiha na podovima pomažu da se postigne toplina te da vas doslovno ugriju. Samo i promjena jastuka u interijeru transformirati će vaš prostor u nekoliko minuta.

5. Tople boje na zidovima

Boje u interijeru često znaju biti zanemarene i efekt koji imaju možda je suptilan, no čini značajnu razliku i u psihiloškom smislu. Za mirniji ambijent, pobrinite se da boje vaših zidova ne budu previše intenzivne, blage boje žutih, narančastih i neutralno smeđih boja pružiti će vašem prostoru topliju notu. Promjena boja na zidovima ne mora uključivati i goleme troškove, to je jedna od stvari koje je vrlo lako napraviti bez pomoći stručnjaka. Ako niste sigurni kako započeti i koje boje kupiti, postoje brojni video tutoriali na internetu koji vam mogu pomoći, a sigurno vam i prodajno osoblje u centrima za uređenje doma može pomoći s brojnim savjetima.

6. Napravite kutak za opuštanje

Ako vam prostor dopušta i na raspolaganju vam je namještaj koji možete iskoristiti, kutak za opuštanje i čitanje savršena je ideja za vaše osobno mjesto za odmor. Nije vam potrebno puno, udobna fotelja, nekoliko jastuka, deka i površina na koju možete odložiti piće i grickalice. Ovaj kutak može biti vaše mjesto gdje možete čitati i odmoriti se nakon napornog radnog dana ili kad vam je jednostavno potreban mali predah.

7. DIY za uštede i originalne komade namještaja

Jedan od najjednostavnijih načina uštede pri uređenju vaše kuće ili stana je DIY, odnosno Do-It-Yourself pristup. Živimo u digitalnom dobu, a YouTube je počinje brojati više korisnika nego televizija, što ujedno znači da je na njemu dostupno i pregršt sadržaja koji bi svakom DIY majstoru mogao biti od koristi. Želite restaurirati svoj ormar, obojati zidove ili pak izraditi komad namještaja? Ne brinite, na YouTubeu gotovo sigurno postoji baš onaj tutorial koji vama treba.

8. Pratite prodajne akcije

Poslijednji, a i možda najbitniji savjet je da pratite prodajne akcije u svojim omiljenim prodavaonicama namještaja i potrepština za uređenje doma.Većina prodavaonica ima sezonske rasprodaje i vikend akcije koje najavljuju putem svojih društvenih mreža i newslettera. Ako pozorno pratite popuste i akcije, moći ćete određene komade namještaja kupiti po znatno manjim cijenama što bi za vaš kućni budžet moglo značiti znatne uštede.

Ako ste ipak planirali  nešto ozbiljniji makeover vašeg stana, svakako istražite i Ferratum brze pozajmice i mikrokredite! Uz naš kreditni kalkulator možete provjeriti sve o iznosima pozajmica i rokovima otplate.

Uz Ferratumov napredni online sustav prijave za kredit i identifikacijsku platformu Identyum, vaša prijava za kredit može biti gotova u svega nekoliko minuta, a novac se na vaš račun isplaćuje već isti dan!

Blogerica Internermater za renovaciju stana koristila je upravo Ferratum mikrokredit te je svoje pratitelje provela kroz sam proces verifikacije kroz Identyum te kroz prijavu za kredit. Koliko je doista jednostavno, pogledajte u Margaritinom videu.

Kad je bitno, tu je Ferratum.

Želim Ferratum gotovinski kredit

 

Također možete pročitati i ostale naše članke

Sorry, there are errors on the page: